Matchinfo

GAIS

Degerfors IF

4

GAIS

2
Superettan lördag 10 augusti @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS tappade i jakten på de tre första platserna i Superettan efter förlusten mot Degefors under lördagen. 2-4 och fjärde raka matchen utan vinst.

    GAIS inkasserade sin fjärde raka match utan vinst under lördagen. Och är man grönsvart supporter så måste man nog förstå att chansen om de tre första platserna är ganska körda just nu.
GAIS hade problem från första början av matchen men lyckades ändå göra första målet. Efter ett fantastiskt väggspel mellan Richard Spong och Patrik Wallin så levererade Spong en fin djupledspassning till Daniel Mendes, som läckert fick in bollen i mål. Ett mycket fint anfall och en liten oväntad ledning. Men Degerfors visade prov på ett jättebra spel och fick in ett 1-1-mål via den förre GAIS-spelaren Amadaiya Rennie. Sedan så stod Tommi Vaiho för några fantastiska räddningar och höll kvar GAIS i matchen. GAIS hade det ganska jobbigt under matchens gång dock och hemmalaget hade många fina anfall.

     Till den andra halvleken tog det inte lång tid innan hemmalaget gjorde mål. DIF hade vänt och GAIS hade väldigt svårt att få ett kompakt mittfält centralt. Hampus Andersson kom in istället för Patrik Wallin till den andra halvleken men laget tappade extremt mycket centralt med Drugge och Spong centralt och hemmalaget fick anfalla ganska lätt mot ett väldigt dåligt innermittfält som GAIS hade.
2-2 kom dock efter att Daniel Mendes nickat in sitt andra mål för dagen och vilt jubel bröt ut. Men tyvärr, för de grönsvartas del, så släppte man in ett billigt 3-2-mål. Tommi Vaiho slängde sig innan han visste vad skottet skulle rikta sig mot och chansningen gick inte hem. 3-2 och ett tufft insläppt mål. Kort därefter kom 4-2 efter en räddning av Vaiho som blev till en retur där deras anfallare fick en fot på bollen liggandes och drog in bollen i mål.

Ingen vinst på de senaste fyra matcherna och laget har nu tappat i toppen av tabellen. Men nästa match är mot Ängelholm på torsdag klockan 19:00 på Gamla Ullevi och då ska vi ta en trepoängare. Come on you GAIS!

Degerfors IF 4 - 2 GAIS

  • lördag 10 augusti 2013 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 3633
  • Domare: Magnus Ahlsén
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

28 jun 16 19:30 Superettan GAIS - Degerfors IF 2 - 2
03 okt 16 19:00 Superettan Degerfors IF - GAIS 1 - 0
27 maj 17 18:00 Superettan Degerfors IF - GAIS 2 - 1
28 aug 17 19:00 Superettan GAIS - Degerfors IF 1 - 0
18 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Degerfors IF 1 - 1