Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Ängelholms FF

1
Superettan torsdag 15 augusti @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS tog en efterlängtad trepoängare när man besegrade Ängelholm under torsdagen med 2-1 på Gamla Ullevi. Daniel Mendes blev tvåmålsskytt i matchen.

     En mycket välbehövlig trepoängare bärgades under torsdagen mot Ängelholm. 2-1 blev slutresultatet – men det satt riktigt hårt inne. GAIS började dock ganska bra och anfallsparet i Joel Johansson och Daniel Mendes bjöd på en hel del fina kombinationer. Och det tog inte mer än 16 minuter innan första målet inträffade. Hampus Andersson bröt sig loss på kanten och drog in mot straffområdet och drog på ett skott. Bollen täcktes dock på mållinjen av en motståndarspelare – men på returen högg Daniel Mendes till och stötte in 1-0 till hemmalaget. Fin start på matchen för de grönsvarta.
Ängelholm hade en hel del räder på kanterna, med bland annat den förre GAIS-spelaren i Mikael Dahlgren i spetsen, och hade ett par fina anfall som kunde ha resulterat i ett mål. Men 2-0 inträffade bara tio minuter efter det första målet – och åter igen var det Mendes som gjorde det. Malkolm Moënza fick bollen på kanten av Richard Spong och gjorde bort en del spelare. Han passade fram Daniel Mendes som drog till med en yttersida på ett tillslag – och bollen gick in i mål. 2-0 och brassens fjärde mål på blott tre matcher med sin nya klubb.

      Men kort efter målet reducerade Ängelholm. Efter ett dåligt presspel av GAIS-spelarna fick Jules Barny bollen utanför straffområdet efter ett inlägg – och han tog till vara på sin yta och drog till med ett riktigt fint skott som gick in i krysset. 2-1 och nu var det helt plötsligt match igen.
Ängeholm satsade väldigt mycket framåt efter sitt redcueringsmål och mittfältet i GAIS hamnade allt som oftast väldigt långt ner i banan. Ängelholm fick hålla mycket i bollen men slarvade en del ibland vilket gjorde att man inte riktigt kunde få till en jättebra chans innan halvtidsvila.
Bortalaget fortsatte dock sin press i den andra halvleken och hela halvleken var det egentligen spel mot ett mål. De grönsvarta förlorade mycket boll och fick jaga boll vilket gjorde spelarna trötta och de tog oftast felbeslut på planen. Andreas Drugge och Richard Spong hade ingen jättebra dag på mitten och de två föll alldeles för långt ner på planen. Yttermittfältarna hade lite svårt i det defensiva arbetet vilket gjorde att det blev väldigt rörigt till och från.

     Efter några minuter spelade av den andra halvleken inträffade en av matchens snackisar. Joel Johansson får en mycket bra boll och har bara en spelare emot sig. Joel lyckas rycka sig i från försvaren som i sin tur ligger ner och stoppar bollen – med handen. Domaren väljer att blåsa frispark – men inget kort kommer upp överhuvudtaget. Publiken blev tämligen rasande liksom spelare och ledare på planen. Ett väldigt konstigt beslut av domaren med tanke på att det hade varit ett friläge om han hade fått chansen att rycka ifrån. Det blev ett litet spelaravbrott då Thomas Askebrand fick en tillsägelse av domaren efter situationen.
GAIS var rejält under press matchen ut och det visade sig många gånger på planen. Thomas Askebrand ändrade lite i uppställningen och tog in bland annat Adnan Maric istället för Daniel Mendes som bildade ett centralt mittfält med Andreas Drugge och Adam Eriksson. GAIS kunde dock gå segrande ur striden och tog sin första seger på fyra raka matcher. En välbehövlig trepoängare inför den usla publiksiffran 2 102 personer men spelet måste förbättras avsevärt till de nästkommande matcherna.

GAIS 2 - 1 Ängelholms FF

  • torsdag 15 augusti 2013 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 2102
  • Domare: Jim Petersson
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic
13 5 Jimmy Tamandi
14 17 Adam Eriksson Richard Spong
15 18 Linus Tornblad
16 6 Marcus Översjö Malkolm Moenza
17 12 Adnan Maric Gult kort Daniel Mendes
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
4
Vunna
1
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

21 jul 14 19:20 Superettan GAIS - Ängelholms FF 1 - 0
19 maj 15 19:20 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 3
24 sep 15 19:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 2 - 2
22 maj 16 15:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 7 - 0
20 sep 16 19:00 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 5
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914