Matchinfo

GAIS

GAIS

2

IFK Värnamo

0
Superettan fredag 13 september @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS vann under fredagen mot IFK Värnamo med 2-0 på Gamla Ullevi efter mål av Malkolm Moënza och Marcus Översjö. Spelmässigt såg det dock inte bra ut alls men grönsvart fick med sig alla tre poäng trots allt.

     Insatsen av GAIS under fredagen var inte något att minnas precis – i alla fall inte med positiva ögon sett. Man hängde inte alls med i spelet och Värnamo förde spelet alldeles för mycket under delar stora av de båda halvlekarna.
De grönsvarta inledde dock helt okej och hade ett hyfsat tempo i sitt passningsspel. Man hittade varandra bra med fina kombinationer på båda kanterna där Jesper Florén, Hampus Andersson, Jimmy Tamandi och Malkolm Moënza huserade. Richard Spong vann bollar på mitten och Andreas Drugge fördelade bra bollar från sin centrala mittfältsposition. Och presspelet var faktiskt bra från GAIS sida – och det var just det som bäddade för det första målet.
En Värnamo-försvarare har bollen vid sitt eget straffområde till vänster och målvakten har gått ut en bit från målet för signalera att han vill ha bollen. Försvararen väljer dock att passa till den andra kanten men passningen blir inte alls bra. Malkolm Moënza kommer farande och tar bollen och lägger in bollen i öppet mål. 1-0 till GAIS och vilt jubel från målskytten och hela Gamla Ullevi!     Man fortsatte att spela bra efter målet men efter 23 minuter så drog man ner på tempot samtidigt som man lät Värnamo föra spelet som de ville. Det blev väldigt förvirrat i GAIS-lägret och ingen tog riktigt tag i taktpinnen för att försöka hindra deras anfall. Pär Cederqvist fick bollen lite väl ofta och fick ta skott flera gånger om men som tur var så kunde födelsedagsbarnet Tommi Vaiho – som fyllde 25 år under fredagen – rädda flera gånger om och briljerade när laget inte höll måttet.
Till den andra halvleken tog Värnamo åter tag i taktpinnen och det kändes helt klart oroligt från läktarplats. Värnamo var dock extremt ineffektiva framför mål stundtals och man hade bland annat en chans i den andra halvleken där en spelare kom helt fri med Vaiho inne i straffområdet men skottet gick precis utanför stolpen. Sedan så tog man mängder med skott utifrån men Tommi Vaiho fortsatte att rädda GAIS.

     Thomas Askebrand valde att agera i den 70:e minuten – om än något sent kanske – och bytte ut både Jimmy Tamandi och Linus Tornblad till förmån för lagkaptenen Kenneth Gustafsson samt Mohammed Abdulrahman, båda tillbaka efter skada ska noteras. Tio minuter senare fick Patrik Wallin lite speltid också när målskytten Malkom Moënza byttes ut. Spelet blev något bättre med GAIS-ögon sett men fortfarande stod det bara 1-0 och med tanke på att Värnamo ständigt fick hålla bollen var man inte säker någonstans på en trepoängare, snarare mer säker på att en kvittering skulle trilla in. Men i den 87:e minuten fick GAIS en hörna och kunde få dit 2-0. Det blev kalabalik i straffområdet vid hörnan när alla försökte ta bollen – men till slut fick Marcus Översjö bollen och satte dit 2-0. Första målet för Marcus Översjö och förhoppningsvis kommer det att falla in betydligt fler i den grönsvarta dressen för honom!
Matchen slutade 2-0 men fortfarande är det många frågetecken efter matchen. Spelarna håller inte för 90 minuter vilket är något märkligt och lite oroande inför fortsättningen av säsongen. Till matchen mot Hammarby måste man hitta varandra bättre och sätta större press när motståndarna har bollen för att tvinga de till misstag. Joel Johansson är saknad och förhoppningsvis får vi se vår anfallsstjärna i aktion igen mot Hammarby.

GAIS 2 - 0 IFK Värnamo

  • fredag 13 september 2013 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2226
  • Domare: Valdimar Pálsson
MÅL AST
12 20 Kenneth Gustafsson Jimmy Tamandi
13 9 Joel Anell
14 14 Mohammed Abdulrahman Linus Tornblad
15 27 Patrik Wallin Malkolm Moenza
16 12 Adnan Maric
17 19 Fredrik Jonsson
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

21 aug 16 15:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 3 - 1
05 maj 17 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 2 - 1
25 sep 17 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 2 - 0
10 apr 18 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 1 - 2
12 sep 18 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914