Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Örebro SK

1
Superettan onsdag 19 juni @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS och Örebro delade på poängen när man spelade 1-1 på Nya Ullevi under onsdagen. Gästerna tog ledningen på straff men Joel Johansson kunde kvittera sent i den första halvleken.

     GAIS inledde matchen okej och båda lagen kände på varandra i början. Man hittade inte riktigt den avgörande passningen till en av anfallarna eller yttermittfältarna de första minuterna av matchen och istället var det mycket kamp på mitten. GAIS försökte att hitta Andreas Drugge ofta men han hade en tuff bevakning på sig och istället fick man fördela bollarna på kanterna och försöka utmana den vägen. Kenneth Gustafsson hade en hel del fina räder på sin vänsterkant och på den andra kanten försökte Hampus Andersson att ta sig framåt på ett bra sätt.
I den 25:e minuten blir en ÖSK-spelare fälld av Adam Eriksson och domaren pekade på straffpunkten. Många protester bland hemmafansen men domaren hade gjort sitt val och Alhassan Kamara gjorde inget misstag när han stegade fram. Han lade bollen vid Tommi Vaihos högra burgave och 0-1 till gästerna.
Tungt givetvis för hemmalaget som försökte anfalla men blev lite väl aggressiva direkt efter målet och ville för mycket vilket resulterade i att man inte riktigt hittade varandra. Till slut lugnade laget ner sig och man hittade varandra väldigt bra sedan. Och efter 40 minuter skulle det smälla bakom Oscar Jansson i gästernas mål. Hampus Andersson snappar upp bollen på kanten och gör en lysande passning fram till Joel Johansson som rundar en utrusande Jansson och lägger in kvitteringsmålet 1-1. Stort jubel och ett viktigt mål innan halvtidsvila.

     I den andra halvleken så började hemmalaget mycket bättre och kombinationerna i anfallsspelet blev mycket bättre. Adam Eriksson, som hade en liten jobbig första halvlek, kom in mycket bättre och bjöd på ett fint passning- och inläggsspel. Andreas Drugge fick lite mer yta och kunde fördela passningarna mycket bättre.
I den 54:e minuten byttes Jesper Florén ut pga en skada och istället fick Calum Angus, som var tillbaka i truppen efter skada, komma in och ta hans högerbacksplats. Tufft för Florén och förhoppningsvis kan man få se honom på planen snarast.
GAIS öste på och Linus Tornblad hade två riktigt bra lägen i den andra halvleken. Men anfallarens avslut är inte på topp och målvakten samt försvarare stod i vägen. Linus tog lite för lång tid på sig i avslutningslägena och skottet skulle ha kommit betydligt snabbare.
Tommi Vaiho och försvaret skötte sig riktigt bra under dagen och motade många ÖSK-lägen. Men skickliga Örebro fick ändå en hel del chanser i den andra halvleken. En nick tätt utanför stolpen på en hörna av Berisha skrapade man fram men även ett superläge när man kontrade och Alhassan Kamara drog på ett skott som även det gick tätt utanför stolpen.

     Laginsatsen var bra från hemmalaget och försvaret ska ha ett extra plus för sin fina insats. Örebro visade att man är en av seriens bästa lag och en poäng är väl ändå rättvist sett till de chanserna båda lagen skapade.
Men skamligt nog måste publiksiffran tas upp igen. 2 013 åskådare är katastrofalt när det vankas toppmatch i Superettan. Var är alla de som kallar sig GAIS:are? Frågan är om de som aldrig går men säger att man är GAIS:are ljuger. Jobbet som de på GAIS-gården gör samt det ideella arbete som läggs ner i den här föreningen inför matcherna från klubben och supporterföreningarna känns plötsligt helt bortblåst när folk inte kommer på matcherna utan en riktig anledning. Det ska inte spela någon roll om laget spelar på Hjällbovallen eller på Nya Ullevi. Slut upp för om ni inte gör det förlorar GAIS elitlicensen till nästa säsong – det vill säga spel i Division 1. Dessutom spelar laget en rolig och bra fotboll samt vinner matcher! Vad mer kan man begära av ett lag som har en helt ny trupp på spelar- och tränarsidan inför säsongen och jobbar stenhårt för att vinna matcherna för att försöka komma så högt upp som möjligt i tabellen?

GAIS 1 - 1 Örebro SK

  • onsdag 19 juni 2013 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1894
  • Domare: Robert Daradic
MÅL AST
12 13 Calum Angus Jesper Florén
13 4 Mirza Mujcic
14 5 Jimmy Tamandi
15 26 Malkolm Moenza Richard Spong
16 27 Patrik Wallin
17 12 Adnan Maric
18 35 Oliver Gustavsson
8
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
6
Förlorade

Tidigare möten

22 maj 11 16:30 Allsvenskan Örebro SK - GAIS 3 - 1
17 jul 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Örebro SK 4 - 1
05 jul 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Örebro SK 0 - 1
04 Nov 12 15:00 Allsvenskan Örebro SK - GAIS 4 - 0
19 jun 13 19:00 Superettan GAIS - Örebro SK 1 - 1
27 okt 13 16:20 Superettan Örebro SK - GAIS 6 - 1
27 feb 16 14:00 Svenska Cupen Örebro SK - GAIS 3 - 1
16 feb 19 16:00 Svenska Cupen Örebro SK - GAIS 2 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914