Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Hammarby IF

0
Superettan torsdag 23 maj @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS vann mot Hammarby under torsdagskvällen på Gamla Ullevi inför 5 107 åskådare. Matchens enda mål gjordes av Andreas Drugge från straffpunkten.

     En otroligt härlig seger bärgades för de grönsvarta under torsdagskvällen mot Hammarby på Gamla Ullevi. En seger som betyder väldigt mycket för GAIS i sin helhet. 5 107 åskådare fick se en match där bortalaget var något bättre i den första halvleken men ett GAIS som verkligen tog tag i taktpinnen i den andra och borde kanske, med lite flyt, ha gjort ytterligare ett mål till.
Startelvan innehöll inte alls några skrällar och jämfört med senast mot Värnamo fick Mirza Mujcic förtroendet på vänsterbacksplatsen istället för skadade Kenneth Gustafsson. Andreas Augustsson fick starta som mittback och man förflyttade Calum Angus till en högerkant för att ersätta Jimmy Tamandi.

    Bortalaget började bäst och försökte att anfalla mycket genom kanterna. Patrik Wallin och Mirza Mujcic hade mycket att göra på sin vänsterkant defensivt sätt när Hammarby anstormade offensivt med sin högerkant med högerbacken Billy Berntsson i spetsen. Hammarby tog sin igenom en del gånger där och försökte med en hel del inspel men Mujcic och Wallin gjorde det bra flera gånger och stoppade en del av anfallsförsöken.
Det var ett ganska defensivt GAIS under den första halvleken. Man låg väldigt långt ner i banan med mittfältet stundtals och försökte att stänga ytor för Hammarby både centralt men också på kanterna. GAIS mittfält vann en del bollar på mitten och försökte att ställa om snabbt med Joel Johansson i spetsen. Man gjorde det klart godkänt och hade Joel Johansson avslutat med sin vänsterfot istället för sin högerfot som han avslutade med några gånger i den första halvleken så hade skotten troligen gått på mål istället för en bit över mål.

     Det var inte så mycket som hände i den första halvleken. Chanserna uteblev och det var mest anfallsförsök och bra defensivt spel som präglade den halvleken. Patrik Wallin hade GAIS bästa chans med ett skott utifrån som Johannes Hopf var tvungen att styra bort bollen. Annars var det en del felpass från båda lagen och lite slarvigt emellanåt.
I den andra halvleken tog GAIS tag i matchen och visade ett bländande spel stundtals. Man inledde direkt med flera anfallsförsök och den hetaste chansen kom redan drygt sex minuter in i den andra halvleken. Drugge spelade ut bollen på högerkanten till Hampus Andersson som kom farande. Hampus drog in ett perfekt inspel till en helt fri Joel Johansson i straffområdet. Joel drog på ett skott som målvakten räddade. Joel fick bollen igen och sköt mot mål men en Hammarby-spelare rensade bort på mållinjen. Riktigt nära där och med lite flyt hade den chansen fått ett bättre öde med GAIS-ögon sett.

     De grönsvarta fortsatte med sin press och man vann mycket boll i backlinjen vilket gjorde att man kunde fördela bollen till en av mittfältarna och ställa om snabbt. Andreas Drugge och Adam Eriksson fick mer ytor i den andra halvleken och kunde lättare fördela passningar till kantspelarna respektive anfallarna.
I den 76:e minuten ställer GAIS om och och Joel Johansson får bollen. Han avancerar mot straffområdet och väl inne i straffområdet kapas han och domaren dömer straff, helt korrekt. Andreas Drugge stegar fram och han får stå vid straffpunkten i cirka en halvminut efter att domaren pratat med några andra spelare. Men Drugge gör inget misstag vid straffpunkten och sätter straffen i mål via målvaktens högra stolpe. Vilt jubel på läktarna och de grönsvarta raketerna avfyras efter målet. Vackert på många sätt och 1-0 till GAIS.
Direkt efter målet byts Joel Johansson ut till förmån för Linus Tornblad. Och Linus skulle inte vara inne många minuter på planen innan han fick en perfekt djupledsboll och drog på ett hårt skott som dessvärre tog klockrent i stolpen. Thomas Askebrand bytte sedan in både Jeffrey Aubynn och Richard Spong till förmån för Mohammed Abdulrahman och Hampus Andersson i slutet av matchen. De grönsvarta fortsatte med sitt klockrena försvarsspel och kämpade rejält. Till slut blåste domaren av matchen och GAIS kunde inkassera andra raka segern.

     Sammantaget gör GAIS en mycket bra match och den andra halvleken går till historien som en av de bättre laget har gjort i år. Kämpaglöden från samtliga spelare är riktigt bra och spelet fungerade utmärkt under långa stunder. Björn Andersson och Andreas Augustsson började lite trevande men rycker upp sig och vinner många nickdueller i eget straffområde. Calum Angus bevisar att han är den spelaren med bäst form just nu och engelsmannen spelar ett brittiskt försvarsspel som GAIS-supportrar inte har bevittnat på flera år. Hela mittfältet gör en grym insats både defensivt och offensivt med spelfördelaren Andreas Drugge i spetsen och Joel Johansson tar många bra löpningar och borde nog ha varit målskytt. Ett plus i kanten till Mohammed Abdulrahman också för sitt slit och sin roll som target.
Sett till hela matchen så hade GAIS en ganska bra lägstanivå vilket man inte har sett tidigare i år. Man har haft många dippar under stora delar av matcherna som har gjort att laget har tappat poäng men under torsdagen visade spelarna en jämnare nivå och vek aldrig ner sig.

5 107 åskådare är okej men nog borde det ha varit fler på plats. GAIS elitlicens är i fara och det är dags att visa att man är GAIS:are och sluter upp på matcherna samt inbringar pengar till Framtidsfonden.

GAIS 1 - 0 Hammarby IF

  • torsdag 23 maj 2013 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 5107
  • Domare: Glenn Nyberg
MÅL AST
12 7 Jeffrey Aubynn Hampus Andersson
13 8 Richard Spong Mohammed Abdulrahman
14 18 Linus Tornblad Joel Anell
15 12 Adnan Maric
16 19 Fredrik Jonsson
17 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

23 maj 13 19:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 1 - 0
19 sep 13 19:00 Superettan Hammarby IF - GAIS 3 - 1
18 jun 14 19:20 Superettan Hammarby IF - GAIS 1 - 3
26 okt 14 13:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 0 - 0
25 feb 18 17:00 Svenska Cupen Hammarby IF - GAIS 3 - 3