Matchinfo

GAIS

Falkenbergs FF

4

GAIS

1
Superettan söndag 26 maj @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS föll med 4-1 under söndagen på Falkenbergs IP mot Falkenberg. Hemmalaget var effektivt och satte sina lägen medan de grönsvarta hade problem att få dit bollen i mål.

     Trots att det var en ganska böljande match så kunde Falkenberg ta hem ytterligare en trepoängare mot GAIS på deras hemmaborg. GAIS var väldigt ineffektiva medan FFF var precis tvärtom.
En liten skräll var att Andreas Drugge flyttades upp till anfallet bredvid Joel Johansson och att Jeffrey Aubynn fick kampera ihop med Richard Spong. Ett helt nytt innermittfält men det hade också att göra med att Patrik Wallin tvingades lämna återbud på uppvärmningen pga krånglande fot. Adam Eriksson flyttades ut till kanten där han tidigare har huserat.
GAIS började bra och fick en hel del hörnor. Jeffrey Aubynn slog en hörna inledningsvis mot den bortre stolpen där Andreas Drugge kom farande och målvakten kunde precis rädda bollen ut till en hörna.
Aubynn fick väldigt mycket boll – likt Drugge när han spelar på det centrala mittfältet – och skulle försöka att fördela bollen fram till Joel Johansson eller Andreas Drugge, som sprang mycket i djupled och man försökte hota hemmalaget på det sättet.

     Men Falkenberg kom in i matchen och skapade några bra chanser under den första halvleken. Bland annat räddades en boll vid mållinjen av Mirza Mujcic vid minut 35 och tidigare under matchen hade hemmalaget ett distansskott som gick strax över.
Innan hemmalagets lägen så fick GAIS några hörnor till och Andreas Augustsson nådde högst på en av de. Bollen gick dock strax över. Sedan så sprang Joel Johansson mycket skickligt in i straffområdet och passade Andreas Drugge som fick ett gyllene läge att få dit bollen. Men mottagningen blev för dålig och skottet täcktes av en FFF-spelare.
Hemmalaget pressade GAIS rejält med tio minuter kvar av den första halvleken och efter 40 minuters spel fick FFF ett mål. Jeffrey Aubynn tar med hands utanför straffområdet och domaren dömer frispark. Väl där skjuter Johan Svahn ett skott i muren – men Jeffrey Aubynn och ytterligare en spelare flyttar sig och bollen går igenom den stora luckan som bildas och skruvar sig in vid den förvånade Vaihos högra burgave. 1-0 och även om frisparken var bra slagen så får man absolut inte agera så som man gör i muren. Bollen hade aldrig gått i mål då.
Innan halvlekens slut har Joel Johansson en nick inne i straffområdet som målvakten Otto Martler precis kunde styra ut till en hörna.

     GAIS kom ut starkt i den andra halvleken och Joel Johansson har ett kanonläge att kvittera fem minuter in i halvleken. Joel gör en jättelöpning och vinner bollen mot en försvarare precis inne i straffområdet. Han försöker att runda målvakten istället för att skjuta och då kan Otto Martler dra ut armarna och ta bollen. Och två minuter efter det skapar Hampus Andersson två lägen när han först skjuter ett distansskott mot mål som målvakten avvärjer och sedan gör han en lurig frispark till vänster om straffområdet som går lågt mot den första stolpen. Målvakten räddar dock igen.
GAIS fortsätter att skapa tryck och sedan bränner Joel Johansson ett friläge efter knappt en kvart spelad av den första halvleken. Bollen går ut till en retur där Drugge inte heller har skärpan i avslutningslägena och en hemmaspelare kan rädda bollen vid mållinjen.
Kort därefter ställer hemmalaget om och den riktigt duktige yttermittfältaren Niclas Eliasson springer enkelt förbi Mirza Mujcic och lägger in en boll till Stefan Rodevåg som nickar in 2-0. Strax efter det drar inhopparen Dan Keat på ett riktigt fint skott som letar sig upp i det vänstra krysset och 3-0. Där var matchen körd tyvärr men de grönsvarta försökte att snygga till siffrorna och lyckades med det när Björn Andersson nådde högst på en hörna av Andreas Drugge. 3-1.
16-årige Adnan Maric fick entra planen till förmån för Richard Spong med femton minuter kvar av ordinarie matchtid. Roligt för talangen men kanske lite jobbigt att komma in i ett sådant läge.
Falkenberg avslutade matchen med ett 4-1-mål signerat Victor Sköld efter en hörna.

      Det var ett effektivt Falkenberg som var en del av den här storförlusten, som nu betyder att GAIS har inkasserat sin femte förlust av sju spelade på Falkenbergs IP mot de gulvita i seriesammanhang. Men den största faktorn till förlusten var hos GAIS-spelarna själva. Man kan verkligen unna en spelare som Joel Johansson ett, eller till och med två mål idag men sanningen är den att vi har en väldigt stor oförmåga att få dit bollen i mål. Joel Johansson gör annars en kanonmatch sett till spelet på planen och har massa fina kombinationer med Andreas Drugge men tyvärr håller det inte att missa 3-4 klara chanser i en och samma match för det kan straffa sig. Mot Hammarby var det ungefär likadant men med en defensiv från mittfältare och försvarare som var mycket bättre.
Niclas Eliasson gjorde en riktigt fin match för hemmalaget och vänsterkanten i Adam Eriksson och Mirza Mujcic hade en del problem med att försvara sig där. Jeffrey Aubynn gjorde det bra på mitten under delar av matchen med några fina passningar men gjorde lite för många felpass ibland. Lite för ojämn helt enkelt.
Falkenberg var effektivt och det kan man inte säga någonting om. Men samtidigt är det fyra mål man släpper in och det är inte bra i längden. Sedan att inte Thomas Askebrand bytte in Malkolm Moënza eller Mohammed Abdulrahman kan bero på att han ville köra på med det han hade på planen och han hoppades nog att ett 3-2-mål skulle komma efter en ganska stark press. Nu blev det ju inte riktigt så.


 

Hittade en ganska flöjtig video från en Falkenberg-supporter. Håll till godo.

Falkenbergs FF 4 - 1 GAIS

  • söndag 26 maj 2013 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2051
  • Domare: Dragan Banjac
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

25 sep 13 19:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 3 - 1
25 mar 16 16:00 Träningsmatch GAIS - Falkenbergs FF 1 - 1
28 apr 17 19:00 Superettan Falkenbergs FF - GAIS 1 - 2
05 aug 17 16:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 1 - 1
15 apr 18 15:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 0 - 2