Matchinfo

GAIS

GAIS

2

IFK Norrköping

0
Allsvenskan söndag 22 april @ 15:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS besegrade IFK Norrköping under söndagen med 2-0 och har därmed inkasserat sin första seger i Allsvenskan 2012. Wanderson do Carmo målade precis innan pausvila med ett jättevackert långskott från 25 meter och Reuben Ayarna gjorde sitt första mål i GAIS-tröjan någonsin i början av den andra halvleken. Äntligen!

GAIS började matchen helt okej men det var ett väldigt böljande spel där Norrköping försökte komma runt på kanterna en del. Men ingen av lagen tog riktigt kommandot i matchen. Och efter endast 14 minuters spel så var Mervan Celik tvungen att bryta matchen och bytas ut. Troligen pga en skada eller något liknande. Jesper Florén fick hoppa in och vi får hoppas att det inte är för allvarligt med Mervan.

Norrköping kom mer in i matchen och man fick ett jätteläge i den 20:e matchminuten när Ajdarevic frispelade Thorvaldsson som sköt mot mål men Henri Sillanpää räddar föredömligt och slår även bort returen. Mycket bra av Sillanpää.

Några minuter senare så nickar Hasani mot mål efter en inlägg men Sillanpää räddar med näsan (!) och gör åter igen en viktig räddning.

Vi hade svårt att skapa något och Reuben Ayarna var väl egentligen närmast med ett löst skott mot mål i den 34:e minuten samt ett skott från Wanderson do Carmo som letade sig en bit utanför den högra stolpen när han bröt sig loss från vänsterkanten och drog på ett högerskott.

Det var ganska väntat att det skulle stå 0-0 efter den första halvleken men då blixtrar han till. Andreas Johansson missbedömer en boll och Wanderson do Carmo snappar upp den. Andreas Johansson hade en varning sedan tidigare och vågade inte riktigt gå in i duellen så Wanderson kunde bryta sig loss och han drog på ett fantastiskt långskott från 25 meter som letade sig i krysset. Magiskt! 1-0! (se målet här)

GAIS kom in i den andra halvleken med bra självförtroende och ville verkligen visa att det spelet vi hade ifjol är tillbaka igen. Och 2-0 skulle komma efter bara 65 sekunder. Ekunde tar ett inkast och kastar till Wanderson som passar tillbaka till Ekunde. Bassombeng får sedan bollen och passar sedan Reuben Ayarna som skjuter. Vanligtvis så är vi supportrar vana vid att ghananens skott går lite hur som helst och alla har unnat honom ett mål då han har försökt i flertalet år med att göra ett mål för klubben. Men bollen är perfekt och går lågt mot den högra stolpen och Abbas Hassan är fastklistrad i gräset i mitten av målet. Galet bland oss supportrar och Reuben Ayarna är ännu mer galen efter målet! 2-0 och så jääävla gött! (se målet här).

Bara några sekunder efter målet var Thorvaldsson nära att näta när han fick boll förbi Sillanpää men Erik Johansson räddade bollen precis innan den var på väg in i mål. Nära där.

Sedan var det mycket spel på mitten. GAIS hade ett par finfina injektioner och försökte kontra när Norrköping flyttade upp laget men vi lyckades inte förvalta det riktigt bra. Bassombeng fick mycket boll men tog för lång tid på sig för att förvalta bollen och göra något bra av det.

I den 78:e minuten lämnade Jakob Olsson planen och ersättaren blev Linus Tornblad, som fick sina första minuter för GAIS på hemmaplan. Vi fick in lite mer speed då och han hade ett par fina ruscher. Han var dock lite övertänd när han gick väldigt hårt mot Mathias Florén och fick ett gult kort.

Andreas Johansson var ytterst nära att reducera i den 92:a minuten när han drog på ett mäktigt skott mot mål men Henri Sillanpää noteras för en jätteräddning och tippar bollen över via ribban. På den efterföljande hörnan gör Norrköping ett mål som korrekt blir bortdömt för offside.
Matchen slutar med en skön 2-0-seger.


 

[su_youtube url=”https://youtu.be/TrDx90Fun5E”]

GAIS 2 - 0 IFK Norrköping

  • söndag 22 april 2012 @ 15:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 4100
  • Domare: Daniel Stålhammar
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski
13 10 Jesper Florén Mervan Celik
14 7 Jeffrey Aubynn Eric Bassombeng
15 18 Linus Tornblad Gult kort Jakob Olsson
16 9 Peter Ijeh
17 29 Romario Pereira Sipiao
18 19 Alexander Angelin
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

03 apr 11 14:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 2 - 0
16 sep 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 1 - 2
22 apr 12 15:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 2 - 0
01 okt 12 19:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 7 - 2
01 mar 14 15:00 Svenska Cupen IFK Norrköping - GAIS 0 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914