Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Varbergs BoIS FC

1
Superettan lördag 3 augusti @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS gjorde ingen bra insats när man föll mot Varbergs BoIS under lördagen på Gamla Ullevi med 0-1. Det var en tung hemmaförlust för de grönsvarta, som inte har vunnit på tre matcher.

     GAIS gjorde ingen munter insats i lördags. Man förlorade matchen med 0-1 och laget kom aldrig riktigt igång under matchen. Redan från start så hade laget ganska jobbigt. Att Daniel Mendes fick starta tillsammans med Joel Johansson på topp, trots att han bara har tränat två gånger med klubben, kändes lite oväntat och fokus låg mest på att de två skulle hitta varandra under matchens gång. Och visst, de hade ett par fina instick men det klickade inte jättebra tillsammans.
Kantspelarna i Adam Eriksson och Hampus Andersson försökte med en hel del räder tillsammans med ytterbackarna men man slog på tok för mycket felpass. Hampus Andersson hade svårt med den sista passningen fram till någon av de två anfallarna där uppe och djupledslöpningarna kom allt för sällan.
Chansmässigt i den första halvleken var Varberg snäppet vassare. Man fick ett friläge i mitten av den första halvleken när en spelare sprang ifrån både Björn Andersson och Mirza Mujcic. Men Tommi Vaiho stod för en enastående räddning och räddade laget från ett underläge den gången. Varberg hade också ett skott som gick tätt utanför Vaihos högra stolpe i den första halvleken.
GAIS hade några fina anfallsförsök under de första 45 minuterna men skotten kom alldeles för sällan. Joel Johansson hade dock ett jätteläge när han sprang förbi alla motståndare och drog på ett skott från en snäv vinkel som, tyvärr, träffade stolpen. I slutet hade GAIS faktiskt en boll inne i mål men domaren blåste för offside, trots den avvinkade spelare aldrig påverkade spelet mer än att han stod i en offsideposition. Ett 50/50-läge för domaren, som valde att blåsa till bortalagets fördel.

     Hemmalaget inledde den andra halvleken likt den första, med en hel del felpass och kommunikationen spelarna emellan var inte riktigt 100%. Samtidigt täckte bortalaget många ytor på planen när GAIS-anfallen tog alldeles för lång tid och blev på tok för långdragna. Och bortalaget gjorde det bra.
Och i den 58:e minuten skulle det smälla bakom Vaiho. Ardian Rexhepi har bollen inne i straffområdet och det ser ut som att han ska göra ett inspel – men det blir till ett skott som går in i den bortre burgaven. 0-1 och ett tungt mål att släppa in för GAIS.
Varberg kan backa hem lite mer sedan och får matchen dit man vill. GAIS försökte med flera inläggsförsök men bortalagets långa försvarare nickade bort bollarna utan problem hela tiden. Marcus Översjö fick göra ett längre inhopp när han byttes in tillsammans med Malkolm Moënza – men konstigt nog så var Översjö inte ofta med inne i straffområdet när kantspelarna nötade inlägg, trots sin längd.
Tålamodet blev än mindre ju längre matchen led och Mirza Mujcic fick, desperat, skicka upp bollar in mot straffområdet och hoppas på att Björn Andersson skulle vinna nickduellerna. Men det blev inget mål för GAIS, trots åtta minuters tillägg av domaren. Anledningen till den långa övertiden var för Varbergs långa byten och skador samt att tränaren skickades upp på läktaren efter ett jätteutbrott på domaren.

En tung förlust för GAIS som nu har tre raka matcher utan seger – och nästa match blir mot Degerfors på bortaplan under lördagen klockan 16:00. Ett tufft möte för GAIS men förhoppningsvis kan laget rycka upp sig och visa vägen!

GAIS 0 - 1 Varbergs BoIS FC

  • lördag 3 augusti 2013 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 5208
  • Domare: Nermin Cisic
MÅL AST
12 5 Jimmy Tamandi
13 18 Linus Tornblad Jesper Florén
14 26 Malkolm Moenza Adam Eriksson
15 27 Patrik Wallin
16 6 Marcus Översjö Daniel Mendes
17 12 Adnan Maric
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

25 mar 17 15:00 Träningsmatch GAIS - Varbergs BoIS FC 1 - 1
17 maj 17 19:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 7 - 1
04 Nov 17 16:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 3 - 0
24 jun 18 15:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 2 - 2
19 aug 18 15:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 2