Matchinfo

GAIS

Djurgårdens IF

3

GAIS

0
Allsvenskan måndag 22 oktober @ 19:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS inkasserade sin 19:e förlust för säsongen när Djurgården enkelt besegrade de grönsvarta med 3-0. Detta innebär också att GAIS nu har 22 raka matcher utan seger.

Det var inget snack om saken. GAIS hade ingen som helst chans att ta hem den här matchen. Djurgården var det bättre laget matchen igenom och hemmalaget fick en välförtjänt seger med sig.

I den första halvleken var det dock ett GAIS som hade bra omställningar, och då främst tänker jag på Malkolm Moënza. Han var klart bäst under den första halvleken och hade tre skottlägen som, med lite tur, hade kunnat leta sig in i mål. Han fick på ett skott precis utanför den högra stolpen, sedan fick han på ett skott som gick tätt över (han halkade vid skottögonblicket) och han fick även på ett skott på mål som Djurgårdens målvakt räddade. I slutet av den första halvleken var August tvungen att bytas ut då hans knä blev sämre. Han bytte med Linus Tornblad.

Djurgården hade ett par fina anfall i den första halvleken men den första halvleken slutade mållös. Synd att fotboll ska spelas i 45 minuter till plus tillägg kan tyckas i ett läge som GAIS befinner sig i. För den andra halvleken sammanfattade mycket av den säsongen som har varit i år.

Matchen hade pågått i cirka nio minuter av den andra halvleken när Erton Fejzullahu tåfjuttade in 1-0 till hemmalaget efter tveksamt försvarsageranden från Florén och Ekunde. När det målet kom så fattade man att detta var totalt kört. Inte blev det bättre när Richard Spong drog på sig ett gult kort och argumenterade med domaren så mycket att det andra gula kortet kom upp bara tio sekunder efter det första. Utvisning och misär, som man kan sammanfatta det lite lätt.

2-0 kommer efter två misstag. Lundgren gör en mycket dålig bakåtpassning till Dime (dessutom till hans vänsterfot), målvakten sparkar sedan ut bollen perfekt till Erton Fejzullahu som dundrar in 2-0.

3-0-målet är en delikatess signerat Simon Tibbling som läckert skjuter bollen i krysset och Dime är totalt chanslös.

Det var som vanligt helt enkelt. En usel andra halvlek och ännu en gång visar laget att vi har otroligt svårt att hålla ihop som ett lag under 90 minuter plus tillägg. Insatsen mot Elfsborg var vi inte ens i närheten av igår, dock beröm till Moënzas fina löpningar som skapade en hel del oreda i den första halvleken för Djurgårdens försvar. Även Linus Tornblad gjorde ett bra inhopp där han visade prov på löpvilja och kämpaglöd.

22 raka utan seger är inte acceptabelt på något sätt och man kan ju undra hur det kommer att se ut till nästa säsong. Askebrand kan förhoppningsvis, tillsammans med Dime och Lundén. värva smart och billigt för att skapa ett stabilt Superettan-lag till 2013. För en uppflyttning direkt ska vi inte ens tänka på.

Annars är det ju Silly Season-tider och det känns väl sådär när man läser att flera spelare är på väg bort. Tänker främst på Richard Ekunde, som har varit en nyckelspelare i försvaret under flera år. Att man har valt att sätta honom på en ytterbacksplats är för mig helt oförståeligt men han kommer alltid att vara en uppskattad spelare bland oss GAIS-supportrar. En av de bästa GAIS-försvararna i modern tid som kommer att vara saknad om han lämnar.

Helsingborg på söndag och det är en av två raka hemmamatcher kvar. Jävligt kul att Benjamin Westman fortsätter att satsa ungt och att Enis Majlici fick speltid igår också. Nu vill jag se Gzim Istrefi aktion också, tror att han kan ge tyngd i anfallsspelet.

Djurgårdens IF 3 - 0 GAIS

  • måndag 22 oktober 2012 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5569
  • Domare: Andreas Ekberg
MÅL AST
12 13 Calum Angus
13 18 Linus Tornblad August Gustavsson Lohaprasret
14 16 Enis Maljici Reuben Ayarna
15 11 Gzim Istrefi
16 Joakim Edström Jakob Olsson
17 35 Oliver Gustavsson
4
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

19 apr 11 19:00 Allsvenskan GAIS - Djurgårdens IF 2 - 1
07 aug 11 19:00 Allsvenskan Djurgårdens IF - GAIS 2 - 2
11 apr 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Djurgårdens IF 0 - 0
22 okt 12 19:00 Allsvenskan Djurgårdens IF - GAIS 3 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914