Matchinfo

GAIS

IFK Norrköping

0

GAIS

1
Svenska Cupen lördag 1 mars @ 15:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS tog en mycket fin skalp när man bortabesegrade IFK Norrköping under lördagen med 1-0, efter ett straffmål av Andreas Drugge i den första halvleken. Segern innebar inte bara en tung bortaseger utan att grönsvart är fortsatt obesegrade under 2014.

Det var en riktigt tung seger som bärgades under lördagen när GAIS vann på bortaplan mot IFK Norrköping med uddamålet 1-0. Det var på förhand en match som kändes lite oviss då Norrköping inte hade kommit igång riktigt med försäsongsmatcherna och GAIS hade spelat fyra matcher och inte förlorat ännu.

Men matchen genomfördes riktigt bra av GAIS, som visade att det inte alls gjorde något att motståndarna låg en division över oss. Försvarsspelet matchen igenom var sammantaget riktigt bra och samspelat, trots att Björn Andersson tvingades att utgå pga skada redan efter en halvtimmes spel, då han fick en smäll på foten. Andreas Augustsson kom dock in och ersatte med bravur.

Efter 20 minuters spel så pekade domaren på straffpunkten när Petrit Zhubi revs ner av en Norrköping-försvarare. Andreas Drugge, med två mål på försäsongen på straff, steg fram och satte iskallt in hans tredje straffmål 2014 och 0-1 till gästerna.

Sedan hade GAIS två bra målchanser när Hampus Andersson testade med ett skott utifrån och när Kenneth Gustafsson drog på med skott som målvakten kunde styra bort dock.

Hemmalaget började skapa chanser efter Björn Anderssons skada och de hade en del fina lägen att sätta dit en kvittering. Bland annat så fick Tommi Vaiho sträcka sig på ett skott från den före detta utlandsproffset Emir Kujovic som var nära att resultera i ett mål.

Det var dock mållöst efter den första halvleken och GAIS kunde gå till halvtidsvila med en ledning. Dock så startade hemmalaget bra och hade ett skott i ribbans överkant inledningsvis som kändes riktigt farligt.

GAIS hade dock två fina lägen att punktera matchen i den andra halvleken. Petrit Zhubi fick en riktigt bra boll från Linus Tornblad efter en kvart spelad av den andra halvleken och han kom fri med hemmalagets målvakt. Men Zhubis skott blockerades av målvakten. Efter 72 minuters spel var det en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvarare i Norrköping som gjorde att Linus Tornblad nästan hade öppet mål. Men försvararen hann emellan med en fot och kunde styra ut bollen till en hörna.

Hemmalaget pressade på rejält i slutet men GAIS försvarade sig riktigt bra trots att de fick flera hörnor och frisparkar. GAIS höll undan till slut och tog en mycket tung skalp på bortaplan mot allsvenska Norrköping – och de cirka 200 tillresta supportrarna jublade stort efter matchen.

IFK Norrköping 0 - 1 GAIS

  • lördag 1 mars 2014 @ 15:00
  • Svenska Cupen 
  • Domare: Glenn Nyberg
MÅL AST
12 22 Andreas Augustsson Björn Andersson
13 7 Shkelqim Krasniqi
14 17 Adam Eriksson Linus Tornblad
15 5 Emil Eliasson
16 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

03 apr 11 14:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 2 - 0
16 sep 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 1 - 2
22 apr 12 15:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 2 - 0
01 okt 12 19:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 7 - 2
01 mar 14 15:00 Svenska Cupen IFK Norrköping - GAIS 0 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914