Matchinfo

GAIS

Jönköping Södra

0

GAIS

1
Superettan lördag 29 juni @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS inkasserade tre tunga poäng när man vann mot Jönköpings Södra under lördagen. Matchens enda mål gjordes av Joel Johansson som rundade målvakten och lade in bollen i mål.

     Detta var en tung trepoängare som GAIS inkasserade under lördagen. Trots en ganska dålig insats så håller man nollan och får in ett mål vilket räckte till en trepoängare nu inför en välförtjänt semester för spelarna.
Thomas Askebrand ställde upp med en väntad startelva. Jesper Florén var tvungen att stanna hemma pga skada och istället gick engelsmannen Calum Angus in på högerbacksplatsen.
Lagen började i ett högt tempo och det var ett böljande spel inledningsvis. Dock så hade man lite svårt att skapa chanser och bortalaget, denna gång i det röda bortastället, slarvade riktigt många gånger på mitten. Det gjorde man matchen igenom och J-Södra kunde lika gärna ha fått in en boll i mål om inte försvaret hade varit bra organiserat.
Linus Tornblad inledde piggt i den här matchen och det gjorde även hans anfallskollega Joel Johansson. Och det var de två som samarbetade när man gjorde matchens första mål. Linus Tornblad hade bollen på offensiv planhalva. Han fick några spelare på sig men lade fram en riktigt fin djupledspassning till Joel Johansson som kom fri med målvakten. Joel rundade målvakten, nästan identiskt med hans mål mot ÖSK, och satte dit 1-0 – och det blev ett riktigt stort jubel bland de tillresta supportrarna. 1-0 till GAIS!

     J-Södra jagade kvittering direkt och pressade GAIS en hel del. Tommi Vaiho fick bland annat göra en fin räddning i den första halvleken när han kom långt ner och fick en hand på bollen och styrde bort den efter ett skott av Daryl Smylie.
GAIS slarvade en hel del och hade lite svårt att hitta varandra ibland. Men några gånger så kom man igenom hemmalagets försvar och försökte med en hel del räder. Passningsspelet var dock lite krångligt emellanåt och även mottagningarna.
Till den andra halvleken pressade hemmalaget ännu mer och det var perioder där det var väldigt jobbigt för GAIS. Samtidigt så gjorde mittbackarna Andreas Augustsson och Björn Andersson en fin match och vann många dueller i luften. Även Richard Spong och Andreas Drugge fick rikta in sig på att försvara sig mest och man gjorde bra.
Många av hemmalagets chanser skapades av Daryl Smylie, som var på bra spelhumör matchen igenom. Tommi Vaiho stod dock i vägen och gjorde ett par fina ingripanden. Sedan hade laget en del skott som gick tätt över och tätt utanför som nog fick några GAIS-supportrar att oroa sig.

     GAIS genomförde ett byte när matchklockan stod på 73 minuter. Linus Tornblad byttes ut och Patrik Wallin fick komma in för första gången på ett tag. Den sistnämndes inhopp var riktigt bra och han kämpade och slet för att vinna boll. Han hade också ett jätteläge att punktera matchen när Adam Eriksson serverade Wallin inne i straffområdet med ett mycket fint instick i den 79:e minuten. Trots att Wallin blev fri med målvakten kunde den sistnämnde rädda GAIS-spelarens avslut.
De sista minuterna var nerviga för de rödklädda och J-Södra fick väldigt många fasta situationer som man hade kunnat utnyttja på bästa sätt. Men GAIS-spelarna stod upp och vek inte ner sig överhuvudtaget i duellerna. Mycket smällar utdelades, bland annat så åkte Tommi Vaiho och Richard Spong på några hårda smällar, men bortalaget stod upp och kunde sträcka armarna i skyn när domaren blåste av matchen. En riktigt tung trepoängare för GAIS och man tar sig nu till en fjärdeplats efter den här segern.
Sommaruppehåll väntar nu och det förtjänar spelarna. Efter en upp och ner-start på säsongen har man nu gått som på räls och man har bara förlorat en av de senaste åtta matcherna –  och så har man fem raka matcher utan seger. Lägg därtill att man bara har släppt in ett mål (!) under de senaste fem matcherna. Laget har ångat på och har blivit mycket mer samspelta nu.

Jönköping Södra 0 - 1 GAIS

  • lördag 29 juni 2013 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2555
  • Domare: Magnus Ahlsén
MÅL AST
12 26 Malkolm Moenza Hampus Andersson
13 4 Mirza Mujcic
14 27 Patrik Wallin Linus Tornblad
15 5 Jimmy Tamandi
16 12 Adnan Maric
17 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

04 okt 14 16:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 3
27 apr 15 19:20 Superettan Jönköping Södra - GAIS 1 - 0
30 sep 15 18:15 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 2
01 apr 18 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 1
05 maj 19 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914