Matchinfo

GAIS

GAIS

1

IFK Göteborg

1
Allsvenskan måndag 21 maj @ 19:05

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS kryssade i derbyt mot IFK Göteborg under måndagen. GAIS gjorde en riktigt bra första halvlek där man tidigt tog ledningen signerat Markus Gustafsson, och det fanns även bud på mera. Dock så blev det bara en poäng när Tobias Hysén kvitterade för lokalkonkurrenten.

Matchen blev uppskjuten i några minuter då två av domarna hade skadat sig! En väldigt konstig situation och ena linjedomaren fick ringas in i den absolut sista sekunden. Bojan Pandzic, som var tänkt fjärdedomare, ersatte skadade Daniel Stålhammar. Lokalkonkurrenten tände också flertalet bengaler innan matchstart.

Det var en mycket fin inledning från GAIS sida. Vi tog kommandot direkt och spelarna hittade varandra riktigt bra på planen. Mervan Celik drog på ett skott redan i den tredje minuten mot mål.

Hjalmar Jonson fick problem direkt efter en duell strax efter Celiks skott på mål och var tvungen att linka av. Men innan gästerna genomförde sitt byte passade Mervan Celik och Markus Gustafsson och väggspela med varandra. Mervan serverar sedan fram en läcker boll till Markus som skjuter in 1-0 till oss och vild glädje på läktaren!

Vi fortsatte att pressa på i regnet på Gamla Ullevi och hade flertalet fina chanser. Bland annat så fick Mervan Celik briljera på vänsterkanten när han ångar fram som ett ånglok. Han drar senare mot höger och drar på ett fint skott som går i stolpen – riktigt nära där.

Wanderson do Carmo fick ett mycket fint läge i den första halvleken när han får bollen och är fri med bollen i straffområdet. Wanderson bränner dock läget och där borde det ha varit 2-0.

Lokalkonkurrenten hade dock ett par fina lägen. Hysén sköt tätt utanför bland annat den första halvleken och Henri Sillanpää gjorde sedan två fina räddningar som var viktiga för oss.

Vi hade matchen totalt i den första halvleken dock och borde ha gjort minst ett mål till. Mervan Celik utmärkte sig rejält på planen i den första halvleken och visade sig vara i en riktigt bra form. Vi slår dock bort flera passningar som kunde ha gett oss flera målchanser.

Bara fem minuter in i den andra halvleken tvingas Wanderson do Carmo bryta matchen. Han fick en smäll i den första halvleken redan och klarade inte mera. Romarinho fick hoppa in istället – och det var när Wanderson gick ut som det började gå sämre för oss.

Lokalkonkurrenten tog över mer och mer. Och till slut så slet Tobias Hysén sig loss efter 54 minuters spel när Erik Johansson och Fredrik Lundgren går på Hysén utan att egentligen fokusera på bollen. Han sliter sig loss och gör 1-1.

De fortsätter att ånga på – de hade bland annat ett skott i stolpen – men i mitten av den andra halvleken tänder en supporter på en bengal i deras klack – och stannar upp spelet. Minst sagt underligt men undertecknad tackar och bockar då man sabbade för sitt lag. En välbehövlig paus för oss i alla fall!

Båda lagen presterade dock lite krampaktigt senare och Olsson nickade tätt över för oss i slutet av matchen men det var det sista som hände. 1-1 i derbyt.

GAIS 1 - 1 IFK Göteborg

  • måndag 21 maj 2012 @ 19:05
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 16 921
  • Domare: Bojan Pandzic
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski
13 4 Mirza Mujcic
14 7 Jakob Olsson Eric Bassombeng
15 26 Malkolm Moenza
16 9 Peter Ijeh Linus Tornblad
17 29 Romario Pereira Sipiao Wanderson do Carmo
18 19 Alexander Angelin
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

09 maj 11 19:00 Allsvenskan IFK Göteborg - GAIS 2 - 1
17 okt 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IFK Göteborg 1 - 0
21 maj 12 19:05 Allsvenskan GAIS - IFK Göteborg 1 - 1
24 sep 12 18:30 Allsvenskan IFK Göteborg - GAIS 0 - 0
25 feb 19 19:00 Svenska Cupen IFK Göteborg - GAIS 0 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914