Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Malmö FF

3
Allsvenskan måndag 23 juli @ 19:00

Tagen från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS hade ledningen två gånger om mot Malmö FF på hemmaplan och gick ut i halvtidsvila med 2-1. Men Malmö FF kunde vända matchen till 2-3 och GAIS fick inkassera ännu en förlust.

Kjell Pettersson (som för övrigt fyllde 65 år under gårdagen, GRATTIS!) hade många spelare på skadelistan innan matchen och bland annat var båda vänsterbackarna Kenneth Gustafsson och Alexander Angelin borta pga skada – så Malkolm Moënza fick göra debut på vänsterbacksplatsen!

Vi började matchen bra men det var två lag som, inledningsvis, kände lite på varandra. Men det var vi som skulle göra det första målet. Linus Tornblad får bollen av Calum Angus och går mot mål. Han är urstark när han tar sig fram inne i straffområdet och han drar på ett skott som går i mål. En perfekt start på matchen och 1-0 efter bara 14 minuters spel.

Malmö pressar oss sedan och har bland annat en chans när Dime Jankulovski får parera bort bollen. Sedan får Daniel Larsson ett läge och han prickar stolpen. Väldigt nära där.

I den 28:e minuten tar sig Romarinho fram i banan. Han hittar Linus Tornblad med ett fint inspel. Linus drar på ett skott som målvakten Johan Dahlin räddar ut. På returen har Linus öppet mål men han skjuter tätt över. Riktigt tungt att missa den chansen. För att i sekvensen efter så får Mathias Ranégie bollen i straffområdet och han snurrar bort sin försvarare och lägger in kvitteringen 1-1. Snöpligt.

Bara sex minuter senare så får vi en frispark till höger om straffområdet. Frisparken av Wanderson är inte så jättebra men en Malmö-spelare misslyckas med att rensa bort bollen och Fredrik Lundgren får bollen vid straffpunkten. Han drar på ett skott som tar i stolpen men hans mittbackskollega Erik Johansson är framme på returen och skjuter in 2-1. Riktigt gött att få med sig det målet!

GAIS går ut till halvtidsvila med 2-1. Vi har gjort en bra första halvlek men matchen är lite konstig. Ett GAIS som ställer om väldigt bra, man gör det bra spelmässigt och skapar ganska många lägen men samtidigt möter man ett Malmö som försöker föra och skapar också många lägen. Det är två lag som har ett litet darrigt försvarsspel emellanåt så matchen svänger fram och tillbaka rejält.

Precis i inledningen av den andra halvleken river Reuben Ayarna ner Erik Friberg i straffområdet. Det känns som att situationen förstärks en hel del men straff är dömt och lagkaptenen Daniel Andersson stiger fram. Dime Jankulovski går åt rätt håll och är riktigt nära att ta den men Malmö FF kvitterar till 2-2.

Och bara 45 sekunder senare så är det ytterligare en straff dömd – fast till oss! Wanderson dras ner av Erik Friberg som får gult kort också för den förseelsen. Wanderson stiger fram men blir väldigt psykad av både Wilton Figureido (som för övrigt var väldigt ful spelmässigt) och målvakten Johan Dahlin. Ett gult kort borde ha kommit upp kan tyckas. Nåväl, Wanderson slog straffen men det var en oerhört svag straff som Dahlin enkelt kunde rädda. Och någonstans där så dör det lite för oss.

Malmö FF skapar flera halvchanser efter det och Dime Jankulovski fick vara beredd i målet. Mathias Ranégie hade en mycket bra chans när Erik Friberg snappade upp ett felpass från Lundgren på offensiv planhalva och spelade fram Ranégie som sköt ett skott på mål. Men Dime räddade bollen med benen mycket fint.

I den 68:e minuten betalar MFF:s press sig och man gör 2-3. Det är en hörna från höger som går in mot straffområdet. Dime ska boxa bort bollen men Jakob Olsson får bollen på sig och bollen går mot mål. Väl där är Pontus Jansson framme och stöter in ledningsmålet för Malmö FF.

Kort därefter byts Markus Gustafsson ut till förmån för Joakim Edström, som fick göra debut i Allsvenskan efter ett och ett halvt år i klubben. Edström, som för övrigt hade twittrat lite dumt häromveckan. Nåväl, förhoppningsvis är detta glömt. Joakim Edström tillförde i alla fall tyngd på topp och hade snabbhet. Det blev lite bättre faktiskt än det var efter straffmissen från Wanderson. Speciellt när vi fick tyngd i Erik Johansson på topp när Kjell Pettersson valde att ställa upp med en trebackslinje i slutet av matchen (respekt!).

Men MFF kontrollerar matchen väldigt bra och det är svårt för oss att göra något. Peter Ijeh kommer in med drygt tio minuter kvar av matchen men det blir ingen större effekt av det. MFF vinner matchen och vi kan inkassera ännu en förlust.

GAIS 2 - 3 Malmö FF

  • måndag 23 juli 2012 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5045
  • Domare: Markus Strömbergsson
4
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

26 jun 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 0
20 aug 11 16:00 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 1
16 jul 12 19:05 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 0
23 jul 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914