Matchinfo

GAIS

GAIS

0

BK Häcken

0
Allsvenskan lördag 31 mars @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

Det var ett GAIS som aldrig riktigt kom in i matchen under lördagen när man premiärspelade mot BK Häcken på Gamla Ullevi inför 9 561 åskådare. BK Häcken gjorde bra ifrån sig på Gamla Ullevi och GAIS fick nöja sig med en poäng i det mållösa derbyt.

Undertecknad noterar att det inte är några större skrällar i startelvan. Var dock lite uppmärksam på att vår enda ordinarie forward i Peter Ijeh var petad i matchen från start, trodde faktiskt att han skulle få chansen från start.

GAIS börjar helt okej och försöker att ta sig framåt i banan. Man ser att det är två lag som börjar matchen lite nervigt och man har svårt att hitta varandra inledningsvis.

GAIS skapar några halvchanser när Eric Bassombeng och Mervan Celik försöker att hitta nätet efter lite drygt tio minuters spel men inga av chanserna är av någon större fara för Christoffer Källqvist i Häckens mål.

Kort därefter tar Häcken över mer och mer. Vi börjar slarva i passningsspelet och vi vinner inga andrabollar alls i stort sett. Häcken skapar sedan en farlig målchans efter dryga kvarten när Björn Ankelv går upp i en nickduell och nickar utanför.

Samma spelare prickar sedan stolpen bara några få minuter senare och det darrade rejält i försvarsspelet för GAIS. Det såg inte speciellt bra ut bör noteras och vi hade svårt att ta oss in i matchen.

Häcken fortsatte att anfalla och Waris Majeed var ständigt ett hot mot våra försvarare. Om han hade förbättrat sin bollbehandling lite till så vet jag inte hur många mål han hade kunnat göra.

Jakob Olsson fick halvlekens sista målchans när han drog på ett skott över ribban efter en hörna.

Frågan var om vi skulle se ett taggat GAIS till den andra halvleken. Men matchbilden stod och vägde mycket och vi kom ingen vart med vårat anfallsspel. Och i den 57:e minuten agerade Axén och Kjell genom att byta ut brassen Romarinho samt Jakob Olsson för att istället slänga in Peter Ijeh på topp och skicka in Markus Gustafsson på en central mittfältsroll.

Och visst blev det ett bättre spel när de båda kom in på plan. Anfallsspelet blev bättre och vi började jobba in hos i matchen.

Häcken fortsatte att skapa chanser och med nyinbytte Dioh Williams på topp så skapade man lite mer under en period under den andra halvleken. Men visst fick vi en del målchanser ändå. Erik Johansson hade en mycket bra nick efter en hörna som dock kunde rensas bort.

Fem minuter efter får Wanderson do Carmo ett jätteläge när Mervan Celik klackar fram bollen till brassen som kommer fri med målvakten men hans vänsterskott går över. Sedan har Peter Ijeh en bra chans på slutet men bollen studsar upp och bollen går över.

GAIS 0 - 0 BK Häcken

  • lördag 31 mars 2012 @ 16:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 9561
  • Domare: Markus Strömbergsson
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

24 jul 11 16:30 Allsvenskan BK Häcken - GAIS 2 - 0
31 mar 12 16:00 Allsvenskan GAIS - BK Häcken 0 - 0
30 jul 12 19:05 Allsvenskan BK Häcken - GAIS 3 - 1
09 mar 19 14:00 Svenska Cupen BK Häcken - GAIS 4 - 1
24 mar 19 15:00 Träningsmatch BK Häcken - GAIS 1 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914