Matchinfo

GAIS

GAIS

3

Falkenbergs FF

1
Superettan onsdag 25 september @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS tog en fin skalp när man besegrade Falkenberg under onsdagskvällen med 3-1. Hemmalaget gjorde en imponerande insats och visade verkligen vägen i en sevärd tillställning.

GAIS tog en imponerande seger under onsdagskvällen. Man slog ligaledarna med 3-1 och man gjorde framförallt en mycket fin andra halvlek.
Thomas Askebrand valde att ställa upp med Tommi Vaiho i målet och en fyrbackslinje, från höger, med Jimmy Tamandi, Björn Andersson, Andreas Augustsson samt Malkolm Moënza, som fick ta steget ner på planen jämfört med matchen mot Hammarby senast. Patrik Wallin fick chansen från start till vänster på mittfältet och Adam Eriksson fick starta på högerkanten. Centralt fick Andreas Drugge och Marcus Översjö chansen att spela ihop igen och i anfallet var det inga större skrällar; Joel Johansson och Daniel Mendes.

Falkenberg började matchen väldigt piggt och föröskte att hota med sina omställningar och på kanterna. Niclas Eliasson på FFF:s högerkant skulle dock få det otroligt kämpigt matchen igenom, mycket tack vare en fantastisk insats signerat Malkolm Moënza. Bortalaget hotade istället centralt när kantspelet inte funkade 100% och man hade två riktigt fina skott i den första halvleken som träffade virket. Ena skottet kom utifrån och det andra kom inne i straffområdet. Mycket turligt för GAIS dock gick inte de skotten in.
GAIS hade lite svårt att sätta fart i anfallsspelet stundtals men man hade en del chanser. Joel Johansson gjorde fina djupledslöpningar och försökte med några skott men Otto Martler i bortamålet gjorde det bra och avvärjde GAIS-skotten.

Bortalaget hotade GAIS-försvaret ofta i den första halvleken och hade flera bra frilägen – men Tommi Vaiho briljerade i GAIS-målet och räddade de mesta för GAIS i den första halvleken. Men precis innan pausvilan så skulle Falkenberg ta ledningen. Andreas Augustsson passar helt galet från sin mittbacksposition och den hamnar hos en FFF-spelare på högerkanten. Han slår in ett inlägg som Viktor Sköld kommer upp perfekt på och han nickar in ledningsmålet 0-1. Ett riktigt tungt mål att släppa in precis innan halvtidsvilan.

Till den andra halvleken kom GAIS dock igång bra och man styrde spelet mer och var mer beslutsama i passningsspelet. Och det tog bara tio minuter innan GAIS kvitterade. Joel Johansson fick en passning av Daniel Mendes och Joel blev fri med målvakten. Han rundade målvakten och lade in bollen i mål. 1-1 och ett viktigt mål för de grönsvarta.
Hampus Andersson fick hoppa in i den 60:e minuten när han bytte av Adam Eriksson. Och vilket inhopp Hampus skulle göra! Han bidrog med energi direkt och såg verkligen spelsugen ut. Och det var han som skulle vända matchen till GAIS fördel. Jimmy Tamandi passade fram till Hampus Andersson som drog på ett skott utifrån. Målvakten kunde inte styra bort bollen och bollen gick istället in i mål. 2-1 och vilt jubel bland spelare, ledare och supportrar!

GAIS fortsatte att ånga på och Joel Johansson hade två jättelägen göra mål men han träffade stolpen och gjorde ett felbeslut när han stannade upp vid ett tillfälle istället för att dra ett skott på mål. Matchen kunde ha avgjorts där men GAIS hade fortfarande en uddamålsledning.
Falkenberg hotade mycket med långbollar och fina aktioner på kanten men Tommi Vaiho tog det han skulle och gjorde det bra i målet. I slutet byttes Fredrik Jonsson samt Mirza Mujcic in istället för Daniel Mendes respektive Björn Andersson. Den sistnämnde pga skada.
För Fredrik Jonsson blev det ett lyckat inhopp minst sagt. I den 95:e minuten får han bollen av Joel Johansson och kommer helt fri med målvakten. Han avancerar mot mål och lägger in bollen mellan benen på målvakten och sätter sitt första A-lagsmål för GAIS. 3-1 och extrem glädje utbröt!

GAIS gör en mycket fin insats och man blev mäkta imponerad av att laget vänder matchen på det sättet. Flera spelare utmärkte sig under matchens gång. Tommi Vaiho gör ett flertal fina räddningar, Andreas Augutsson gör en fantastisk andra halvlek, Jimmy Tamandi agerar stabilt matchen igenom, Joel Johansson kämpar och sliter som vanligt och Andreas Drugge hittade lite bättre i passningsspelet och då funkade anfallsspelet mycket bättre också. Men inhoppet av Hampus Andersson och den enorma insatsen som Malkolm Moënza på vänsterbacksplatsen är något som sätter sig på huvudet efter den här matchen. Malkolm Moënza var tveklöst matchens lirare och 20-åringen ska ha mycket beröm efter den fina insatsen.

GAIS 3 - 1 Falkenbergs FF

  • onsdag 25 september 2013 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 3145
  • Domare: Dragan Banjac
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic Björn Andersson
13 24 Hampus Andersson Adam Eriksson 1 1
14 14 Mohammed Abdulrahman
15 18 Linus Tornblad
16 12 Adnan Maric
17 19 Fredrik Jonsson Daniel Mendes 1
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

25 sep 13 19:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 3 - 1
25 mar 16 16:00 Träningsmatch GAIS - Falkenbergs FF 1 - 1
28 apr 17 19:00 Superettan Falkenbergs FF - GAIS 1 - 2
05 aug 17 16:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 1 - 1
15 apr 18 15:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 0 - 2