Matchinfo

GAIS

GAIS

1

IF Elfsborg

2
Allsvenskan söndag 7 oktober @ 17:30

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS föll med 1-2 mot guldkandidaten Elfsborg efter ett insläppt mål i den sista minuten av matchen. GAIS föll dock med flaggan i topp efter en hedersam insats.

Om inte Elfsborg hade haft det här guldläget så hade publiksiffran varit oerhört mycket lägre. Jag överdriver inte om jag säger att det var knappt 1 700 GAIS:are på plats. Men de GAIS:are som var på plats fick i alla fall se ett GAIS som ryckte upp sig jämfört med förnedringen senast och stod upp mot Elfsborg. Med Benjamin Westman och Jonas Lundén vid rodret så kändes det oerhört mycket bättre än med Jan Mak. Att man satte Erik Johansson på topp gjorde ju inte saken sämre. Äntligen någon som fattar att han ska spela på topp! Detsamma gäller valet av Ekunde som mittback!

Elfsborg dominerade dock den första halvleken totalt och Dime Jankulovski var rena rama väggen. Mycket fina räddningar från GAIS:aren i målet och han räddade oss flera gånger om under matchen. Oscar Hiljemark kunde dock få till ett mycket bra skott precis innan halvtidsvila och bollen gick in via stolpen. Snöpligt för Dime i målet men välförtjänt för bortalaget.

Linus Tornblad utgick efter 56 minuter och in fick istället Majorna-polaren August Gustafsson Lohaprasert entra. Och August gjorde ett riktigt bra inhopp. Han fick en drömstart när han kom förbi på kanten i den 68:e minuten och spelade in bollen i straffområdet. Jakob Olsson hoppade mycket snyggt över bollen och där stod Erik Johansson och dundrade in 1-1. Mycket fint anfall!

Matchen slutade dock lite snöpligt för vår del. Mirza Mujcic drog på sig en frilägesutvisning i den 83:e minuten när han rev ner en motståndarspelare i straffområdet. Lasse Nilsson fick chansen att sätta bollen i mål men han prickade stolpen. Innan dess hade August ett friläge med målvakten från en liten dålig vinkel men hans skott räddades.

Oscar Hiljemark skulle stå i centrum igen när han gjorde 1-2-målet i matchens sista spark via en styrning. Tråkigt då vi spelade upp oss i den andra halvleken men vi fick gå ifrån matchen med noll poäng.

Jag tycker att spelarna gjorde en bra insats, även om vi släppte till väldigt mycket målchanser i den första halvleken. Vi har jävligt intressanta spelare som vi kommer att ha nästa år i Superettan och jag bara hoppas att en spelare som Richard Ekunde vill följa med ner till Superettan. Ge han ett bra kontrakt för han är oerhört viktig för oss.

De spelare som stack ut idag var Dime Jankulovski, Richard Ekunde, Romarinho, Erik Johansson och August Gustafsson Lohaprasert. Även Richard Spong gjorde en bra kämpainsats. Och det ska bli spännande att följa Benjamin Westmans tränaruppdrag tillsammans med Jonas Lundén i slutet nu. Många unga spelare kan kanske få mer speltid nu. Väldigt intressant!

GAIS 1 - 2 IF Elfsborg

  • söndag 7 oktober 2012 @ 17:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 3304
  • Domare: Michael Lerjéus
MÅL AST
12 26 Malkolm Moenza
13 8 Reuben Ayarna Romario Pereira Sipiao
14 31 Markus Gustafsson Richard Spong
15 11 August Gustavsson Lohaprasret Linus Tornblad 1
16 16 Enis Maljici
17 11 Gzim Istrefi
18 35 Oliver Gustavsson
6
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

29 apr 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 0 - 2
12 sep 11 19:00 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 1 - 3
26 apr 12 18:30 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 2 - 1
07 okt 12 17:30 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 1 - 2
17 mar 13 16:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 3 - 1
19 feb 18 19:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 2 - 3