Matchinfo

GAIS

IF Elfsborg

2

GAIS

1
Allsvenskan torsdag 26 april @ 18:30

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS föll med 2-1 på Borås Arena under torsdagen. Elfsborg gjorde första målet genom Stefan Ishizaki men 18-åringen Linus Tornblad lade iskallt in bollen med en yttersida efter en halvtimmes spel. Men tidigt i den andra halvleken kunde Amadou Jawo göra 2-1 – ett resultat som stod sig matchen ut.

Undertecknad måste säga att första halvleken bjöds på en bländande fotboll! Det var ett tempo som höll riktigt hög klass och lagen visade verkligen att man ville gå för tre poäng. Trots att vi saknade Mervan Celik och Fredrik Lundgren gick vi in med en bra attityd och visade vägen inledningvis.

Linus Tornblad startade för GAIS och direkt inledningsvis så var han nära att skapa ett riktigt bra läge men en Elfsborgsspelare var i vägen. Kort därefter ordnar Wanderson en hörna efter en mycket bra soloprestation. Hörnan slås just av Wanderson och en motståndarspelare nickar bollen som hamnar i ribban och ut i spel. Riktigt nära där och det var nära att Bassombeng kunde petat dit den om han var mer på tårna.

Elfsborg ville inte vara sämre och det var riktigt nära att Lasse Nilsson kunde bryta sig loss men Calum Angus visar prov på ett briljant försvarsspel och tar bort Nilsson. Kort därefter så briljerar Wanderson do Carmo när han drar bort några spelare och skjuter mot mål men hans skott går en bit utanför. Nära där från brassen som visar storform.

Men i den 21:a minuten skulle Elfsborg ta ledningen. Stefan Ishizaki snappar upp en boll från en slarvig Markus Gustafsson och han avancerar mot mål och drar på ett skott som letar sig in i mål. Henri Sillanpää borde nog ha styrt ut skottet för det var inte alls otagbart men 1-0 till hemmalaget.

GAIS började slarva efter det och tappa sin koncentration. Nu är det ganska kört, tänkte undertecknad men plötsligt så blixtrar det till. Bassombeng stressar en Elfsborgsspelare som gör en bakåtpass som pigge Linus Tornblad får. Han avancerar med bollen och kommer fri med målvakten. Och hur iskallt som helst lägger han in bollen i mål med en höger yttersida. Så kyligt som man bara kan göra det och kvitterat till 1-1!

Vi fick ny energi efter målet igen och en spelare som Jesper Florén gjorde en jätteinsats. Hans inlägg och löpningar var perfekta och Wanderson do Carmo har tydligen hittat en form som undertecknad sällan skådat hos brassen.

Resultatet 1-1 stod sig till pausvilan. I den andra halvleken började Elfsborg bäst och man gjorde mål efter bara fyra minuters spel av den andra halvleken. Niklas Hult hittade in till Amadou Jawo som sköt ett skott som gick mellan benen på Sillanpää och 2-1 till hemmalaget. Noterbart är att ingen mittback är där och har hand om Jawo och Kenneth är den sista mannen som kan rädda upp situationen. Dåligt tyvärr.

Spelarna blev tagna av målet och vi hittade aldrig riktigt tillbaka till vårat spel igen. Dock så hade vi Florén och Wanderson som hade ett par fina kombinationer tillsammans och Tornblad var inte sen med att löpa på någon av passningarna som kom mot honom.
Eric Bassombeng fick lämna planen efter 69 minuter och Romarinho fick entra planen istället. Med Romarinho på planen fick vi ett mycket bättre passningsspel och brassen är ju så skicklig på att hålla bollen.

Vi pressade på och Wanderson samt Romarinho hade skottförsök utifrån men det ville sig inte. Peter Ijeh och Jakob Olsson fick hoppa in och försökte få bollen i mål. Och det blev inte lättare när Jesper Florén var tvungen att halta av med hjälp av två ledare i GAIS utan att stödja vänsterbenet. Då ska det sägas att vi hade gjort alla byten redan. Dock så gjorde spelarna en gedigen insats med en man mindre när man jagade kvittering men det räckte inte och resultatet blev 2-1.

IF Elfsborg 2 - 1 GAIS

  • torsdag 26 april 2012 @ 18:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 9645
  • Domare: Stefan Johannesson
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski
13 4 Mirza Mujcic
14 7 Jakob Olsson Reuben Ayarna
15 15 Fredrik Lundgren
16 9 Peter Ijeh Linus Tornblad
17 29 Romario Pereira Sipiao Gult kort Eric Bassombeng
18 19 Alexander Angelin
6
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

29 apr 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 0 - 2
12 sep 11 19:00 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 1 - 3
26 apr 12 18:30 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 2 - 1
07 okt 12 17:30 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 1 - 2
17 mar 13 16:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 3 - 1
19 feb 18 19:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 2 - 3