Matchinfo

GAIS

IFK Göteborg

0

GAIS

0
Allsvenskan måndag 24 september @ 18:30

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS kämpade till sig en poäng mot IFK Göteborg i derbyt under måndagen inför 13 268 personer. Med tanke på förutsättningarna så är detta ett resultat som är ett steg i rätt riktning i alla fall – och GAIS har nu tre raka utan förlust mot IFK Göteborg.

Redan innan visste alla vi GAIS-supportrar vad som väntade. Ett redan slaget lag skulle ut på planen och kriga i ett derby – mot ett lag vi supportrar föraktar. Redan innan jag klev in på arenan visste jag vad som skulle vänta. En arena full med motståndarsupportrar som skanderar ”Hata GAIS” under hela matchens gång och hoppa upp och ner. Trots att vi knappt var några alls som var på matchen idag så känns det ändå som en seger att man inte står bland motståndarsupportrarna. En gång GAIS:are – ALLTID GAIS:are!

Även matchbilden var väntad. Ett GAIS som skulle skicka långa bollar uppåt i plan och hoppas på det bästa. GAIS-försvaret rensade gång på gång bort bollen när man fick chansen och tog det säkra före det osäkra. Lokalkonkurrenten hade kommandot hela matchen egentligen och försökte hitta olika kombinationer för att få fram avslut på mål.

Första halvleken bjöd inte direkt på något skönspel direkt. Vi hade lite lägen men det hade även hemmalaget. Erik Johansson var närmast för GAIS med en nick på en hörna strax före halvtidsvila men John Alvbåge kunde avvärja den situationen. Hemmalaget hade bra lägen även dom och hade en bra hörna i den första halvleken där Bjärsmyr nickade på mål. Dime boxade dock bort bollen men IFK Göteborg fortsatte att pressa på och tvingade Erik Johansson till en nickrensing vid mållinjen.

I den andra halvleken tog hemmalaget över totalt och skapade lägen efter vartannat. Själv kunde man bara bevittna det från läktaren och andas ut när chanserna inte utnyttjades.

Dime Jankulovski fick göra en fin räddning när han räddade Daniel Sobralenses friläge i den andra halvleken. Tidigare hade han skurit av ett skottläge från Hannes Stiller så visst var lagkaptenen Dime att räkna med i matchen.

Efter matchen kunde man i alla fall dra en lättnandes suck. 0-0 är visserligen ingen seger men klart ett fall framåt för laget och vi håller vår derbysvit mot IFK Göteborg med tre raka utan förlust – helt klart något vi ska ta med oss.

Annars var jag väldigt imponerad av vårt försvarsspel emellanåt. Mirza Mujcic växte ut till en gigant den här matchen och offrade sig i varenda situation. Erik Johansson gjorde lite misstag ibland men reparerade det med sina resoluta försvarsageranden under matchens gång.
Markus Gustafsson och Reuben Ayarna ska ha beröm för sitt slit på det centrala mittfältet, speciellt den sistnämnde som gjorde ett par riktigt fina ingripanden. Richard Spong försökte såg gott som det gick från en ovan kantposition men hade lite problem emellanåt att hjälpa Jesper Florén, som ska ett klart godkänt betyg efter matchen.
Richard Ekunde var ju sjuk idag och hade inte snabbheten på sin sida men kommer undan med ett godkänt resultat. Romarinho täcker upp så gott han kan och försöker att dra ytterligare en växel i anfallsspelet med sin kreativitet. Ska verkligen ha beröm för sina anfallsförsök. Peter Ijeh borde ha fått till ett avslut i inledningen av matchen när Markus Gustafsson serverade en fantastisk passning men hans beslut att inte skjuta straffade sig. Fick uppgiften att spela som en target, med att vinna nickdueller och fördela bollar men det fattas en del där. Otacksamt jobb. Linus Tornblad springer oerhört mycket och får inte 100% utdelning i alla sina ageranden men kämpar som fan.
Joakim Edström hoppade in istället för just Linus och sprang en hel del offside men har en löpvilja som få. Finslipar han sina löpningar blir han spännande att följa framöver. Eric Bassombeng tillför lite kreativitet i sitt inhopp med smarta löpningar men har lite för lite tid att visa upp något. En spelare som bör starta nästa match dock. Jakob Olsson gjorde ett piggt inhopp och kanske kan starta nästa match eller få mer speltid.

IFK Göteborg 0 - 0 GAIS

  • måndag 24 september 2012 @ 18:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 13 268
  • Domare: Markus Strömbergsson
MÅL AST
12 26 Malkolm Moenza
13 7 Jakob Olsson Richard Spong
14 21 Eric Bassombeng Peter Ijeh
15 16 Enis Maljici
16 11 Gzim Istrefi
17 Joakim Edström Linus Tornblad
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

09 maj 11 19:00 Allsvenskan IFK Göteborg - GAIS 2 - 1
17 okt 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IFK Göteborg 1 - 0
21 maj 12 19:05 Allsvenskan GAIS - IFK Göteborg 1 - 1
24 sep 12 18:30 Allsvenskan IFK Göteborg - GAIS 0 - 0
25 feb 19 19:00 Svenska Cupen IFK Göteborg - GAIS 0 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914