Matchinfo

GAIS

Malmö FF

2

GAIS

0
Allsvenskan måndag 16 juli @ 19:05

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

Malmö FF vann utan några större problem under måndagen mot ett sargat GAIS. GAIS är just nu ett lag som är i en enorm svacka och det ska mycket till om vi ska komma ur denna situation. The botten is nådd.”

Ja, nu är vi nere i skiten. Jag försöker komma på något positivt att skriva men det går inte så bra med det. Jag tycker vi kämpar riktigt bra men med ett 2-0-underläge kommer vi inte så långt med det.

Jeffrey Aubynn gör en bra inledning på matchen – men efter bara 20 minuter tvingas han bryta pga skada. Det var väl bara det som fattades. När vi väl står upp och gör det klart godkänt inledningsvis så tappar vi en av våra bättre passningsspelare. Jakob Olsson får hoppa in i stället och Markus Gustafsson flyttas in centralt i banan.

Kort därefter väggspelar Daniel Larsson med Ranégie. Ranégie gör en läcker passning till Larsson som kommer fri och dundrar in 1-0 till Malmö FF. Och bara sju minuter senare så gör Hamad ett fantastiskt fint inlägg till Ranégie (vem annars?) och göteborgaren nickar sedan in bollen enkelt i Sillanpääs högra hörn. Misär…

Vi försöker sedan men det är svårt. Resten av den första halvleken spelar vi bara ut för att inte släppa in ett mål till. Och i inledningen av den andra halvleken tvingas Henri Sillanpää bryta matchen och Dime Jankulovski fick (äntligen!) ställa sig mellan stolparna. Det första Dime gör är att tända våra spelare – äntligen någon som vågar att ta tag i det! Given i målet nästa match – annars är det fanimej grovt tjänstefel! Han om någon kan få ordning på denna skiten! Inte för att Sillanpää är dålig, absolut inte. Vi behöver bara Dime i målet just nu när vi är inne i en sådan svacka som vi är i.

Vi står upp hyfsat resten av matchen men faktum är att vi inte skapar någonting alls och vi har inte ett enda skott på mål under hela matchen. Det är så det är nu – och detta går inte och vända på en match. Detta är en utmaning som den bästa skulle ha svårt att fixa. Vi har inget att komma med. Fjolårets spel är inte alls där och med skador på spelare som Bassombeng och Florén så har vi inget kantspel överhuvudtaget. Men det är inte bara där det brister. Allting börjar längst bak i ledet och framåt. Och just nu är vi inne i en tung period som är oerhört svår att ta sig ur.

Jag kan inte ändra på laget alls. Jag hade dock velat laborera i laget. Exempelvis så är det givet att Erik Johansson ska spela på yttermittfältet och att Richard Ekunde ska vara mittback. Mot Malmö FF ifjol så spelade Ekunde mittback och mötte en av Allsvenskans snabbaste anfallare i Daniel Larsson – och vann den duellen utan problem. Han dominerade som mittback. Och det är givet att han ska ha en plats bredvid Lundgren – så är det bara. Erik Johansson är inte dålig som mittback men hans offensiva kvalitéer är det som behövs. Och speciellt nu när vi knappt har några yttermittfältare då Mervan troligen lämnar under dagarna.

Så jävla härligt att Dime Jankulovski är tillbaka! Har tjatat på att han ska stå under hela säsongen och nu fick han äntligen göra det och styrde våra spelare mycket bra. Han vågar säga vad han tycker och då skärper hela laget sig! Men jag hoppas att Henri Sillanpääs skada inte är allvarlig och att han kan repa sig inom kort. Det såg inte bra ut.

Richard Ekunde gjorde en klart godkänd insats igår innan han blev utbytt. Hoppas att han inte skadade så allvarligt bara. Han var en av de bättre utespelarna igår. Kenneth Gustafsson gjorde det bra igår men även han haltade och det såg inte så bra ut. Mervan Celiks inställning visade att han verkligen ville vinna igår och han gjorde det bra – men det är inte lätt när han försöker göra allt själv.

Varför får inte Romarinho spela? Sedan det tidiga bytet mot Örebro efter 20 minuter, där han offrades då Ekunde fick utvsning, så har han inte fått en minuts speltid. Hans självförtroende måste ju ha nått botten nu. Nu när Wanderson inte presterar så borde Romarinho vara given. Han ska i alla fall vara på plan mot Malmö FF nästa match, den saken är klar. Han har ju faktiskt offensiva krafter som vi saknar just nu. Kreativitet och göra det lilla extra på planen som verkligen behövs nu. Han har en gyllene chans att visa upp sig nu.

Mervan Celik gjorde troligen sin sista match i GAIS-tröjan för den här gången. Vi får se vad han hamnar – blir det Pescara eller blir det rent av Andreas Isakssons nya klubb Kasimpasa i Turkiet? Var han än hamnar så önskar vi på redaktionen så klart all lycka till honom och förhoppningsvis får vi se honom i Sveriges landslag inom ett par år.

Första augusti öpnnar transferfönstret. Jag hoppas att vi värvar in spelare då – för vi behöver det. Alla hjälpmedel behövs just nu om vi ska kunna klara att ta en kvalplats. För det är det vi måste kämpa för just nu.

Malmö FF 2 - 0 GAIS

  • måndag 16 juli 2012 @ 19:05
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 13 023
  • Domare: Stefan Johannesson
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski Henri Sillanpää
13 26 Malkolm Moenza
14 13 Calum Angus Richard Ntomba Ekunde
15 7 Jakob Olsson Jeffrey Aubynn
16 29 Romario Pereira Sipiao
17 19 Alexander Angelin
18 Joakim Edström
4
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

26 jun 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 0
20 aug 11 16:00 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 1
16 jul 12 19:05 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 0
23 jul 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914