Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Assyriska FF

0
Superettan lördag 1 juni @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS besegrade Assyriska FF med 1-0 efter mål av Mohammed Abdulrahman i den andra halvleken. Den första halvleken var dock en parodi då ett massivt regnväder förstörde planen som var nästintill ospelbar och den andra halvleken sköts upp i 75 minuter.

     GAIS inkasserade sin tredje trepoängare på fyra matcher när man besegrade Assyriska FF under gårdagen. Efter en första halvlek, som kan beskrivas som en vattenpolomatch, så var mattan betydligt bättre i den andra och det bjöds på ett underhållande spel från båda lagen under långa stunder av matchen.
Det var inga större skrällar i Thomas Askebrands startelva. Mohammed Abdulrahman och Jesper Florén petade Mirza Mujcic och Jeffrey Aubynn jämfört med matchen mot Falkenberg (1-4).
Gästerna började matchen riktigt bra och den förre provspelaren i GAIS, bosniern Admir Aganovic, drog på ett skott som träffade stenhårt vid kryssribban. Strax efter det skottet så började ett lokalt regn att falla – och som det regnade. Från ett fantastiskt soligt väder till ett katastrofalt skyfall på bara några få minuter. Och regnet bara fortsatte. 25 minuter in i matchen blåste domaren av och gick fram till spelare, ledare och sina domarkollegor för att föra en diskussion om man skulle köra vidare eller inte. Han valde att köra på och det blev som det blev på planen. Adam Eriksson skapade två chanser när han först tog sig förbi i straffområdet och drog på ett skott som målvakten skickligt räddade och sedan hade han ett skott bara några sekunder senare utanför straffområdet som gick tätt över ribban.

     Regnet fortsatte att falla när domaren blåste av och planskötarna fick gå in på planen och jobba stenhårt för att få den spelbar. Regnet avtog lite men planen var fortfarande i ett bedrövligt skick. Istället för att blåsa av matchen bestämde domaren att man skulle skjuta upp den andra halvleken i en timme till klockan 18:00. En av de längsta halvtidsvilorna på mycket länge men det gynnade GAIS-spelarna tydligen.
För i den andra halvleken kunde man spela sitt spel igen med en gräsmatta som var betydligt mer spelbar. Man rullade boll och hade en period i matchen där man visar att man är ett lag med väldigt hög högstanivå. Andreas Drugge kunde styra spelet och han hade ett skott som gick tätt utanför inledningsvis av den andra halvleken.
I den 54:e minuten skulle det smälla bakom Robin Malmkvist i AFF-målet. Drugge hittade Hampus Andersson på kanten som slog ett fint inlägg till Mohammed Abdulrahman som kom upp perfekt och nickade in 1-0. Nigerianen inkasserade därmed sitt tredje mål för säsongen i sin fjärde start i år.

     Efter målet jagade GAIS ytterligare ett mål och man var nära två gånger om. Joel Johansson nådde högst på ett inlägg från höger men hans avslut gick tätt utanför. Senare så fick Mohammed ”Mommo” Abdulrahman bollen och vände mot mål och drog på ett skott som gick tätt utanför. Men lite av de grönsvartas problem i år har ju varit att man har en oförmåga att göra mål samt att man kanske släpper in motståndarna i matchen lite för ofta ibland. Gästerna tryckte på i mitten av den andra halvleken och de hade en hel del skott utifrån som var riktigt bra. Stefan Batan, Christer Youssef och Admir Aganovic hade tre fina skott men Tommi Vaiho visade vägen med fantastiska räddningar och bevisar att han är målvakt att lita på i GAIS.
GAIS hade en del chanser att ställa om men Assyriska var bra organiserade och kunde stoppa en del av de chanserna. GAIS bytte in kvicka spelare i Linus Tornblad och Malkolm Moënza men den förstnämnde hade lite svårt på högerkanten och Malkolm fick inte så bra djupledsbollar som han kanske borde ha fått.
I den 88:e minuten rivs Joel Johansson ner av Linus Malmborg i ett friläge och AFF-försvararen visades ut. Assyriska hade väldigt tufft att försöka jaga en kvittering då och GAIS höll undan och inkasserade sin tredje seger på de fyra senaste matcherna.

     Sammanfattningsvis så kan man nog beskriva den här matchen som väldigt ovanlig. Ett skyfall som hette duga förstörde en hel halvlek och hade vädret varit som i den andra halvleken hade detta kunnat bli en helt annan match. Givetvis är det väldigt svårt att summera den första halvleken men spelet från båda lagen i den andra halvleken var väldigt bra och publiken bjöds på underhållning med ett böljande anfallsspel.
Det var några spelare i GAIS som stod ut i matchen. Tommi Vaiho gör ett par finfina räddningar och räddar tre poäng till hemmalaget. Calum Angus gör det väldigt bra och det gör även Jesper Florén, som nyligen kommit tillbaka efter skada. Adam Eriksson är väldigt kreativ i den första halvleken vädret till trots och visar att han är en spelare som kommer att vara svårpetad framöver. Hampus Andersson gör åter igen en fin insats och spelar fram till målet som betyder att han är uppe i tre assist den här säsongen. Sedan är det riktigt kul att se att Mohammed Abdulrahman näta igen och kanske finns det en anfallare i honom som kan göra ett tvåsiffrigt antal mål i år.
Slutligen så bör man notera att 2 603 personer är alldeles för dåligt och trots att klubben behöver pengar så sluter inte folk upp. Väldigt tråkigt och det är dags för er som inte går att börja göra det.

GAIS 1 - 0 Assyriska FF

  • lördag 1 juni 2013 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2603
  • Domare: Magnus Ahlsén
8
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

01 jun 13 16:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 1 - 0
29 sep 13 17:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 2 - 1
25 jun 14 19:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 1 - 2
02 Nov 14 15:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 1 - 1
27 jun 15 16:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 0 - 2
30 aug 15 17:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 1 - 0
06 jun 16 17:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 2 - 2
06 aug 16 18:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 4 - 0