Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Athletic FC

0
Svenska Cupen söndag 16 mars @ 16:00

Från SvenskaFans:

Allt var upplagt för fest, men det krävdes en övertidsstraff för att GAIS krångla sig vidare i Svenska Cupen.

I matchinledningen förstod de 2300 åskådarna på Valhalla IP att hemmalaget vaknat upp på fel sida. Ett passivt och naivt GAIS agerade bolltittare när AFC redan i den fjärde minuten var nära att ta ledningen med ett stenhårt distansskott som tog i överliggaren. Även om AFC egentligen inte hade något att spela för så kom de till Göteborg med den bästa möjliga inställningen och var i den första halvleken stundom det bättre laget. För de grönsvarta skulle det dröja en dryg halvtimme innan den första vassa målchansen skapades; Anderas Drugge (som började på en kant) fick ett bra skottläge i den 32:a minuten där han sköt strax över. Utöver ett halvlläge på en hörna så lyckades GAIS inte etablera varken tryck eller några vidare målchanser i den första halvleken.

Inför andra halvleke genomförde Askebrand en rockad i uppställningen. Warshaw tog steget upp på topp, Drugge flyttades in i mitten och Zhubi fick gå ut på vänsterkanten. Förändringarna gav ett lite bättre spel och chanserna kom allt tätare. En hårt arbetande Linus Tornblad hade på egen hand en handfull målchanser där han tyvärr inte hade kylan i avslutsläget. I minut 70 byttes Fredrik Jonsson och Adam Eriksson in på bekostnad av William Warshaw och Hampus Andersson vilket ?gav GAIS ett lite rakare och enklare spel. Men det var trots allt inte GAIS som skapade de riktigt heta chanserna i matchens slutskede, istället var det AFC som vid 4-5 tillfällen kom till farliga avslutslägen i målområdet. De gånger Tommi Vaiho (matchens bäste) inte stod för magiska räddningar så var det istället uppoffrande försvarer som slängde sig framför boll och spelare. Det fanns nog ingen GAISare på läktaren som kunde motsäga det faktum att AFC var ruskigt när att ta med sig alla poäng hem till Väsby. I matchens slutskede lyftes Översjö upp i anfallet och GAIS lyckades etablera lite tryck i matchens sista minuter men de heta chanserna uteblev. Precis när matchuret passerade 92 minuter så fick GAIS en gåva som skänkt från ovan; Översjö stångades vid kortlinjen i AFCs straffområde när han såg en lucka att gå bakåt, men i samma ögonblick så klipptes benen under honom när en AFC-försvarare var lite väl het i duellspelet. Straffen var solklar och Valhalla kokade.

Andreas Drugge stegade fram, för fjärde gången i år, och placerade straffen i mål. Jublet visste inga gränser och cupmiraklet var ett faktum.

Målet innebar att GAIS säkrade gruppsegern då Gefle endast lyckades att få med sig 1-1 i mötet mot Norrköping.

GAIS 1 - 0 Athletic FC

  • söndag 16 mars 2014 @ 16:00
  • Svenska Cupen 
  • Åskådare: 2356
  • Domare: Michael Lerjéus
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic
13 17 Adam Eriksson Bobby Warshaw
14 5 Emil Eliasson
15 35 Oliver Gustavsson
16 19 Fredrik Jonsson Hampus Andersson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

18 jul 15 16:00 Superettan Athletic FC - GAIS 0 - 2
09 apr 16 16:00 Superettan Athletic FC - GAIS 3 - 0
17 sep 16 16:00 Superettan GAIS - Athletic FC 1 - 1
18 maj 18 19:00 Superettan GAIS - Athletic FC 0 - 1
03 sep 18 19:00 Superettan Athletic FC - GAIS