Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Gefle IF

3
Allsvenskan torsdag 1 november @ 18:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS åkte åter igen på en förlust när man föll med 2-3 mot Gefle IF på hemmaplan under torsdagskvällen. Men resultatet spelade mindre roll den här kvällen då det bara handlade om en person egentligen – Fredrik Lundgren.

Det var 1 543 supportrar på plats för att se Fredrik Lundgrens sista match i GAIS-tröjan. Och hans avsked kom lite tidigare än väntat. Efter att ha dragit till med ett skott från 35 meter sträckte Lundgren sig och åkte på ”en riktig gubbsträckning” som han själv beskriver det. Matchen var över för lagkaptenen som fick göra 35 minuter på planen i sin 300:e match för klubben. En tår fick man ändå bjuda på i det läget ska jag erkänna. Och det fick man även göra för Dime Jankulovski. 201 matcher har han hittills gjort för klubben (den 202:a kommer på söndag) och han har i sina bästa stunder varit helt fantastisk i målet. Han och Lundgren kommer att saknas till nästa säsong. Jag ställer mig en väldigt stor fråga bara: Vem ska ta över rollen som ledare 2013 och framåt? Det är två spelare med stort hjärta för klubben.

Det är dock en fråga som vi kan avvakta med ett tag. Matchen i sig går inte till historien som en av de bästa i det tunga regnet som öste ner över Göteborg. Planen var svårspelad i och med regnet minst sagt. Gästerna skulle ta ledningen efter ett fint skott av Jonas Lantto. 0-1 – men det var ett ganska passivt försvarsspel.

1-1 var dock en delikatess. GAIS bästa utespelare i brassen Romarinho dribblade sig förbi flera Gefle-spelare och väggade fint med Erik Johansson. Romarinho fick bollen i straffområdet och placerade läckert in kvitteringen. Mycket vackert mål!

GAIS försökte att ta ledningen och Kenneth Gustafsson hade en nick som gick tätt över efter en hörna. Närmare än så kom vi dock inte ett ledningsmål. I början av den andra halvleken nickade Olof Mård in 1-2 och där kändes det riktigt tungt.

Vi skapade hysade chanser (mycket tack vare Aubynns hörnor som Moënza oftade jobbade sig fram till) och kunde med lite tur fått in ett kvitteringsmål men Gefle fick en straff i den 77:e minuten när Calum Angus gick in klumpigt i en situation och rev ner en motståndarspelare. Mikael Dahlberg satte säkert in 1-3 och där var matchen totalt över. Det hjälpte inte att Erik Johansson kunde göra 2-3 för GAIS. Troligen det sista målet i GAIS-tröjan på hemmaplan för hans del kanske?

Det var jäkligt tråkigt att Lundgren och Dime tackades av på detta sättet. Men vi var i alla fall 1 543 GAIS-supportrar (minus de från Gefle) som tackade för de 13 åren som lagkaptenen spenderade i klubben. Förutom att lagkaptenen och målvakten Dime Jankulovskis avsked kan vi nog räkna med att Erik Johansson, Richard Ekunde och Reuben Ayarna också gjorde den sista hemmamatchen i GAIS-tröjan.

Slutligen så hoppas jag innerligt att Romarinho kan stanna i GAIS 2013. Han är stundtals bättre än Wanderson på planen just nu och det står jag för när jag skriver så. Brassen är magisk i dagsläget och har burit det här laget sedan Wanderson lämnade för FC Krasnodar.

GAIS 2 - 3 Gefle IF

  • torsdag 1 november 2012 @ 18:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 1543
  • Domare: Andreas Ekberg
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

01 Nov 12 18:00 Allsvenskan GAIS - Gefle IF 2 - 3
09 mar 14 19:00 Svenska Cupen Gefle IF - GAIS 1 - 1
23 maj 17 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 1 - 0
29 jul 17 16:00 Superettan Gefle IF - GAIS 2 - 1
27 apr 18 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 0 - 0