Matchinfo

GAIS

GAIS

3

GIF Sundsvall

3
Superettan lördag 27 juli @ 17:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS och GIF Sundsvall är lag som gillar att göra mål på varandra kan man helt klart konstatera. GAIS ledde med 3-1 under lördagen men i slutet gör Sundsvall två mål och räddar en poäng, precis som GAIS gjorde förra veckan. Målskillnaden mellan lagen i de två möterna slutade 7-7.

     Om det kändes som en vinst förra veckan så var detta en förlust. Det var jobbiga känslor efter slutsignalen när bortalaget hade hämtat upp ett 1-3-underläge till 3-3 och det som GAIS gjorde förra veckan gjorde Sundsvall nu.
Matchen inleddes dock positivt med GAIS-ögon sett. Laget hittade varandra väldigt bra och uppställningen med Andreas Drugge, som hade en liten mer släpande roll på mittfältet med fokus på att fördela bollen i anfallsspelet, funkade väldigt bra. Hampus Andersson började åter igen piggt och visade att han ville ha mycket boll på sin högerkant tillsammans med Jesper Florén.
Efter nio minuters spel gjorde hemmalaget 1-0. Patrik Wallin fick bollen på högerkanten av Adam Eriksson. Wallin tittar upp och gör ett perfekt inlägg till Joel Johansson som kommer farande och nickar in 1-0. Mycket fint anfall och väldigt skönt att få ett tidigt ledningsmål.
GAIS öste på sedan och hade en del chanser. Man testade Tommy Naurin i Sundsvall-målet en hel del men man kunde inte riktigt få in bollen i mål. Men efter första halvan av den första halvleken började laget att tappa en hel del. Bortalaget kom mer in i matchen och man hade ett par farliga lägen där man var riktigt nära att få in bollen i mål. Man hade bland annat ett skott utifrån som gick tätt utanför den vänstra stolpen.     Till den andra halvleken började GAIS piggt, likt den första halvleken. Och det tog bara fem minuter innan man gjorde matchens andra mål. Hampus Andersson visade åter igen att hans högerfot är vass då hans perfekta hörna nådde Björn Andersson som nickade in bollen i det bortre hörnet. 2-0 och en utökad ledning för hemmalaget!
Men en reducering skulle komma några minuter senare. När bortalaget inte hade så mycket framåt fick man en frispark en bit utanför straffområdet – och då klev Ari Skulason fram och läckert satte bollen i Tommi Vaihos högra hörn. 2-1 och match igen.
GAIS försökte att flytta upp laget och skapade lite halvlägen men hade svårt att få till någon riktig chans. Men 3-1 skulle inträffa efter 68 minuters spel. Jesper Florén gör en oerhört fin insats på högerkanten och gör bort både en och två motståndarspelare och levererar en perfekt genomskärare fram till Joel Johansson som blir kapad och domaren pekar på straffpunkten. Andreas Drugge stegade fram och satte dit 3-1 och vilt jubel från både spelare och publiken utbröt.

     Hemmalaget hade ganska hyfsad koll på motståndarna efter målet men bortalaget skapade lite lägen och laget hade bland annat en nick i ribban som oroade en del supportrar. Sedan gjorde GAIS två byten i backlinjen när man byte ut Hampus Andersson och satte in Jimmy Tamandi som tog en högerbacksplats och Jesper Florén fick då flytta upp till mittfältet. Sedan byttes Kenneth Gustafsson ut och Mirza Mujcic gick in istället. Efter byterna så började Sundsvall skapa lite mer och i den 88:e minuten fick man en frispark utanför straffområdet när Malkolm Moënza tacklade med dobbarna före i en duell när han försökte ta bollen. Ari Skulason steg fram Tommi Vaiho bytte hörn denna gång. Men varken muren eller Vaiho kunde ta den andra bollen som seglade in i mål och en 3-2-reducering till bortalaget var ett faktum. Och bara minuten senare missbedömmer försvaret och Tommi Vaiho varandra när en djupledsboll kommer och Johan Eklund hugger på bollen petar in 3-3. Ett riktigt tungt tapp för hemmalaget.
Marcus Översjö fick hoppa in i slutminuterna och göra debut för klubben. Han får en ganska tveksam varning direkt när han kommer in och hinner inte göra så mycket avtryck på den extremt korta tiden. GAIS hade en chans att få en sista chans om man hade gjort en höjdboll på slutet men Tamandi valde att passa, dessutom fel, och domaren blåste av matchen. Det är riktigt jobbigt att man släpper in två mål på slutet och tappar två poäng i toppen. Men på dessa matcher gör man sju mål och det får man bygga vidare på. Försvarsspelet är dock något man måste jobba på. Sju mål bakåt fungerar inte framöver och det måste man försöka att förbättra till matchen mot Varberg BoIS på lördag.

GAIS 3 - 3 GIF Sundsvall

  • lördag 27 juli 2013 @ 17:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 4017
  • Domare: Lars Olsson
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic Kenneth Gustafsson
13 5 Jimmy Tamandi Hampus Andersson
14 14 Mohammed Abdulrahman
15 18 Linus Tornblad
16 6 Marcus Översjö Gult kort Patrik Wallin
17 12 Adnan Maric
18 35 Oliver Gustavsson
9
Matcher
3
Vunna
2
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

17 maj 12 15:00 Allsvenskan GAIS - GIF Sundsvall 1 - 2
11 aug 12 16:00 Allsvenskan GIF Sundsvall - GAIS 2 - 0
20 jul 13 16:00 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 4 - 4
27 jul 13 17:00 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 3 - 3
13 apr 14 18:15 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 1 - 0
03 aug 14 18:20 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 4 - 0
06 feb 18 15:00 Träningsmatch GAIS - GIF Sundsvall 5 - 3
15 aug 20 17:30 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 3 - 0
12 sep 20 15:00 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 3 - 1