Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Jönköping Södra

1
Superettan lördag 2 november @ 15:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS avslutade säsongen med en förlust hemma mot Jönköpings Södra efter en väldigt svag insats på Gamla Ullevi under lördagen.

     Det var en svag insats av GAIS under lördagen, minst sagt. Det var inte många i laget som såg speciellt pigga ut på planen under matchens gång och man försökte mest med långbollar på Daniel Mendes och Linus Tornblad i hopp om att de skulle vinna nickdueller och nickskarva bollen vidare. Den idén gick inte alls hem dock och det var mest ett stillastående lag på planen med grönsvarta ögon sett.
Jönköping styrde lite av spelet i den första halvleken och försökte med en hel del skott mot Tommi Vaiho, som den sistnämnde dock klarade med bravur. GAIS försvar, som var helt nytt jämfört med den senaste matchen, klarade av försvarsspelet klart godkänt matchen igenom. Marcus Jakobsson debuterade på en högerbacksplats och gjorde det bättre och bättre ju längre matchen led. Malkolm Moënza på vänsterbacksplatsen var en av GAIS bästa spelare under gårdagen – och det nya mittbacksparet i Marcus Översjö och Mirza Mujcic skötte sig fint.

     Det var dock åter igen på mitten där GAIS inte riktigt tog tag i taktpinnen som man borde ha gjort. Visserligen var det väldigt många långbollar från backlinjen upp till forwards men mittfältet vann nästan aldrig några andrabollar och bortalaget kunde bara vända spelet utan problem. Mittfältet bestod för övrigt av Richard Spong, lagkapten för dagen i hans kanske sista match för klubben, och han kamperade ihop med Andreas Drugge centralt på mitten – och på kanterna hittade vi Adam Eriksson till vänster samt Hampus Andersson till höger.
I den andra halvleken spelade laget upp sig något och man hade en jättechans när Daniel Mendes fick en boll av Hampus Andersson och kom fri med målvakten. Tyvärr missade Mendes den chansen när målvakten kunde rädda bollen. Och i den 73:e minuten satte bortalaget sitt segermål när Edin Hamidovic högg på en retur efter en mycket fin räddning av Tommi Vaiho innan. 0-1 och glädje bland de tillresta bortasupportrarna.

     Givetvis är det väldigt tråkigt att avsluta säsongen på detta sättet med två förluster på raken. Men nu är det dags för lite ledighet för spelarna, som gjorde en grym vårsäsong men en ganska svag andra halva av säsongen. Det blev en sjundeplats för GAIS i år och det är ett klart godkänt resultat med tanke på fjolåret och den helt nya organisationen i år 2013.
Med ÖIS ute ur Superettan får vi det tuffare ekonomiskt samt två roliga matcher mindre också till nästa säsong. 2014 kommer säkerligen bli ett svårt andraår i Superettan och troligtvis kommer vi att få se några nya ansikten till den kommande säsongen.
Nu tar vi nya tag till nästa år!

GAIS 0 - 1 Jönköping Södra

  • lördag 2 november 2013 @ 15:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2331
  • Domare: Glenn Nyberg
MÅL AST
12 5 Jimmy Tamandi
13 20 Kenneth Gustafsson
14 27 Patrik Wallin Adam Eriksson
15 12 Adnan Maric Marcus Jakobsson
16 19 Fredrik Jonsson Linus Tornblad
17 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

04 okt 14 16:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 3
27 apr 15 19:20 Superettan Jönköping Södra - GAIS 1 - 0
30 sep 15 18:15 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 2
01 apr 18 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 1
05 maj 19 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914