Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Ljungskile SK

1
Superettan onsdag 15 maj @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS förlorade mot Ljungskile med 0-1 under onsdagskvällen på Gamla Ullevi. Förutom ett stolpskott så hade GAIS ingenting att hämta från denna match och LSK vann matchen rättvist.

      Det var ingen munter tillställning med GAIS-ögon sett under onsdagskvällen. Hemmalaget kom aldrig riktigt in i matchen och man hittade inte alls varandra på planen under matchens gång. Matchen i sin helhet var inte någon som går till historien som en fantastisk sådan precis men Ljungskile gjorde det bra och speciellt en tidigare spelare i GAIS.
Thomas Askebrand valde att åter igen köra med en slags diamantuppställning på mitten där yttermittfältarna skulle hota centralt samt växla positioner med innermittfältarna och ytterbackarna skulle istället flytta upp och ansvara för kantspelet. En taktik som inte alls funkade mot LSK. Ljungskile kunde utnyttja ett virrigt mittfält och istället ställa om och hota framåt genom ex-GAIS:aren Jonas Lindberg, som för övrigt var matchens bästa spelare – utan tvekan.     Jonas Lindberg hotade ständigt hemmalaget och försvarsspelet från mittfältarna var inte det bästa. Patrik Wallin och Hampus Andersson hade stora problem med kommunikationen och det var förvirrande överallt egentligen. Lindberg hade ett mycket fint skottförsök i den första halvleken och det var bara centimeter att bollen kunde ha gått in bakom Tommi Vaiho.
När mittfältet inte kunde nå upp till en bra standard fick Joel Johansson ta tag i taktpinnen och söka boll. Han sökte sig många gånger till kanten och där hade LSK stora problem när Joel hotade. Han hade ett par fina inlägg och om det var någon som skulle ligga bakom ett mål för de grönsvarta så var det Joel.
I den första halvleken så prickade Linus Tornblad stolpen och det var riktigt nära att hemmalaget kunde ha fått en ledning drygt tio minuter innan halvtidsvilan. Ett mål där och laget hade kunnat komma igång. Kenneth Gustafsson hade en frispark också – men målvakten kunde rädda där.

     GAIS-spelarnas samarbete var allt annat än bra och laget låg väldigt långt ifrån varandra på planen. Andreas Drugge fick inte speciellt mycket boll under matchens gång och när han väl fick det så hade han svårt att hitta en avgörande passning till en av de två anfallarna i Joel Johansson och Linus Tornblad. Passningsspelet var annars svagt stundtals och det var frustrerande bland spelare och supportrar under långa stunder.
GAIS fortsatte med samma spel i den andra halvleken och LSK låg långt ner i banan när man försvarade och ställde om bra. Jonas Lindberg hotade flera gånger om och nog är det några grönsvarta supportrar som inte kunde förstå att man kunde släppa en sådan duktig mittfältare nu i efterhand.
Hemmalaget försökte att köra på men någon riktigt bra målchans skapade man inte. Mohhamed Abdulrahman fick komma in och försöka förändra anfallsspelet men det var fortfarande från mittfältet där det brast.
I den 76:e minuten görs en LSK-spelare ner av Björn Andersson utanför straffområdet och frispark var korrekt dömt. Jonas Lindberg steg fram och drog till med en vacker frispark i Vaihos högra hörn och 0-1 till gästerna. GAIS försökte med en sista focering i slutet men det hjälpte föga och trepoängaren gick till LSK.

     Det var inte mycket som var rätt för hemmalagets del under matchen. Ett GAIS med en ganska loj inställning och man hittade aldrig rätt i matchen. Andreas Drugge fick inte de bollarna han ville ha och anfallsspelet var ingen höjdare alls. Halvchanser skapades men det är den sista tredjedelen där det fattades väldigt mycket.
Det var få ljusglimtar under matchen. Tommi Vaiho gjorde en godkänd insats och mittbackarna i Calum Angus och Björn Andersson visar att det är ett mittbackspar att räkna med framöver. Ytterbackarna gjorde så gott de kunde och det gjorde även Joel Johansson, som var det farligaste hotet framåt.

Det är bara att glömma den här matchen och ladda om till söndagens bortamatch mot Värnamo.

GAIS 0 - 1 Ljungskile SK

  • onsdag 15 maj 2013 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2850
  • Domare: Robert Daradic
MÅL AST
12 22 Andreas Augustsson Patrik Wallin
13 4 Mirza Mujcic
14 7 Jeffrey Aubynn
15 14 Mohammed Abdulrahman Linus Tornblad
16 26 Malkolm Moenza Hampus Andersson
17 12 Adnan Maric
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

22 jun 15 19:20 Superettan Ljungskile SK - GAIS 3 - 2
26 jul 15 18:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 0
02 jul 16 16:00 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 0
25 sep 16 15:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 3
18 mar 17 14:00 Träningsmatch GAIS - Ljungskile SK 3 - 1