Matchinfo

GAIS

Landskrona BOIS

2

GAIS

3
Superettan måndag 21 oktober @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS vann nere i Skåne mot Landskrona under måndagen med 3-2. De grönsvarta fick en drömstart med två mål inom loppet av sju minuter.

     GAIS tog en fin skalp när man besegrade Landskrona under måndagskvällen. Spelmässigt hade dock GAIS inte så mycket i större delar av matchen men man tog vara på sina chanser på bästa sätt.
Thomas Askebrand valde att ställa Tommi Vaiho i målet och med en backlinje med Jesper Florén till höger, Andreas Augustsson och Björn Andersson centralt och lagkaptenen Kenneth Gustafsson till vänster. På mittfältet fick Adam Eriksson förtroendet på högerkanten och Malkolm Moënza på den andra kanten. Centralt hittade vi Andreas Drugge samt Marcus Översjö. I anfallet fick Linus Tornblad chansen från start bredvid Daniel Mendes.
GAIS fick en drömstart på matchen. I den tredje minuten tar Malkolm Moënza bollen från en Landskrona-spelare och drar på ett skott utifrån som letar sig in i mål. 1-0 och en fin start på matchen – men det skulle bli bättre. I den elfte minuten har GAIS ett fint anfall och Andreas Drugge får bollen från Marcus Översjö inne i straffområdet och han drar på ett skott som går in i mål.

     GAIS hade ett hyfsat spel sedan men hemmalaget kom allt mer in i matchen och skapade mängder med skott utifrån men Tommi Vaiho kunde avvärja det flesta av de skotten. I den 31:a minuten kvitterade hemmalaget dock. En Landskrona-spelare drog på ett hårt skott som Tommi Vaiho kunde styra i ribban men på resturen av Ralani framme och sköt in reduceringen 1-2.
Till den andra halvleken började hemmalaget bäst och skapade flera lägen. GAIS-spelarna jobbade inte för varandra ibland och presspelet var inte helt lyckad många gånger. Laget föll alldeles för långt ner i banan och Landskrona kunde avancera framåt utan problem många. Ralani hade en hel del fina räder på sin kant och oroade bortalaget mycket.

     I den 61:a matchminuten bytte Hampus Andersson av Adam Eriksson – och inhopparen fick en bra start på sitt inhopp. Bara fyra minuter senare drog han till med en fin passning fram till Daniel Mendes som petade in bollen i mål. 1-3 och kanske inte helt välförtjänt sett till spelet men extremt viktigt!
Hemmalaget öste på framåt och de grönsvarta försökte att försvara sig på bästa sätt men man hade svårt att sätta press på bollhållaren utanför straffområdet och det blev lite för många avslutningslägen för hemmalaget utifrån. Tommi Vaiho fick visa upp sina kvalitéer flera gånger med några kvalificerade räddningar.
Men i den 72:a minuten fick Fredrik Karlsson in bollen i mål och resten av matchen var mot ett mål. GAIS fick ställa in sig på att försvara sig och i den 77:e minuten byttes Daniel Mendes ut till förmån för Richard Spong.
Tommi Vaiho stod för en riktigt fin räddning i slutet när han fick fingertopparna på bollen som styrdes i stolpen. Landskrona kom inte närmare än så och matchen besegrade skåningarna.

     Bäst i GAIS? Tommi Vaiho gjorde flera fina ingripanden och gjorde det riktigt bra. Daniel Mendes gjorde en klart godkänd insats på topp och offensivt sätt gjorde Andreas Drugge en bra match. Malkolm Moënza hade en hel del fina räder på vänsterkanten och visar att han ska ha en startplats i GAIS-tröjan framöver.

Landskrona BOIS 2 - 3 GAIS

  • måndag 21 oktober 2013 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1843
  • Domare: Glenn Nyberg
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic
13 5 Jimmy Tamandi
14 8 Richard Spong Daniel Mendes
15 24 Hampus Andersson Adam Eriksson 1
16 27 Patrik Wallin Linus Tornblad
17 12 Adnan Maric
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

16 jun 13 15:45 Superettan GAIS - Landskrona BOIS 3 - 0
21 okt 13 19:00 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 2 - 3
16 maj 14 19:20 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 2 - 1
20 sep 14 16:00 Superettan GAIS - Landskrona BOIS 3 - 1
03 jun 18 15:00 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 1 - 1