Matchinfo

GAIS

GAIS

3

Landskrona BOIS

0
Superettan söndag 16 juni @ 15:45

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS tog en säker seger mot Landskrona under söndagen med 3-0 på Gamla Ullevi. Bortalaget var väldigt uddlösa och GAIS visade upp en hög lägstanivå samt ett mycket fint anfallsspel många gånger. Samtliga mål gjordes på nick.

     Det är fortfarande lite overkligt när man ser vilken form GAIS faktiskt är i. Under söndagen tog man sin femte seger av de senaste sex matcherna och presterar stundtals en riktigt bra fotboll. Lägstanivån är väldigt hög och spelarna visar upp riktigt bra individuella kvalitéer i spelet.
Jämfgört med segern mot Brage senast så utgick Calum Angus ur truppen då han har en skada vilket håller honom borta i ett par veckor. Kenneth Gustafsson kom tillbaka efter skada och tog hans plats direkt i startelvan.
GAIS inledde matchen med mycket boll inledningsvis men hade svårt att skapa något. Joel Johansson hade ett skott utifrån som målvakten hos gästerna enkelt kunde plocka med drygt fyra minuter spelade men annars var det väldigt mycket kamp på mitten. Hemmalaget var dock spelmässigt mycket bättre och hade ett riktigt bra försvarsspel. Man vann boll mycket och lät aldrig skåningarna ta sig förbi det stenhårda försvaret. Men lagen hade en hel del felpass och skärpan fattades från lagen.
När 20 minuter hade spelats så tvingades Mohammed Abdulrahman att bryta matchen. Han fick en stenhård tackling med dobbarna vid sitt knä efter 12 minuters spel och Linus Tornblad fick ersätta nigerianen, som förhoppningsvis inte har fått en allvarlig skada.
Efter cirka halvtimmen drog Joel Johansson på ett skott som blev till en hörna. Kenneth Gustafsson tog hörnan med sin vänsterfot och bollen styrdes in i mål av en motståndarspelare. Richard Spong var där i gröten men målet blev tilldömt som ett självmål, ett korrekt sådant. 1-0 till hemmalaet och mycket välbehövligt att få ett sådant mål bara en kvart innan halvlekens slut.
GAIS öste på sedan en period och Joel Johansson samt Linus Tornblad hade lägen men lyckades inte få bollen i mål.

     GAIS började starkt i den andra halvleken och man fick ett jätteläge i den 48:e minuten när en motståndarspelare passade tillbaka till målvakten. Joel Johansson högg på den bollen och vann också bollen och fördelade den till Hampus Andersson som fick öppet mål. Men avslutet var inte bra och Landskrona-spelaren vid mållinjen fick en fot på bollen.
I den 56:e minuten hade Adam Eriksson bollen på kanten – och den unge mittfältaren gjorde ett riktigt fint inlägg till Andreas Drugge inne i straffområdet som trycker dit matchens andra nickmål och hans sjunde mål för säsongen. 2-0 och vilt jubel på läktarna. Drugge, som gjorde riktigt bra match på mittfältet – och tillsammans med Richard Spong så har man ett riktigt fint innermittfält. Försvaret gjorde en mycket bra insats och var stabila hela vägen och Joel Johansson fortsätter att imponera stort. Plus till kantspelarna som fortsätter att visa fin individuell kvalité.
Några få minuter efter målet har man ett gyllene läge att uttöka ledning igen när Linus Tornblad är fri med målvakten. Men Tornblad har det tungt just nu och hans skott gick rakt på målvakten och ut till en retur. Adam Eriksson fångade upp bollen men sköt dessvärre över.
Men i den 66:e minuten uttökade man ledningen igen. Kenneth Gustafsson tog en frispark från höger och Andreas Augustsson nådde högst upp och nickade in 3-0. Augustsson, som fick en smäll i början av den andra halvleken och tvingades att ha ett bandage på huvudet matchen ut.
Skåningarna öste på sedan men längre än ett stolpskott och en mycket fin räddning av Tommi Vaiho kom man inte och GAIS kunde hålla ut och vinna sin femte match av de sex senaste – via tre nickmål!

     3-0-segern var riktigt skön och det var riktigt längesen GAIS kunde inkassera sin sjunde seger för säsongen. Dessutom så höll man nollan igen vilket är riktigt kul!
Men i skuggan av den här jättefina insatsen är publiksiffran ett jättestort frågetecken. Ska verkligen lite regn och en TV-apparat hindra en person med hjärta för GAIS att gå på matchen? Håller man på ett lag som dessutom är ett lag som ligger i toppen av sin division ska man väl stötta sitt lag – och framförallt med tanke på det fruktansvärda läget vi är i ekonomiskt just nu. Även om publiksiffran må ha varit ett speciellt sådant så är det skamligt att inte fler sluter upp när klubben blöder ekonomiskt. Valde du som supporter TV:n idag utan att bidra till Framtidsfonden eller har ett årskort så har vi ett problem. Detta är inte bra och det måste man som supporter till laget förstå. Alla jobbar inte eller är sjuka just klockan 15:45 en söndag den 16 juni om man har ett grönsvart hjärta.

GAIS 3 - 0 Landskrona BOIS

  • söndag 16 juni 2013 @ 15:45
  • Superettan 
  • Åskådare: 1894
  • Domare: Jim Petersson
MÅL AST
12 26 Malkolm Moenza Andreas Drugge
13 4 Mirza Mujcic
14 18 Linus Tornblad Mohammed Abdulrahman
15 27 Patrik Wallin
16 5 Jimmy Tamandi
17 12 Adnan Maric Richard Spong
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

16 jun 13 15:45 Superettan GAIS - Landskrona BOIS 3 - 0
21 okt 13 19:00 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 2 - 3
16 maj 14 19:20 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 2 - 1
20 sep 14 16:00 Superettan GAIS - Landskrona BOIS 3 - 1
03 jun 18 15:00 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 1 - 1