Matchinfo

GAIS

IK Frej Täby

0

GAIS

1
Svenska Cupen onsdag 21 augusti @ 19:00

Från SvenskaFans, skrivet av Calvin Sobeson:

631 personer, varav drygt 200 GAIS:are, hade begett sig till Vikingavallen i Täby där de fick se GAIS segra och avancera till nästa fas av Svenska Cupen – gruppspelet.

På grund av trafik blev GAIS ankomst till Täby senare än planerat, därav anledningen till att matchen sköts upp med drygt 15 minuter. När väl matchen drog igång visade det sig att atleterna från Göteborg ställde upp med en stark XI, med bland annat fyra mittbackar i backlinjen.

GAIS startade matchen i ett högt tempo som direkt skapade en märkbar oro i division ett-laget Frej. Matchens första målchans skapades redan efter tre minuter med Joel Johansson som pådragare, men målet uteblev.

Det tog drygt 15 minuter innan Frej kunde ta sig samman och börja ta sig in i matchen, med hjälp av ett stort bollinnehav. Man skapade lite halvchanser, så som skott utifrån och hörnor – men detsamma gjorde GAIS. Första skottet på mål noterades dock hemmalaget för efter en frispark, men det besvärade inte Oliver Gustavsson – som fick förtroendet att vakta atleternas mål denna afton.

Nästa farliga chans stod GAIS för. Joel hotade motståndarnas backlinje och blev nerdragen, men den efterföljande frisparken var – som vanligt – missplacerad.

Med dryga tio minuter från halvtid skapade Frej en farlig möjlighet efter ett inspel från kanten, men bollen passerade som tur var inte över mållinjen. Efterföljande hörna blev även den farlig, men den resulterade inte mer än i inspark för GAIS. Resterande del av första halvlek bestod till mestadels av bollinnehav och närkamper, och lagen gick till pausvila med ställningen 0-0.

GAIS inledde andra halvlek bäst med farligheter signerade Moenza och Joel. Den sistnämnda hade det bästa läget men fick se sin nick bli avvärjd av hemmalagets, för dagen storspelande, målvakt.

När klockan hade tickat upp mot 60 minuter var det GAIS som hade tagit över än mer och nu styrde och ställde – men utdelningen uteblev. Det var även under denna tidpunkt som Askebrand genomförde ett dubbelbyte; anfallsparet Joel och Mendes gick ut till förmån för Drugge och Andy.

Istället borde det varit hemmalaget som skulle öppnat målskyttet när Draganov fick matchens dittills bästa chans när han, helt fri med Oliver Gustafsson, avslutade över. Då hade matchuret tickat upp till 69 minuter.

Med drygt 15 minuter kvar uppkom nästa farliga målchans efter en fast situation, men återigen gjorde hemmalagets målvakt en kvalificerad räddning. Efter denna chans tog Askebrand tillfället i akt och gjorde matchens sista byte. Marcus Jakobsson fick lämna plats åt Jesper Florén, som tog över högerbackspositionen.

I detta skede av matchen böljade spelet, och minuterna senare stod återigen hemmalagets målvakt för en avgörande räddning när han tippade Översjös skott i ribban. Sista delen av matchen kantades av halvchanser och när domaren blåste av var ställningen fortfarande 0-0, vilket innebar förlängning.

Hemmalaget öppnade första förlängningskvarten med ett skott i ribban, men det stannade inte där. Man tog initiativet och skapade flertalet chanser – förvisso utan utdelning. Mitt i detta tryck från hemmalaget stack GAIS upp på en kontring som resulterade i hörna. På den efterföljande hörnan nådde Björn Andersson högst och bröt dödläget med sin nick – 1-0 till GAIS var ett faktum! Ledningen höll sig till första halvtiden av förlängningen, och nu återstod det endast 15 minuter till avancemang.

Andra förlängningskvarten kantades av massvis utav skott utifrån, desperata långa inkast från hemmalaget, och några halvdana chanser – och målen uteblev. När domaren satte pipan till munnen och blåste av matchen stod vårt GAIS som segrare efter en relativt jämn match. Segern innebär avancemang till gruppspelet, som kommer att pågå under slutet av nästa försäsong.

IK Frej Täby 0 - 1 GAIS

  • onsdag 21 augusti 2013 @ 19:00
  • Svenska Cupen 
  • Åskådare: 650
  • Domare: Mohammed Al-Hakim
MÅL AST
12 1 Tommi Vaiho
13 22 Andreas Augustsson Joel Anell
14 20 Kenneth Gustafsson
15 10 Jesper Florén Marcus Jakobsson
16 30 Andreas Drugge Daniel Mendes
17 24 Hampus Andersson
18 17 Adam Eriksson
11
Matcher
6
Vunna
2
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

21 aug 13 19:00 Svenska Cupen IK Frej Täby - GAIS 0 - 1
23 maj 15 16:00 Superettan IK Frej Täby - GAIS 1 - 0
12 sep 15 15:00 Superettan GAIS - IK Frej Täby 0 - 0
02 apr 16 15:15 Superettan GAIS - IK Frej Täby 2 - 0
31 jul 16 17:00 Superettan IK Frej Täby - GAIS 1 - 2
25 jun 17 17:00 Superettan IK Frej Täby - GAIS 0 - 1
18 sep 17 19:00 Superettan GAIS - IK Frej Täby 1 - 0
27 maj 18 17:30 Superettan GAIS - IK Frej Täby 2 - 1
28 jul 18 18:00 Superettan IK Frej Täby - GAIS 3 - 1
10 maj 19 19:00 Superettan GAIS - IK Frej Täby
20 sep 19 19:00 Superettan IK Frej Täby - GAIS 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914