Matchinfo

GAIS

Gefle IF

0

GAIS

0
Allsvenskan söndag 8 juli @ 16:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS spelade 0-0 mot Gefle under söndagen. Visst, en nolla bakåt är aldrig fel men samtidigt så måste man konstatera att vi inte har vunnit sedan den 22 April och fortfarande inte kan göra mål. Och nu väntar dubbelmöte mot Malmö FF.

Axén väljer att ställa upp med en väntad backlinje. Men på mittfältet är det en hel del att fundera över. Jakob Olsson, som gjorde en bra insats senast, blir förpassad till bänken och istället väljer Axén att köra med tre centrala mittfältare, varav Markus Gustafsson var den som skulle ta en plats på högerkanten. Ett väldigt annorlunda beslut då undertecknad aldrig sett Gustafsson på en kant innan, däremot har ju Aubynn huserat där i flera år under sina år som fotbollsspelare. Nåväl, tränaren valde att ställa upp så och det kan ju bero på att han inte ville offra någon av de centrala spelarna då samtliga tre var klart godkända senast.

GAIS började faktiskt matchen starkt och skapade en del halvchanser. Celiks kant var något som skulle utnyttjas otroligt mycket då han var den enda utpräglade yttermittfältaren på planen. Och han gjorde det bra när han skulle ta sig förbi sin motståndare på kanten och oroade en hel del. Efter en kvarts spel så lyckades han hitta in till Wanderson do Carmo med ett perfekt inspel och brassen avslutade i mål – men målet blev korrekt bortdömt då Wanderson tog bollen med handen. Olyckligt. Och bara fem minuter senare så dribblar Mervan Celik sig förbi sina motståndare och utanför straffområdet drar han på ett skott som tar i ribban. Markus Gustafsson får sedan bollen men hanterar bollen för svagt. Mycket nära av Celik.

Gefle var dock inte ofarliga framför mål och Oremo hade bland annat ett skott som Sillanpää var tvungen att rädda. Sedan var det oroligt när Mikael Dahlberg fick några nicklägen. Han oroade våra försvarare en hel del.

I den andra halvleken så började Gefle bäst och Jonathan Hellström hade ett par fina injektioner och det blev oroligt ett tag när Gefle skapade chanser. Daniel Bernhardsson hade ett mycket fint läge när han fick bollen efter en bra slagen frispark men hans försök rann ut i sanden då vår målvakt Henri Sillanpää gjord en mycket fin räddning.

Vi tappade spelet rejält i den andra halvleken och det var egentligen bara en målchans från Mervan Celik och Markus Gustafsson gånger två som oroade Gefle-frösvaret lite grann. Att Romarinho, som är en mästare på att hålla i bollen och sätta fart i spelet, inte fick speltid var väldigt konstigt då en spelare som honom hade varit perfekt att ta in. Istället fick Peter Ijeh lämna till förmån för Jakob Olsson efter lite drygt 70 minuters spel. Olsson testade med ett skott direkt inledningsvis men han fick en felträff och skottet blev tämligen ofarligt.

Men det var Gefle som skulle få det sista ordet. Lagkaptenen Daniel Bernhardsson var verkligen på hugget för att avgöra och fick ett läge igen men han fick en felträff och hans skott gick utanför. Annars hade det varit ett segermål, utan tvekan.

Gefle IF 0 - 0 GAIS

  • söndag 8 juli 2012 @ 16:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 2396
  • Domare: Michael Lerjéus
8
Matcher
2
Vunna
3
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

02 jul 11 18:00 Allsvenskan GAIS - Gefle IF 2 - 3
09 jul 11 16:00 Allsvenskan Gefle IF - GAIS 1 - 3
08 jul 12 16:00 Allsvenskan Gefle IF - GAIS 0 - 0
01 Nov 12 18:00 Allsvenskan GAIS - Gefle IF 2 - 3
09 mar 14 19:00 Svenska Cupen Gefle IF - GAIS 1 - 1
23 maj 17 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 1 - 0
29 jul 17 16:00 Superettan Gefle IF - GAIS 2 - 1
27 apr 18 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 0 - 0