Matchinfo

GAIS

Örgryte IS FF

0

GAIS

1
Superettan måndag 6 maj @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS vann Göteborgsderbyt mot ÖIS med 1-0 under måndagskvällen. Segerskytt blev Andreas Drugge efter ett fint skott inne i straffområdet!

     GAIS tog en fin skalp när man besegrade ÖIS i Göteborgsderbyt under måndagskvällen. Det satt långt inne då de rödblåa pressade på rejält i den andra halvleken men till slut kunde GAIS hålla undan och ta alla tre poängen inför 9 431 åskådare på Gamla Ullevi i det härliga vårvädret.
De grönsvarta inledde matchen bra och pressade ÖIS direkt. GAIS, med underbart snygga svarta shorts respektive strumpor, fick igång ett bra passningsspel och man hittade varandra riktigt bra på planen. Andreas Drugge fördelade sina passningar mycket bra till rätt adress och viljan hos spelarna var det inget fel på. Andreas Drugge testade ett skott efter cirka åtta minuters spel som Peter Abrahamsson dock kunde styra ut till en hörna. Bara minuten serverade densamma en perfekt boll till Joel Johansson som fick ett gyllene friläge. Tyvärr brände anfallaren den fina möjligheten och nog borde det ha varit mål, även om Peter Abrahamsson gjorde det mycket bra i målet.

     GAIS jobbade till sig en hel del hörnor och man flyttade upp de nickstarka mittbackarna Björn Andersson och Calum Angus vid varje hörna för att hota David Leinar och co. ÖIS gjorde det dock bra och det var sällan det blev riktigt farligt sett till ett grönsvart perspektiv.
De rödblåa var dock inte helt ofarliga. De visade vilja även dom och de kom till en hel del farliga halvchanser. Men GAIS gjorde det riktigt bra defensivt och Thomas Askebrand måste verkligen ha nötat försvarsspel i veckan för det kändes mycket mer fokuserat och disciplinerat i det defensiva.
ÖIS gjorde ett mål i den 34:e minuten som dock dömdes bort för offside. Vild glädje bland hemmasupportrarna innan de insåg att målet hade dömts bort. Några minuter senare så är det åter igen en offside och denna gången på Emil Karlsson. Han fortsätter att spela dock och tilldelas ett gult kort av domaren.

     I slutet av den första halvleken pressar GAIS på och man vinner boll på offensiv planhalva. Bollen hamnar till slut hos Hampus Andersson som avancerar på sin högerkant. Hans serverar i sin tur en snett-inåt-bakåt-boll till Andreas Drugge som läckert slår in 1-0 till GAIS. Vilt jubel även där men domaren pratar med den assisterande domaren som tydligen hade sett något. När Andreas Drugge springer fram mot straffområdet hakar han i en motståndarsspelare som faller. Efter diskussioner tilldöms dock målet till GAIS och ett viktigt mål för laget, som gjorde en mycket fin första halvlek. Dock så säger målskytten i efterhand att det lika gärna kunde ha varit frispark.
Precis efter avspark så skickar en ÖIS-spelare upp bollen till Emil Karlsson som hamnar i en duell med Jimmy Tamandi, nyligen inbytt efter att Jesper Florén linkat av. Troligtvis pga skada. Domaren tycker att spelaren går för bryskt in i duellen och ger anfallaren ytterligare ett gult kort, vilket innebar att ÖIS fick en man mindre på planen. Upprört bland de rödblå supportrarna, minst sagt.

     Till den andra halvleken ville ÖIS dock försöka att få till en kvittering. Och sanningen är den att man faktiskt pressade GAIS riktigt bra med en man mindre och de grönsvarta var tillbakapressade och hade inte mycket att komma med. GAIS hade en chans inledningsvis genom Linus Tornblad som Abrahamsson var tvungen att agera på men annars så var det ÖIS som fick en hel del boll och gjorde det klart godkänt sina försök att skapa målchanser. Man hade bland annat ett bra skott signerat Johan Lundgren där Tommi Vaiho fick vara på tårna och rädda. Innan dess hade en annan ÖIS-spelare en fin chans som gick tätt över.
I slutet av matchen så var det ÖIS som hade bollen och GAIS som kontrade när motståndarlaget flyttade upp spelare. Inhopparna Malkolm Moënza och Mohammed Abdulrahman försökte och innan det försökte Linus Tornblad och Joel Johansson att utnyttja sina kontringar men man tog ofta felbeslut och hittade inte alls rätt. Man drog oftast en dribbling för mycket och en passning bakåt istället för framåt.
Andreas Drugge hade en träff i stolpen när han skulle rensa bollen mot hörnflaggan (!) i slutetn och det var nära att han blev tvåmålskytt. Men domaren kunde dock blåsa av derbyt efter lite drygt 94 minuter och en skön seger i derbyt för GAIS.

     Det satt riktigt hårt inne och om det inte hade varit för försvarsinsatsen idag så hade GAIS inte vunnit den här matchen. Calum Angus och Björn Andersson gjorde det riktigt bra tillsammans samtidigt som Patrik Wallin och Andreas Drugge slet rejält framför mittbacksparet för att rensa undan flera gånger. Nästan samtliga spelare gjorde minst en godkänd insats defensivt och yttrarna Adam Eriksson och Hampus Andersson pressade på bra – men den andra halvleken lämnade mer att önska offensivt. Hade man spelat som man gjorde i den första halvleken hade matchbilden sett annorlunda ut. Men heder till motståndaren som försökte att få till en kvittering och hota de grönsvarta. Dock skönt att det, till slut, blev en seger för GAIS, som för första gången fick hålla nollan i en seriematch sedan derbyt mot ett annat Göteborgslag ifjol.

 

Örgryte IS FF 0 - 1 GAIS

  • måndag 6 maj 2013 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 9431
  • Domare: Antti Kanerva
MÅL AST
12 5 Jimmy Tamandi Gult kort Jesper Florén
13 7 Jeffrey Aubynn
14 14 Mohammed Abdulrahman Joel Anell
15 26 Malkolm Moenza Linus Tornblad
16 12 Adnan Maric
17 19 Fredrik Jonsson
18 35 Oliver Gustavsson
12
Matcher
3
Vunna
8
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

06 maj 13 19:20 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 1
29 aug 13 20:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
30 apr 16 15:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
16 aug 16 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
11 maj 17 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
04 sep 17 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
12 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 4 - 4
28 aug 18 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 3
17 jun 19 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 0
24 sep 19 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
22 aug 20 17:30 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
28 sep 20 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914