Matchinfo

GAIS

AIK

1

GAIS

0
Allsvenskan torsdag 24 maj @ 19:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS var på väg mot en poäng mot svårspelade AIK på Råsunda – men i slutminuten så gör AIK mål efter en missbedömning av Erik Johansson i mittförsvaret och förlusten var ett faktum. En förlust som känns oerhört tung…

Det finns förluster och så finns det förluster. Denna förlust var verkligen skit. Man mår psykiskt dåligt på denna förlust och den kändes som dödsstöten – botten är verkligen nådd.

Första halvtimmen var faktiskt godkänd av GAIS. Vi gjorde det väldigt bra stundtals och försökte kontra med Peter Ijeh på topp tillsammans med Mervan Celik som många gånger var farligt för AIK. Reuben Ayarna var briljant stundtals och gjorde oerhört fina passningar och djupledsbollar.
Jakob Olsson fick förtroendet från stat och kämpade och slet på samma kant som Calum Angus. Richard Ekunde fick ta hand om högerbacksplatsen och fick jävligt många fula tacklingar emot sig.

AIK hade två bra chanser i den första halvleken som Henri Sillanpää avvärjde på bästa sätt. Sillanpää visade prov på ett mycket bra målvaktsspel under dagen och går till EM-uppehållet med högt huvud.

Precis innan halvtidsvilan så får Peter Ijeh en perfekt boll serverad av ghananen Reuben Ayarna och Ijeh ska bara chippa bollen äver målvakten men AIK-keepern lyckas få en hand på bollen och kan styra bort situationen. Mycket nära 1-0 där och det hade varit behövligt.

Richard Ekunde klarade inte att spela mer än fem minuter in i den andra halvleken innan han var tvungen att byta till förmån för Alexander Angelin. Ekunde fick ta mycket skit idag men gjorde det bra.

Angelin kom in på vänsterkanten och Angus fick flytta till högerkanten. Calum, som var ganska svag i den första halvleken, höjde sig och Alexander Angelin gjorde bra ifrån sig på vänsterbacksplatsen.

AIK pressade på men Sillanpää och försvaret stod emot mycket bra. Att Romarinho inte kom in är för mig en gåta då han är en bollhållare med mycket bra teknik men det andra och sista inhoppet vi fick se var när Bassombeng bytte av Linus Tornblad.

En poäng var skönt att ta med sig hem i alla fall – men då kommer det. Erik Johansson ska nicka bollen mot Henri Sillanpää när Johansson har en AIK-spelare bakom sig som jagar efter bollen men nicken blir på tok för lös och Viktor Lundberg för inget misstag och får dit bollen i mål. Undertecknad vet inte vem som missdömmer men mål är det. 1-0 och misär…

Undertecknad har varit med sådan här ”oskicklighet” under tidigare säsonger men det är verkligen en GAIS-säsong i total motgång. Just nu har vi bara tur att Örebro är utan seger för annars hade vi varit sist. Tabellen kommer aldrig att ljuga – och just nu är vi klart i botten.

Ett EM-uppehåll väntar och efter det måste ett nytt GAIS vara redo. Wanderson do Carmo kommer troligen vara såld då och vi får helt enkelt göra det bästa av vårat spelarmaterial. Mervan Celik är en spelare som troligen också kommer att lämna och då är det bara att ta nya tag och köra på.

Men just nu mår man inte bra. Hur vi ska vända skutan är Axén och Mats Perssons uppdrag att lösa. Undertecknad kommer i alla fall att vara på plats och stötta våra atleter under varje hemmamatch – minst.

AIK 1 - 0 GAIS

  • torsdag 24 maj 2012 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 11 112
  • Domare: Andreas Ekberg
5
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

19 jun 11 19:00 Allsvenskan GAIS - AIK 2 - 0
01 okt 11 16:00 Allsvenskan AIK - GAIS 2 - 1
24 maj 12 19:00 Allsvenskan AIK - GAIS 1 - 0
26 aug 12 15:00 Allsvenskan GAIS - AIK 0 - 1
19 feb 17 14:00 Svenska Cupen AIK - GAIS 1 - 0