Matchinfo

GAIS

BK Häcken

3

GAIS

1
Allsvenskan måndag 30 juli @ 19:05

Tagen från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

För andra matchen i rad tar vi ledningen i matchen för att sedan tappa övertaget och förlora. Just nu är det allt annat än roligt att vara GAIS:are – det är nattsvart för tillfället och vi har hamnat i en knipa som är oerhört svår att ta sig ur.

Vi har hamnat i en jättesvacka just nu. Hur vi kan vända detta vet jag inte, men just nu så tyder ingenting på att detta kommer att gå vägen. Vi är ett lag med flera spelare som har kvalitéer men det fattas så otroligt mycket ändå. Marginalerna är inte på vår sida just nu och vi får ingen tur med oss. Kort sagt, vi är ett bottenlag. Tabellen ljuger inte och att vi bara har tagit tio poäng på 17 matcher måste alla inom GAIS förstå. Eller så har man redan förstått det och känner att man alltid är i underläge oavsett motstånd.

Jag tyckte ändå att vi gjorde en klart godkänd första halvlek. Det var ett GAIS som spelade ett enkelt men bra anfallsspel stundtals. Romarinho bidrog med kreativitet, Kenneth Gustafsson kämpade på bra på sin vänstermittfältsposition och försvaret var väldigt stabilt. Och efter drygt 25 minuters spel skulle vi få ett ledningsmål. Romarinho avancerar med bollen efter att Wanderson slagit en snabb frispark. Romario vågade äntligen dra på ett skott och skottet styrdes av Mohammed Ali Khan och in i mål. Ett förödande mål och det kändes som en enorm lättnad föll för spelarna, ledarna och för oss supportrar.

Häcken skapar en del halvchanser men inget namnvärt egentligen. René Makondele ordnar en hel del hörnor för sitt lag men GAIS-spelarna nickar oftast bort bollarna som slås in i straffområdet och visar prov på ett bra försvarsspel.

Men efter 41 minuters spel så skulle det – såklart – smälla bakom Dime Jankulovskis mål. Martin Ericsson får en passning från vänsterkanten, Ericsson drar i sin tur på ett direktskott som går rakt upp i nättaket. 1-1 och där kommer det jobbiga, psykologiska målet till Häckens fördel. Och bara några få minuter efter träffar Martin Ericsson ribban med ett skott från exakt samma ställe i stort sett! Inte acceptabelt att lämna honom fri inne i straffområdet igen!

I den andra halvleken så händer det inte så mycket de första 25 minuterna. Ericsson – vem annars? – nickar mot mål efter ett fint samarbete med vasse Arkivuo men Dime kunde rädda. Men efter 70 minuters spel så tvingades Dime Jankulovski bryta matchen efter att ha fått en smäll mot huvudet efter en duell med Makondele. Efter cirka åtta minuters avbrott hoppar Henri Sillanpää in i målet.

I den 89:e minuten så ska Henri Sillanpää gå in i en duell mot Waris Majeed för att boxa bort bollen. ”Sillen” missbedömer dock och boxar mot Majeeds huvud, varpå Martin Hansson väljer att blåsa straff. Väldigt osäker på om det ska vara straff eller inte men reprisbilderna visar att det var en missbedömningen från finländaren. Martin Ericsson stegar fram och gör 2-1. När Waris Majeed sedan gör 3-1 är det nattsvart. Att Majeed sedan firar med att springa fram till GAIS-klacken och håna oss gör att han är ett hatobjekt under resten av sitt liv bland oss. Otroligt osportsligt när vi inte alls provocerat honom. Hoppas att man tar upp detta och stänger av honom. Vidrigt gjort.

BK Häcken 3 - 1 GAIS

  • måndag 30 juli 2012 @ 19:05
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5606
  • Domare: Martin Hansson
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää Gult kort Dime Jankulovski
13 26 Malkolm Moenza
14 4 Mirza Mujcic
15 7 Jeffrey Aubynn Reuben Ayarna
16 19 Alexander Angelin
17 16 Enis Maljici
18 Joakim Edström Linus Tornblad
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

24 jul 11 16:30 Allsvenskan BK Häcken - GAIS 2 - 0
31 mar 12 16:00 Allsvenskan GAIS - BK Häcken 0 - 0
30 jul 12 19:05 Allsvenskan BK Häcken - GAIS 3 - 1
09 mar 19 14:00 Svenska Cupen BK Häcken - GAIS 4 - 1
24 mar 19 15:00 Träningsmatch BK Häcken - GAIS 1 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914