Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Mjällby AIF

2
Allsvenskan måndag 7 maj @ 19:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS vände ett 0-2-underläge på övertid till 2-2 efter mål av Peter Ijeh i den 90:e minuten samt ett fantastiskt snyggt mål av Jakob Olsson i den 94:e minuten. Annars var det domaren Tobias Mattsson som var i fokus efter en hel del tveksamma ingripanden.

GAIS inledde matchen sisådär. Det var ganska passivt från flera håll på planen och vi hade svårt att ta oss framåt samtidigt som Mjällbys spelare låg bra i positionerna.

Vi fick dock ett gyllene läge i den 17:e minuten när Wanderson kom farande och hittade in till Markus Gustafsson, som hade tagit sig in i straffområdet väldigt bra. Han är fri med Mattias Asper och drar till ett skott men den sistnämnde får en hand på bollen och räddar. Nära där och bra gjort av Asper får man säga.

Det händer egentligen inte så mycket mer under den första halvleken. Vi är väldigt bleka och kom inte fram till några bra lägen. Mjällby försökte med en del instick och gjorde det helt okej. Ekunde på högerbacksplatsen var väl första halvlekens bästa spelare, tycker undertecknad.

Mervan Celik fick annars ett tveksamt gult kort efter en offsideavblåsning och fejden med domaren skulle fortsätta…

Till den andra halvleken får Mjällby direkt ett fint frisprksläge. Robin Cederberg har en mycket känslig fot och skjuter bollen i riktining mot ”fel hörn” och tvingar Henri Sillanpää till en fin räddning. Cederberg var annars ett hot under hela matchen med sina fasta situationer.

I den 59:e minuten har Mervan Celik bollen på vänsterkanten. Han har bollen vid fötterna en ganska lång stund innan han skär in och drar på ett högerskott som tar i stolpen. Oerhört nära. Men i den efterföljande situationen kontrar Mjällby och Erton Fejzullahu faller väldigt lätt i en duell med Richard Ekunde. Domaren Tobias Mattsson väljer att peka på straffpunkten – ytterst tveksamt när man ser situationen. Ännu mer tveksamt är det när Ekunde får ett gult kort. Straffen tar Erton själv hand om och gör 0-1.

Jakob Olsson hoppade in ganska tidigt i den andra halvleken och visade mycket kämpaglöd när många var trötta i GAIS. Det var ett GAIS som inte hade presterat bra och med en domare som Mattsson, som blåste mängder med tveksamma frisparkar från båda håll aldrig gav något flyt i matchen, så blev uppförsbacken bara tyngre och tyngre för varje minut som gick.

Peter Ijeh ersatte Linus Tornblad i den 64:e minuten och även han gav ny kraft för oss längst fram i anfallet.

I den 82:a minuten så faller Erton oerhört lätt igen i en duell med Richard Ekunde. Ekunde blir rasande på domaren och sparkar iväg bollen. Han får då sitt andra gula kort och blir utvisad. Just då så visste inte undertecknad var man skulle ta vägen…

Och som grädde på moset så gör Dominique Kivuvu 0-2 efter tveksamt försvarsagerande av Calum Angus. Nu var det totalkört och flertalet supportrar vandrade hemåt.

Men i den 90:e minuten skulle faktiskt Peter Ijeh få dit en boll bakom Mattias Asper. Vi gick ner på en trebackslinje då Erik Johansson flyttades upp bredvid Peter Ijeh – och den sistnämnde tryckte som sagt in reduceringen 1-2.

Mjällby får en väldigt tveksam frispark i den 93:e minuten och bollen slås snabbt iväg till en helt fri Haris Radetinac som chippar bollen – i stolpen. Innan dess hade Mjällby klart fler lägen att avgöra.

Efter den missade chippen får Kenneth Gustafsson bollen. Han skickar i sin tur upp en boll som till slut hamnar hos Ijeh. Han petar bollen mot Erik Johansson som ser Jakob Olsson på högerkanten. Jakob går sedan in mot mål och drar på ett helt fantastiskt vänsterskott som letar sig in i det bortre krysset. En sådan förlösande kvittering som betydde oerhört mycket. Med en man mindre och så händer detta – helt fantastiskt!

GAIS 2 - 2 Mjällby AIF

  • måndag 7 maj 2012 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 3749
  • Domare: Tobias Mattsson
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski
13 26 Malkolm Moenza
14 13 Calum Angus Reuben Ayarna
15 7 Jakob Olsson Romario Pereira Sipiao 1 1
16 9 Peter Ijeh Linus Tornblad 1
17 19 Alexander Angelin
18 16 Enis Maljici
5
Matcher
2
Vunna
1
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

28 aug 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 3 - 0
07 maj 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 2 - 2
15 sep 12 14:00 Allsvenskan Mjällby AIF - GAIS 4 - 0
31 maj 15 16:00 Superettan GAIS - Mjällby AIF 4 - 1
03 aug 15 19:30 Superettan Mjällby AIF - GAIS 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914