Matchinfo

GAIS

Örgryte IS FF

0

GAIS

0
Superettan tisdag 16 augusti @ 19:00

Matchrapport tagen från GAIS.se, skriven av Tobias Hurtig.

GAIS och ÖIS delade på poängen när storpubliken på Gamla Ullevi bjöd på fin inramning i Göteborgs enda riktiga derby. Matchen slutade 0-0 och krysset får trots allt ses som ett rättvist utfall på kampen.

Men ur-gaisaren Malkolm Moenza var nära att frälsa alla grönsvarta supportrar i matchens slutminuter då han kom igenom i ett friläge och tvingade ÖIS FF:S nya målvakt Abbas Hassan till en högkvalitativ räddning. Det var många grönsvarta supportrar som på vägen ut pratade just om hur man hade unnat Malkolm chansen att bli matchhjälte, samtidigt som man ändå kunde glädjas att GAIS fick lägga ännu en match till den fina derbystatistiken mot de rödblå.

Mer kamp än fint spel i första halvlek

Fin inramning, fina tifon och högljudda klackar mötte de två lagen i Göteborgs enda riktiga derby. Många Makrillar hade köpt biljett till GAIS sektioner och det var en röststark klack som välkomnade Atleterna. Det var hela 11029 åskådare som mötte upp på Gamla Ullevi och man fick se matchen börja som förväntat, med hög intensitet, viss nervositet och viljan att inte bjuda motståndaren på en tum.

Redan efter en halv minut fick James Sinclair gult kort efter att ha gjort ner en Örgrytespelare och under halvlekens fortsättning delade domaren Johan Olsson ut fyra gula kort, två till vardera laget. Något skönspel var det inte direkt att tala om i den närkampspräglade halvleken och båda lagen var noga med att ta jobbet hemåt och att ligga på rätt sida när motståndaren hade bollen.

Publiken bjöds på en några halvchanser jämnt fördelade mellan lagen men det var sällan det kändes riktigt farligt. ÖIS FF hade mest boll på offensiv planhalva under den inledande delen av matchen men GAIS låg bra i defensiven och tillät inte ÖIS skapa så nämnvärt mycket. När de rödblå under en sekvens lyckades frispela Hampus Bohman i offensivt straffområde så svarade Björn Andersson med en brytning i världsklass.

Offensivt gick det mer knackigt för GAIS då det blev för många felpassningar i avgörande lägen. Dock lyckades man spela sig fram till sex hörnor som tyvärr blev resultatlösa. GAIS farligaste chans i halvleken kom av den pigge Luther Singh som drog på ett överraskande skott från vänster när ÖIS FF:s målvakt Abbas Hassan väntade sig ett inlägg, Hassan lyckades dock vrida kroppen och tippa ut skottet till en hörna.

Pigg inledning av Atleterna i andra halvlek

Makrillarna kom ut till den andra halvleken med mer rörelse och mer mod än under den första halvleken. Det var flertalet fina kombinationer och det kändes som att GAIS hade något på gång. Dessvärre blev inledningen avbruten då flertalet bengaler tändes i på den halvtomma kortsidan där ÖIS-klacken stod och det gjorde att domaren tog beslut om att bryta spelet under sex minuter.

När dimman lagt sig fortsatte GAIS att spela bra med mer rörelse än tidigare men fortfarande utan att hota de rödblå på allvar. I den femtiotredje minuten fick Atleterna en hörna och gjorde en hörnvariant genom en hård smekning som Johan Lundgren möte med ett välriktat skott men dessvärre blockades bollbanan av en försvarande Örgrytespelare.

Ju längre den andra halvleken led blev dock ÖIS FF starkare och var dessutom nära att göra mål när Paulsson kom fram till ett fint läge och tvingade Tommy Vaiho till en räddning. GAIS hittade under den andra halvlekens senare hälft inte alls fram i banan på samma sätt som tidigare utan blev istället tvingade till långa bollar och tidiga bolltapp. I slutet av halvleken började det kännas som under vårderbyt då ÖIS kom offensivt i banan på tok för mycket.

Nära avgörande i slutskedet

I den åttiofemte minuten sprang de rödblåas Atashkadeh sig fri, rundade Vaiho men kom för nära kortlinjen för att kunna skjuta in bollen i mål. Istället vände han upp och spelade in bollen till den inbytte Yougouda som sköt i stolpen. I det läget kändes en poäng som en vinst i GAIS-ögon, men när fjärdedomaren aviserade att sex minuter återstod att spela av den andra halvleken vaknade Makrillarna till liv igen och lyckades skapa två farliga chanser.

Den första då Malkolm Moenza passade fram bollen till Luka Mijaljevic som rundade sin försvarare. men dessvärre hade dålig balans i skottögonblicket vilket gjorde att Abbas Hassan kunde göra en enklare räddning. Den andra farliga chansen uppstod då Luka stångades vid en höjdduell och fick ner bollen till Malkolm som fick till ett avslut som tvingade Abbas Hassan till en räddning i världsklass.

Istället blir det alltså Atleterna som får lämna planen snuvade på drömavslutningen att en ur-gaisare får avgöra ett derby på övertid. Men sammanfattningsvis får resultatet ändå sägas vara rättvist och båda laget kan addera ytterligare en poäng i kampen om bra tabellplaceringar.

Örgryte IS FF 0 - 0 GAIS

  • tisdag 16 augusti 2016 @ 19:00
  • Superettan 
5
Matcher
1
Vunna
4
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

16 aug 16 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
11 maj 17 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
04 sep 17 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
12 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 4 - 4
28 aug 18 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914