Matchinfo

GAIS

Hammarby IF

3

GAIS

1
Superettan torsdag 19 september @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS föll mot Hammarby med 3-1 under torsdagen. Men resultatet är ganska betydelselöst då fokus var på annat den kvällen.
     Att matchen spelades klart kommer att vara en stor gåta för all evig tid. Djurgården fick ett rejält straff för ett inkastat päron – Hammarby kastar mynt och smällare mot den tillresta GAIS-klacken och matchen återupptas. Att ett gäng Hammarby-supportrar ens får komma igenom arenan på det sättet och husera ovanför GAIS-klacken är helt obegripligt. Uppförandet från de supportrarna är helt oacceptabelt och att matchen inte bröts finns inte. En nioåring träffades av ett mynt i skallen och började blöda kraftigt. Och ett inkastat päron räknas tydligen som en helt absurd sak jämfört med detta.
Matchen sköts upp i dryga 45 minuter pga detta. Att man ens väljer att spela klart matchen är inte rätt. Men många inblandade valde detta, trots att GAIS sportchef Jonas Lundén verkligen ville att matchen skulle brytas pga oroligheterna och att säkerheten inte var 100%.     

     Själva matchen då? Jodå, Hammarby dominerade egentligen hela matchen och utnyttjade ett ganska svagt GAIS som inte var i form överhuvudtaget. Hammarby gjorde också ett tidigt mål efter ett dåligt presspel från mittfältet. Christophe Lallet tog ett distansskott utifrån som seglade över Tommi Vaiho och ett mycket snyggt ledningsmål för hemmalaget.
Bajen fortsatte att dominera efter målet och GAIS hade svårt att komma in i matchen. Man försökte med lite djupledsbollar mot Joel Johansson och Daniel Mendes men passningarna var inte så lyckade från mittfältarna. GAIS lyckades dock kvittera i den 35:e minuten, något orättvist möjligen sett till matchbilden. Jesper Florén drog till med ett inlägg till höger och bollen kom fram till Daniel Mendes som nickade in 1-1.

     GAIS började den andra halvleken väldigt bra och tog kontroll till viss del. Man hade ett aggressivare presspel och den lönade sig då man vann en hel del boll på det. Men sedan började tråkigheterna och matchen sköts upp. Obegripligt nog återupptogs matchen ca 45 minuter senare och trots en ganska bra start av GAIS igen så föll man med 3-1. Kennedy Bakircioglü fick, likt Lallets mål, vandra fritt utanför straffområdet och dra på ett skott som gick in i mål. Tungt att släppa in det målet. Strax därefter drog Nicklas Lindqvist på ett skott och satte dot Hammarbys tredje distansskottsmål för dagen.

     Bäst i GAIS? Oerhört imponerad av Tommi Vaiho som gör flera fina ingripanden. Höll siffrorna nere när aggressiviteten i försvarsspelet lös med sin frånvaro.

Men det man kan konstatera efter detta är följande; en supporter är inte värd någonting överhuvudtaget. SVFF har gjort det igen. Svensk fotboll har gjort bort sig åter igen. Oavsett om det blir följder för det här så gjorde man bort sig när man återupptog matchen igen.

Vi supportrar är ingenting enligt SVFF.


Rogers egna reflektioner: Denna match är ju något utav den mest händelserika någonsin, och ingen kommer tyvärr ihåg själva fotbollen. GAIS reser upp och glömmer bortastället, får spela i några lånade uggna röda dräkter. Hammarbyklacken manifesterar genom att strömma in på läktaren 30 minuter in i matchen och sedan attackeras då GAIS-klacken av en samling muppar, som tagit sig igenom säkerhetsdörrarna med hjälp av koder någon skaffat/fått tag i. Dessa muppar tar allt fokus från klackens, ganska snygga, manifestation och debatten styrs än en gång av en liten klick spån, som fördärvar för supportrar som försöker få till snygga TIFOn och trevlig läktarkultur. Jävligt trist!

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=RcxtQXgOv20″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/embed/xlEUU9foGOU”]

Hammarby IF 3 - 1 GAIS

  • torsdag 19 september 2013 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 10538
  • Domare: Jim Petersson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

23 maj 13 19:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 1 - 0
19 sep 13 19:00 Superettan Hammarby IF - GAIS 3 - 1
18 jun 14 19:20 Superettan Hammarby IF - GAIS 1 - 3
26 okt 14 13:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 0 - 0
25 feb 18 17:00 Svenska Cupen Hammarby IF - GAIS 3 - 3