Matchinfo

GAIS

GIF Sundsvall

2

GAIS

0
Allsvenskan lördag 11 augusti @ 16:00

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS har fortfarande bara en seger i Allsvenskan i år och faller som en kägla just nu. Verkligheten är här och Superettan är ännu närmare efter 2-0-förlusten mot GIF Sundsvall idag.

Det finns så mycket som inte stämmer i mitt kära GAIS för tillfället så det är skrämmande stundtals. Precis allt fallerar i föreningen och man står där i mitten och kan inte riktigt bidra med något annat än att stötta laget – ett lag som inte riktigt ger någonting tillbaka för det.

GAIS inledde matchen helt okej men började sakta tappa och hemmalaget styrde mer och mer. Till slut fick man in ett ledningsmål efter ett fantastiskt fint inlägg från högerkanten signerat Forsberg och Johan Eklund tackade och bockade genom att nicka in 1-0. Och när GAIS pressade i den andra halvleken uppstod en lucka i försvaret när Simon Helg kunde finta bort Angus och lägga in en passning till inhopparen Daniel Sliper, som gjorde 2-0 i den 83:e minuten.

GAIS gjorde visserligen en helt okej andra halvlek när man pressade mot Sundsvall men faktum är att en match spelas i 90 minuter och inte i 45. Det har varit så det senaste att vi har kommit ut som ett bättre lag till den andra halvleken efter att ha gjort en svag första halvlek. Det håller inte.

Har GAIS någon chans överhuvudtaget att hålla sig kvar? Jag har hoppats att det ska vända länge nu men just nu är det en fråga jag säger nej på. Anledningen är helt enkelt att vi är för dåliga och det verkar som att vissa spelare inte bryr sig för fem öre. Det är en frekvens i matchen när Dime Jankulovski skriker på spelarna för att dirigera muren vid en frispark och ingen av de fyra spelarna lyssnar på Dime. För mig sammanfattar det hela situationen vi befinner oss i. Spelare som inte lyssnar på någon utan det är mängder med individualister som bara spelar för sig själva.

Jag har väl gett upp i egentligen och tänker numera bara på att vi faktiskt har ett derby som spelas mot vår lokalkonkurrent senare i höst – ett derby som vi troligen inte kommer spela igen på ett tag om det vill sig så illa. Så länge vi inte lånar in 2-3 spelare (eller signar upp spelare på kortidskontrakt) så finns det verkligen ingenting som kan få mig att detta kan vända. Det är om Jeffrey Aubynn, Romarinho, Eric Bassombeng (snart tillbaka efter skada) och Jesper Florén får spela från start i de matcherna som återstår. Då kan vi få ett yttermittfältsspel samt ett mycket bra centralt mittfält.

Romarinho är vår bästa offensiva spelare just nu och brassen är i en mycket bra form just nu. Så som han spelar just nu påminner oerhört mycket om när en annan brasse brukade vara i form, nämligen Wanderson do Carmo. Just nu är det dag och natt som skiljer mellan de två faktiskt, det måste man erkänna.

Tycker för övrigt väldigt synd om spelare som Dime Jankulovski och Fredrik Lundgren som gör allt för att försöka få detta lag att börja prestera men inte får ett piss tillbaka. Hade jag varit i deras läge hade jag nog lagt ner för längesen.

Uppehåll väntar nu i Allsvenskan men Svenska Cupen mot Utsikten är nämast. Kan vara en rolig match att titta på förhoppningsvis, då kanske man kan lufta lite iunga spelare som kan spela mot AIK nästa match i Allsvenskan.

Händer inget under uppehållet så är det Superettan 2013 som gäller.

GIF Sundsvall 2 - 0 GAIS

  • lördag 11 augusti 2012 @ 16:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 3019
  • Domare: Martin Strömbergsson
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää
13 26 Malkolm Moenza
14 20 Kenneth Gustafsson
15 10 Jesper Florén
16 7 Jakob Olsson Gult kort Linus Tornblad
17 19 Alexander Angelin
18 Joakim Edström Gult kort Peter Ijeh
9
Matcher
3
Vunna
2
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

17 maj 12 15:00 Allsvenskan GAIS - GIF Sundsvall 1 - 2
11 aug 12 16:00 Allsvenskan GIF Sundsvall - GAIS 2 - 0
20 jul 13 16:00 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 4 - 4
27 jul 13 17:00 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 3 - 3
13 apr 14 18:15 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 1 - 0
03 aug 14 18:20 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 4 - 0
06 feb 18 15:00 Träningsmatch GAIS - GIF Sundsvall 5 - 3
15 aug 20 17:30 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 3 - 0
12 sep 20 15:00 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 3 - 1