Matchinfo

GAIS

Kalmar FF

2

GAIS

2
Allsvenskan fredag 4 maj @ 19:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS kryssade mot Kalmar under fredagen. Matchen slutade 2-2 och inhopparen Jakob Olsson ordnade en kvittering i den 91:a minuten.

GAIS inledde riktigt bra och spelade bländande fotboll inledningsvis! De första 20 minuterna av matchen handlade det enbart om GAIS. Wanderson hade ett par finfina injektioner och samtliga spelare gick in med ett riktigt bra självförtroende.

Och i den 16:e minuten skulle det smälla. Wanderson avancerar med bollen och försöker sedan passa Tornblad. Bollen hamnar dock på en Kalmar-spelare men bollen går tillbaka till Wanderson som drar på ett fint vänsterskott precis utanför straffområdet och bollen går in i mål. 1-0 till GAIS och en drömstart!

Innan målet hade Wanderson skjutit precis över och Romarinho hade två-tre skottlägen som borde ha förvaltats bättre. Lägg därtill att Linus var nära att placera in en boll i mål men en försvarare i hemmalaget bröt i sista sekunden.

Kalmar hade inte skapat en målchans i matchen – men i den 23:e minuten så hugger Dauda på en boll som kommer från vänster och han stöter in 1-1. Orättvist kan tyckas men Angus hade inte riktigt koll på honom och man kan aldrig lämna Dauda ensam.

Bara sex minuter efter gör Kalmar mål igen. Nenad Djordjevic, med stora meriter från det serbiska landslaget, har precis kommit in i matchen och slår en långboll som skarvas av Tobias Eriksson. Dauda får bollen och gör bort Angus och kommer fri med Sillanpää. Han rundar Sillen och lägger in bollen i mål. 2-1 till Kalmar.

Kalmar ägde sedan matchen och 1-1-målet var viktig psykologiskt för hemmalaget medan det påverkades oss väldigt negativt. Mittfältet var nästan en meter ifrån backlinjen hela tiden, vi föll tillbaka väldigt och vågade inte att ta oss framåt på planen. Vi behövde flytta upp.

I den 60:e minuten gjordes det första bytet för vår del. Calum Angus, som hade en ganska tuff dag på jobbet, fick utgå – han stormade direkt ut till omklädningsrummet – och istället fick Mervan Celik entra planen. Det blev genast mycket bättre då Erik fick flytta ner som mittback tillsammans med Lundgren och så fick vi en spelare på planen som kunde hålla bollen väldigt bra.

Peter Ijeh och Jakob Olsson kom in och Axén visade att man gick för en seger. Och ett seger mål skulle komma. Efter en hel del press mot Kalmars försvar så tar Ijeh ner en boll till Jakob Olsson som drar på ett riktigt hårt skott som målvakten inte orkar hålla och 2-2! Riktigt skönt!

Kalmar FF 2 - 2 GAIS

  • fredag 4 maj 2012 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5585
  • Domare: Michael Lerjéus
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski
13 26 Malkolm Moenza
14 7 Jakob Olsson Linus Tornblad 1
15 27 Mervan Celik Calum Angus
16 9 Peter Ijeh Romario Pereira Sipiao 1
17 19 Alexander Angelin
18 16 Enis Maljici
4
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

23 jun 11 19:00 Allsvenskan Kalmar FF - GAIS 2 - 1
14 aug 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Kalmar FF 1 - 0
04 maj 12 19:00 Allsvenskan Kalmar FF - GAIS 2 - 2
02 sep 12 15:00 Allsvenskan GAIS - Kalmar FF 1 - 2