Matchinfo

GAIS

Helsingborgs IF

1

GAIS

1
Allsvenskan måndag 16 april @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS spelade 1-1 mot Helsingborg under måndagen. GAIS försvarare Calum Angus nickade in bollen i eget mål efter elva minuters spel men Mervan Celik kunde sedan nicka 1-1 i slutet av den första halvleken. Calum Angus blev senare utvisad efter en dryg timmes spel men GAIS höll undan och tog en välförtjänt poäng.

GAIS inledde matchen ganska bra. Man märkte direkt att spelarna kom med ett annat självförtroende jämfört med de senaste matcherna. Det var ett piggare GAIS som hittade varandra mycket bättre.

GAIS fick en hörna i den nionde minuten. GAIS lyckas inte förvalta hörnan och istället blir det en snabb omställning. Erik Sundin får bollen på vänsterkanten och slår in en boll in i straffområdet som Kenneth Gustafsson är ytterst nära att stöta in i mål. Det blir istället en hörna där Christoffer Andersson gör ett inlägg som olycksfågeln Calum Angus nickar in i eget mål. 1-0 till hemmalaget och väldigt snöpligt.

Efter det hade vi svårt att hitta varandra när vi skulle anfalla. Bassombeng tappade mycket boll på högerkanten och visade inte upp sin snabbhet som vi är så vana vid. Mervan Celik hade lite problem även han och Jakob Olsson fick förgäves jobba på omöjliga långbollar som Wanderson eller backlinjen serverade.

Helsingborg försökte med sina omställningar då man hade problem med spelet centralt där Reuben Ayarna och Markus Gustafsson höll tätt riktigt bra. Man utnyttjade Celik och Kenneth Gustafssons kant väldigt mycket och försökte hitta in med bollar in i straffområdet den vägen. Islänningen Alfred Finnbogason hade ett nickläge efter halvtimmen spelad som dock letade sig över.

När det är tio minuter kvar av den första halvleken så jobbade vi oss in mycket bättre i matchen och Wanderson började hitta rätt. Och i den 42:a minuten skulle det bli mål för oss. Markus Gustafsson pressar på högerkanten och till slut får Eric Bassombeng bollen. Kamuranen gör ett inlägg in i straffområdet till en störtflygande Mervan Celik som nickar in bollen bakom Pär Hansson i HIF-målet. 1-1 och vi var inne i matchen igen!

I inledningen av den andra halvleken började man känna igen GAIS från fjolåret när vi spelade svåra bortamatcher. Vi spelade som ett lag med fina överlappningar, bra passningsspel och ett smart försvarsspel. Helsingborg hade problem med att ta sig framåt, även om Alfred Finnbogason var nära att göra ett mål i den 57:e minuten efter ett inlägg som Sillanpää inte riktigt kunde fånga men en GAIS-försvarare var först på bollen och rensade bort bollen.

I den 60:e minuten så går Calum Angus in i en duell en bit utanför straffområdet och fäller Finnbogason. Utan tvekan så ska det vara ett gult kort men domaren väljer att ta upp det röda kortet! Väldigt hårt dömt ska sägas och efter en bra inledning på den andra halvleken så var vi nu tvungna att spela med tio man. I samband med det röda kortet så fick Fredrik Lundgren entra planen istället för Eric Bassombeng. Wanderson do Carmo fick ta en plats som ytter och Olsson fick spela kvar på topp i ett 4-4-1-uppställning.

Nu var det försvarsspel och kontringar som var prio ett. Erik Johansson var bra i luftrummet och testade med en nick efter en hörna fyra minuter efter utvisningen men bollen gick en bit utanför.

I den 67:e minuten var det dags för Jakob Olsson att tacka för sig och istället fick vi se Jesper Florén entra planen.

Helsingborg fortsatte att anfall och GAIS stod upp bra försvarsmässigt. Med Fredrik ”Il Capitano” Lundgren på planen så var det ett riktigt bra försvarsspel och han styrde försvaret föredömligt.

Álvaro Santos hoppade in för HIF som valde att ställa upp med en trebackslinje och pressa på allt framåt. Och man var riktigt nära när Sundin serverade Finnbogason som fick en perfekt boll inne i straffområdet med Henri Sillanpää kunde rädda bollen.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid så fick äntligen Linus Tornblad göra debut när han bytte av Mervan Celik. Och han gjorde en riktigt fint inhopp. Den Azalea-fostrade spelaren fick en boll på Helsingborgs planhalva mitt i HIF-pressen i den 93:e minuten. Han får två spelare emot sig men bryter sig loss elegant och springer fram mot straffområdet och drar på ett avslut som tar i den vänstra stolpen! Såååå nära att han kunde avgöra. Men GAIS fick med sig en poäng från Olympia och det är inte fy skam!

Helsingborgs IF 1 - 1 GAIS

  • måndag 16 april 2012 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 8102
  • Domare: Tobias Mattsson
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski
13 10 Jesper Florén Jakob Olsson
14 15 Fredrik Lundgren Eric Bassombeng
15 18 Linus Tornblad Mervan Celik
16 9 Peter Ijeh
17 29 Romario Pereira Sipiao
18 19 Alexander Angelin
5
Matcher
0
Vunna
1
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

28 okt 12 15:00 Allsvenskan GAIS - Helsingborgs IF 1 - 3
20 feb 16 14:00 Svenska Cupen Helsingborgs IF - GAIS 3 - 1
22 apr 17 16:00 Superettan GAIS - Helsingborgs IF 0 - 0
20 aug 17 15:00 Superettan Helsingborgs IF - GAIS 1 - 0
08 maj 18 19:00 Superettan Helsingborgs IF - GAIS 2 - 1