Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Åtvidabergs FF

2
Allsvenskan lördag 4 augusti @ 16:00

Tagen från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS gjorde en första halvlek som var en av de sämre på flera år. Matchen slutade 2-2 men det var ett fall bakåt för GAIS ändå.

Som supporter är man tämligen besviken. Visst, det blev 2-2 men vi blev totalt utspelade av Åtvidaberg i den första halvleken. Jag är verkligen ärlig när jag säger att detta är en av de sämsta halvlekarna under 2000-talet som GAIS gör, och då har jag sett flera hundratals matcher med mitt lag. Aldrig har jag sett GAIS göra en så dålig första halvlek. Inställningen bland spelarna var minst sagt oacceptabelt.

Vi får en ganska billig straff i den 82:a minuten. Innan dess hade Markus Eriksson gjort 0-1 efter cirka en kvarts spel. Reuben Ayarna byttes ut i halvtid till förmån för Peter Ijeh, som läckert nickade in 1-1 efter en perfekt hörna från Jeffrey Aubynn. Två minuter efter gör dock Magnus Eriksson 1-2 till Åtvidaberg efter ett grovt misstag av Calum Angus i förvarssspelet. Och i den 82:a minuten får vi en billig straff efter en konstig duell där Jakob Olsson är inblandad. Jeffrey Aubynn sätter bollen i mål till höger om målet och placerar in 2-2 mycket stabilt. 2-2 slutar matchen.

Vissa spelare måste ta sig en rejäl tänkare inför stundande matcher. Är du inte engagerad över att rädda GAIS från nedflyttning, utan istället spelar för dig själv så ska man inte representera denna klubb – så är det bara. Om det är interna saker inom gruppen som inte fungerar så måste man ta tag i det och lösa problemen.

Jag tänker inte betygsätta spelare idag speciellt mycket. En spelare som Jeffrey Aubynn kan dock gå med ett högt huvud. En klasspelare som gör en mycket fin insats. Hoppas bara att han är skadefri för att han och Romarinho är härliga att se i aktion på mittfältet. Jävligt jobbigt att Aubynn är avstängd i nästa match bara.
Richard Ekunde visar också att han är en spelare med klass. Hans försvarsspel håller hög klass och jag är inte förvånad om han, som har varit GAIS bästa försvarare under 2000-talet, vill testa på ett nytt uppdrag.
Dime Jankulovski slarvar lite vid 0-1-målet då han släpper in bollen mellan benen tämligen enkelt men annars gör han flera bra räddningar som faktiskt räddar oss i matchen. Peter Ijeh gör ett mycket bra inhopp och bör starta nästa match, även om jag tycker att vi behöver en ny forward. Jag är också imponerad av Jesper Florén, som hoppar in och visar att han är på väg uppåt trots sin långvariga skadefrånvaro. Äntligen kan få ett kantspel, som har lyst med sin frånvaro totalt under 2012.

Åker vi ur Allsvenskan? Jag vill inte vara negativ i detta läge men just nu så kommer vi åka ut och det med besked. Och under gårdagen, speciellt under den första halvleken, så fattades Wanderson väldigt mycket i det offensiva spelet och Erik Johansson saknades oerhört mycket också. För övrigt hoppas jag innerligt att Erik Johansson får chansen på yttermittfältet i alla fall. Hans tyngd är något som verkligen behövs i det offensiva spelet, då tyngden fattas rejält för oss. Peter Ijeh tillförde det igår men det behövs fler spelare än Ijeh som ska tillföra det.

Sundsvall på lördag. Känns inte alls bra med den bortamatchen i nuläget. Om vi inte vinner den matchen så får man tacka och bocka för sju raka år i Allsvenskan. Det som behövs just nu i alla fall är ett möte där spelarna ska snacka om hela saken med varandra tillsammans med ledarna istället för att hålla tyst om det och gå sin egen väg. Annars får du som spelare inte representera klubben – så är det bara!

De har grävt sin egen grav och lagt sig där, dags att vakna och ta er upp ur den.

GAIS 2 - 2 Åtvidabergs FF

  • lördag 4 augusti 2012 @ 16:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 3119
  • Domare: Stefan Johannesson
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää
13 4 Mirza Mujcic
14 10 Jesper Florén Markus Gustafsson
15 9 Peter Ijeh Reuben Ayarna 1
16 11 August Gustavsson Lohaprasret
17 16 Enis Maljici
18 Joakim Edström Linus Tornblad
6
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

06 apr 12 15:00 Allsvenskan Åtvidabergs FF - GAIS 2 - 1
04 aug 12 16:00 Allsvenskan GAIS - Åtvidabergs FF 2 - 2
11 maj 16 19:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 1 - 0
24 okt 16 19:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 4 - 2
11 jun 17 15:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 0 - 1
15 okt 17 15:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 3 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914