Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Örgryte IS FF

1
Superettan torsdag 29 augusti @ 20:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS kryssade mot ÖIS under torsdagskvällen i säsongens sista Göteborgsderby. ÖIS tog ledningen i den 76:e minuten efter en hörna men drygt tio minuter senare fick Daniel Mendes in en kvittering.

     GAIS fick med sig en poäng i säsongens sista Göteborgsderby mot ÖIS. Det satt hårt inne men kvitteringen kom till slut och sammanfattningsvis så kan man nog konstatera att det var ett rättvist resultat sett till matchbilden – men också med två lag som inte är helt nöjda med det.
Inramningen bland supportrarna på läktarna var riktigt bra och antal biljetter sålda till matchen var över 9 000 åskådare men 8 561 var på plats för bevittna derbyt. Ett derby, som inleddes med ett ÖIS som tog kommandot direkt. GAIS såg tämligen vilsna ut på planen inledningsvis och de rödblåa öste på framåt med en hel del fina anfall. GAIS-försvaret fick jobba konstant när inte mittfältet hann med. Innermittfältet, som för övrigt var nykombinerat med Andreas Drugge och Marcus Översjö.
ÖIS var nära flera gånger att få bollen i mål och George Mourad fick till ett lysande skott i den andra halvleken som tog i ribban via en GAIS-spelare. Riktigt nära där.

     GAIS hade inte mycket i den första halvleken men man hade faktiskt en boll inne i mål som dömdes bort. Fredrik Andersson i ÖIS-målet skulle rensa en boll när Joel Johansson kom farande och fick bollen på sig – och bollen rullade in i mål. I efterhand skulle tydligen målet kanske inte dömts bort för hands då den kan ha tagit på ryggen. Nåväl, bortdömt blev målet och det var bara att acceptera läget.
GAIS pressade på efter den chansen och skapade lite lägen. Man hade några skott utifrån och hade en del fina anfallsförsök som dock inte resulterade i något mål. De rödblåa kom dock tillbaka i slutet av den första halvleken och pressade de grönsvarta igen likt inledningen. Men 0-0 förblev den första halvleken.

     Till den andra halvleken inledde ÖIS lite likt den första halvleken men GAIS var något bättre organiserade och kunde bryta några av deras anfallsförsök. GAIS kom dock in i matchen sedan och fick ett jätteläge efter en perfekt utspark av Tommi Vaiho. Joel Johansson tog en löpning efter utsparken och blev helt ensam med målvakten. Målvakten rusade ut men var tvåa på bollen. Joel fick dock lite hjärnsläpp och lyckades inte att lobba eller att få med sig bollen och chansen uteblev. Ett gyllene läge att ta ledningen men tyvärr slarvades chansen bort.
Fler lägen skapades dock för GAIS och hade man haft lite mer flyt i den sista tredjedelen så hade man kunnat få in en boll i mål. Det var dock ÖIS som tog ledningen. Efter en hörna blev det extremt rörigt i straffområdet men Jakob Lindström lyckades att trycka in bollen i mål. 0-1 och stora klagomål från hemmalaget, som ansåg att Tommi Vaiho blev dragen av en ÖIS-spelare.

     Thomas Askebrand gjorde några byten efter målet och det satte fart på laget. Malkolm Moënza bidrog med energi på kanten och ytterbackarna Jesper Florén och Kenneth Gustafsson flyttade ännu högre upp i banan. Och det fick man utdelning för. Efter ett jättefint anfall som Jesper Florén startade så kom ett avslut som målvakten räddade på mållinjen – men bollen gick ut till en retur där brassen Daniel Mendes höll sig framme. Brassens femte mål på blott fyra matcher och han visar en killer instinct i straffområdet som vi GAIS:are inte är bortskämda med precis. 1-1 och vild glädje bland hemmasupportrarna!
Lagen fick varsin chans på slutet, där bland annat Tommi Vaiho fick göra en fin räddning, men slutresultatet höll sig och 1-1 blev det. Två lag som kanske inte är helt nöjda med detta men rättvist sett till matchbilden där lagen, i stort sett, hade varsin halvlek. Jakten på de tre första platserna är dock körd nu. Formen är fortfarande inte bra och det kommer nog att krävas lite uppryckning bland spelarna om GAIS ska avsluta säsongen bra.
Extra beröm förtjänar den utmärkte Björn Andersson, ytterbacken Jesper Florén med sina fina räder, utmärkte Joel Johansson och egentligen hela försvaret – som nickar bort väldigt många bollar efter de fasta situationerna.

GAIS 1 - 1 Örgryte IS FF

  • torsdag 29 augusti 2013 @ 20:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 8561
  • Domare: Dragan Banjac
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic
13 5 Jimmy Tamandi
14 18 Linus Tornblad Hampus Andersson
15 26 Malkolm Moenza Marcus Översjö
16 27 Patrik Wallin Joel Anell
17 12 Adnan Maric
18 35 Oliver Gustavsson
12
Matcher
3
Vunna
8
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

06 maj 13 19:20 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 1
29 aug 13 20:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
30 apr 16 15:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
16 aug 16 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
11 maj 17 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
04 sep 17 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
12 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 4 - 4
28 aug 18 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 3
17 jun 19 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 0
24 sep 19 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
22 aug 20 17:30 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
28 sep 20 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914