Matchinfo

GAIS

IFK Värnamo

1

GAIS

2
Superettan söndag 19 maj @ 17:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS tog en tung trepoängare på Finnvedsvallen under söndagen mot Värnamo. Vid ställningen 1-1 så nickade Andreas Augustsson in 1-2 i den 90:e minuten och sänkte Värnamo.

     Det var en blytung trepoängare som GAIS tog på Finnvedsvallen under söndagen mot Värnamo. Man låg under med 0-1 men lyckades vända på steken och man bärgade en fin trepoängare hem till Göteborg.
GAIS inledde matchen på bästa sätt. Man pressade ett svagt motstånd och Andreas Drugge utnyttjade de ytor som han fick på mittfältet på allra bästa sätt. Mittfältaren avlossade en hel del bra skott utanför straffområdet och Värnamos målvakt tvingades att storspela under matchens gång. Drugge hade ett skott som målvakten precis kunde tippa över till en hörna. Sedan så var han riktigt nära när han träffade ribban efter ett skott och Värnamo var riktigt pressade.
GAIS fortsatte att skapa chanser och Joel Johansson hade också ett par skott där målvakten stod i vägen, speciellt i den första halvleken när Joel drog på ett skott som målvakten precis fick rädda.

     Men trots denna massiva press från GAIS så lyckades man inte alls att få in bollen i mål. Det var skärpan i avsluten där det brast en del. Samtidigt så kom Värnamo in i matchen med en del hörnor som blev lite farliga. Även GAIS hade en hel del hörnor men man hade svårt att utnyttja stora delar av de hörnorna.
Kenneth Gustafsson var tvungen att bryta matchen efter 40 minuters spel då han åkte på en skada. Andreas Augustsson fick komma in och ersätta istället. Och i den andra halvleken fick Jimmy Tamandi en sträckning och var tvungen att byta även han. Richard Spong gjorde säsongsdebut och Patrik Wallin fick agera högerback.
I den andra halvleken så försökte man att fortsätta med sin press men Värnamo var något mer kontrollerade och började istället att skapa en del chanser. GAIS-försvaret fick jobba en del tillsammans med mittfältet för att hindra Värnamo att anfalla. Anfallsspelet avtog lite från GAIS sida och hemmalaget gjorde mål 20 minuter spelade av den andra halvleken. Det kom en boll in i GAIS straffområdet och försvaret försökte med en offsidefälla som blev katastrofal. Ensam där står Dzenis Kozica som kunde nicklobba in bollen.

     GAIS gav sig dock inte och kämpade på. Strax efter det insläppta målet gjorde man 1-1. Mohammed Abdulrahman fick bollen av Andreas Drugge och ”Mommo” kom lite ur balans. Han fick dock till ett avslut och målet gick in i den vänstra burgaven.
De grönsvarta gick för ett segermål och det kom till slut. Efter en hörna signerad Andreas Drugge så var Andreas Augustsson först på bollen inne i straffområdet och nickade 1-2 i den 90:e minuten. Stort jubel bland bortasupportrarna!
De sista minuterna var nerviga och det skapades chanser för hemmalaget. GAIS höll undan dock och tog en tung trepoängare på Finnvedsvallen efter en bra insats. De grönsvarta hade flera chanser och Andreas Drugge var en av de bättre på planen. Mittfältaren var verkligen på bra spelhumör och kunde fokusera mycket på offensiven då defensiven var stabil under nästan hela matchen med Björn Andersson framförallt Calum Angus i spetsen.
Tre poäng och en bra uppladdning inför matchen mot Hammarby på torsdag.

IFK Värnamo 1 - 2 GAIS

  • söndag 19 maj 2013 @ 17:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1507
  • Domare: Per Melin
MÅL AST
12 22 Andreas Augustsson Kenneth Gustafsson
13 4 Mirza Mujcic
14 7 Jeffrey Aubynn Mohammed Abdulrahman
15 8 Richard Spong Jimmy Tamandi
16 18 Linus Tornblad
17 26 Malkolm Moenza
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

21 aug 16 15:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 3 - 1
05 maj 17 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 2 - 1
25 sep 17 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 2 - 0
10 apr 18 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 1 - 2
12 sep 18 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914