Matchinfo

GAIS

Örebro SK

4

GAIS

0
Allsvenskan söndag 4 november @ 15:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS åkte på en klar 4-0-förlust mot Örebro SK under söndagen. Hundratals GAIS-supportrar var dock matchens behållning som åkte hela vägen till Örebro och höll igång på bästa sätt. Samtidigt så byttes målvakten Dime Jankulovski ut i slutminuterna för att tackas av för sina år i klubben.

Orkar inte riktigt skriva om själva matchen. För er som inte såg den så spelade GAIS under all kritik, speciellt under den första halvtimmen av den första halvleken. Man släppte in tre mål inom loppet av en kvart under den första halvleken och jag tycker väldigt synd om alla hundratals supportrar som åkte upp till Örebro för att se själva matchen – dock så stod våra supportrar upp som fa-an på läktaren och körde en hel del nostalgiska läktarsånger, vissa ramsor med tidigare spelare, andra med Oremo och lite andra goa bitar…

För er som dock vill ha lite information om matchen så var det som sagt under all kritik under de första 30 minuterna och Reuben Ayarna blev utbytt redan efter just en halvtimme. Med skottstatistiken 13-0 efter första halvleken var Benjamin Westman allt annat än nöjd och uttalde sig såhär i halvtid till CSports:

”Vi har talat i veckor om att vi ska köra på i de sista matcherna och spela för hedern men det här är inte acceptabelt. Och det är flera hundratals GAIS-supportrar som har kommit hit för att se matchen… Jag hade kunnat byta ut vilken spelare som helst efter en halvtimme”. Det sammanfattar väl hela den halvleken.

Det blev dock lite bättre när Romarinho fick spela bredvid Spong på det centrala mittfältet och när inhopparen Gzim Istrefi fick ta Romarinhos plats på topp. Dock så fick vi bara ett bra läge och det var när Jakob Olsson drog till med ett direktskott där dock målvakten kunde rädda mycket fint.

I slutet av matchen byttes Dime Jankulovski ut för att få hyllningar av GAIS-klacken. Efter 202 matcher i GAIS så tar Dime nu steget från att vara målvakt till att bli assisterande tränare i den vackraste av klubbar till nästa säsong. Tråkigt att laget inte kan prestera i den sista matchen för hans skull men han fick ett värdigt farväl av GAIS-klacken och det känns riktigt bra att han kommer att ingå i organisationen till nästa säsong.

Dime kommer dock att ha ett tufft jobb tillsammans med Thomas Askebrand och sportchefen Jonas Lundén. Vi såg under gårdagen att Trelleborg ramlade ner från Superettan till Division 1 och det känns ju i nuläget som att det här laget kan göra detsamma. Det krävs så oerhört mycket spetskompetens när värvningar ska göras till 2013 och vi måste ha flera provspelare under vintern som får försöka imponera – för det sista man vill ha är chansvärvningar som inte går hem.

Om man ska prata lite ”potentiella, realistiska drömvärvningar” så finns det lite spelare som jag hade kunnat tänka mig. Björn Andersson får inte mycket speltid i Viking Stavanger och en värvning av honom hade varit intressant. Mattias Lindström kanske inte får förlängt i Helsingborg men med en värvning i honom – ja, då krävs det ganska mycket övertalning skulle jag tro.

Nu totaltglömmer vi den här skitsäsongen och så får vi se vad som händer på transfermarknaden under vintern/våren. Vi lär dock bli tvungna att agera mycket därute på marknaden för en hel del spelare lär lämna klubben, utan tvekan. Tankar om den här skitsäsongen lär det snackas mer om framöver – 25 raka matcher utan seger har ju inte gjort någon glad i klubben och det blir en jobbig vinter för oss GAIS:are i och med det ekonomiska. Men…

SUPERETTAN – HÄR KOMMER GRÖNSVART!!!!!

Örebro SK 4 - 0 GAIS

  • söndag 4 november 2012 @ 15:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 2515
  • Domare: Mohammed Al-Hakim
MÅL AST
12 18 Linus Tornblad Richard Spong
13 11 August Gustavsson Lohaprasret
14 16 Enis Maljici
15 11 Gzim Istrefi Reuben Ayarna
16 Joakim Edström
17 35 Oliver Gustavsson Dime Jankulovski
8
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
6
Förlorade

Tidigare möten

22 maj 11 16:30 Allsvenskan Örebro SK - GAIS 3 - 1
17 jul 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Örebro SK 4 - 1
05 jul 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Örebro SK 0 - 1
04 Nov 12 15:00 Allsvenskan Örebro SK - GAIS 4 - 0
19 jun 13 19:00 Superettan GAIS - Örebro SK 1 - 1
27 okt 13 16:20 Superettan Örebro SK - GAIS 6 - 1
27 feb 16 14:00 Svenska Cupen Örebro SK - GAIS 3 - 1
16 feb 19 16:00 Svenska Cupen Örebro SK - GAIS 2 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914