Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Östersunds FK

3
Superettan fredag 26 april @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

Det var en tung förlust på Gamla Ullevi för GAIS under fredagskvällen. Hemmalaget föll mot Östersunds FK med 1-3 och det var inte mycket som GAIS-supportrarna kunde glädja sig åt.

     Alla lag gör minst en plattmatch per säsong. Tyvärr så kom det under fredagskvällen när Östersund visade GAIS att inställning och vilja betyder mycket i en match. Bortalaget, med väldigt många duktiga spelare, krigade på hela matchen och man såg verkligen att gästerna inte kom till Göteborg för att hoppas på ett oavgjort resultat eller något – dom körde på från första sekund till slutet av matchen.
Det finns det dock en hel del tankar som snurrar runt efter GAIS insats. Bortalaget gjorde det bra visserligen men inställningen från flertalet spelare var inte på topp. Thomas Askebrand valde att sätta Adam Eriksson på en kant, en position där han inte får ut sin fulla potential riktigt till skillnad från en central mittfältsplats. Redan 2012 såg vi ju att det inte går att sätta en central mittfältare på kanten och tro att han ska kunna prestera till fullo (läs: Markus Gustafsson) – men Adam gjorde faktiskt klart godkänt och bidrog med lite kreativitet på kanten.

     Mirza Mujcic och Jeffrey Aubynn fick chansen att starta under gårdagen i hemmalaget. Med Andreas Augustsson avstängd fick Mirza Mujcic ett gyllene läge att imponera på Thomas Askebrand och Dime Jankulovski. Samtidigt så fick duktige Hampus Andersson förpassas till bänken och Jeffrey Aubynn fick kampera ihop med Andreas Drugge på det centrala mittfältet.
GAIS hade stora problem under matchen med att få till den avgörande passningen fram till någon av de två anfallarna där framme i Linus Tornblad och Joel Johansson. Joel och Linus sprang rätt väldigt många gånger men istället för att dra till med en passning så valde man att dra en sidledspassning och då kunde gästerna backa hem och organisera sig i försvarsspelet. Det såg ut så under långa stunder när hemmalaget försökte anfalla. Jeffrey Aubynn fick ständigt hämta boll extremt långt ner i banan när en försvarare skulle fördela bollen och det straffade sig under långa stunder i matchen. Sedan så hade man två spelare på kanterna i Adam Eriksson och Malkolm Moënza som spelade på ”fel” kant. Vänsterfotade Malkolm på en högerkant och högerfotade Adam på en vänster. Möjligen ville ”Tarra” att kantspelarna skulle mer centralt in i banan och göra instick till Joel Johansson och Linus Tornblad för att få fler spelare som kan slå en avgörande passning än Andreas Drugge.

     Matchens första mål kom från en ÖFK-hörna. José Hervais gick nästan från den bortre stolpen till den främre och kunde enkelt nickskarva in bollen i mål. Några supportrar på Sektion 23 skrek sig nästan hesa innan hörnan slogs att han var helt omarkerad. Ingen reaktion dock och 0-1 till gästerna.
GAIS försökte att skapa lägen efter det och man hade tre chanser inom loppet av fem minuter där åtminstone ett mål borde ha gjorts. Joel Johansson hade ett skott utifrån som målvakten missbedömde lite och den sistnämnde fick precis ett ben på bollen. Några få minuter frispelades Malkolm Moënza och kom fri med målvakten inne i straffområdet. Vänsterfotade Moënza var tvungen att dra till med högerfoten och målvakten parerade det skottet. Joel hade sedan ytterligare ett skott på mål som målvakten dock kunde rädda.
Gästerna hann med ett stolpskott innan halvtidsvilan och visade att man verkligen gick för ett andra mål i matchen.

     Malkolm Moënza fick utgå i halvtid och istället fick Hampus Andersson entra.Med Hampus på planen fick man ett mer rakt kantspel och fler lägen skapades. Han bidrog med energi, något som nästan var helt bortblåst i den första halvleken.
GAIS skapade en del chanser i den andra halvleken. Joel Johansson hade ett läge där målvakten räddade och Kenneth Gustafsson drog till med högerfoten efter en hörna men en ÖFK-spelare räddade på mållinjen. Men anfallsspelet var fortfarande väldigt tempofattigt och man tog inga bra beslut på planen när man skulle fördela vidare bollen. Man tog många felbeslut och det var egentligen bara på högerkanten där det var fart och fläkt i den andra halvleken.
Domaren dömde straff i den 85:e minuten för gästernas del. Mirza Mujcic fällde en ÖFK-spelare och domaren pekade på straffpunkten. Den förre Northampton-spelaren Ryan Gilligan gjorde inget fel vid straffpunkten när han placerade in 0-2 bakom Tommi Vaiho, som var väldigt långt från mållinjen när han slängde sig. Efter straffen så sparkade Mirza Mujcic bort bollen och fick sitt andra gula kort och drog på sig ett onödigt rött kort. I och med det så inkasserade GAIS sitt tredje röda kort på fyra matcher. Såklart inte optimalt med grönsvarta ögon sett.

      GAIS kunde inte göra något annat än att försöka anfalla med en man mindre och hoppas på en reducering. I slutet kunde dock ÖFK kontra in 0-3 efter ett fint avalut signerat Jamie Hopcutt. I den 94:e minuten kunde dock inhopparen Mohammed Abdulrahman reducera till 1-3 och förhoppningsvis kan ”Mommo” komma igång efter det målet. En av få positiva saker efter matchen.
I samband med straffen så kastades det in saker från Sektion 23. Otroligt dumt gjort och det kan bli dryga böter för detta – pengar som GAIS inte kan betala och verkligen inte bör betala för. I värsta fall kan klacken tvingas att flytta från långsidan till kortsidan igen. Är du skyldig till att ha kastat in saker bör man ta sitt ansvar och kontakta supporteransvarig. Ta ansvar för dina handlingar!

     De grönsvarta har spelat fyra matcher i Superettan 2013 hittills. Prestationerna har pendlat rejält och laget är fortfarande helt nytt bör man ha i åtanke. Det kommer att se ut så här under stora delar av säsongen vare sig man vill eller inte. Ett lag gör plattmatcher ibland och tyvärr gjorde GAIS det under fredagskvällen.
Åtta insläppta mål på fyra matcher är ett problem. Försvarsspelet har inte varit på topp de senaste och det måste förbättras om de grönsvarta ska börja plocka poäng framöver.

GAIS 1 - 3 Östersunds FK

  • fredag 26 april 2013 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 2708
  • Domare: Mohammed Al-Hakim
MÅL AST
12 13 Calum Angus
13 5 Jimmy Tamandi
14 24 Hampus Andersson Malkolm Moenza
15 14 Mohammed Abdulrahman Linus Tornblad 1
16 27 Patrik Wallin Jeffrey Aubynn
17 12 Adnan Maric
18 35 Oliver Gustavsson
8
Matcher
0
Vunna
1
Oavgjorda
7
Förlorade

Tidigare möten

26 apr 13 19:20 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 3
24 aug 13 15:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 2 - 0
26 maj 14 19:20 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 3
24 sep 14 19:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 2 - 1
20 apr 15 18:45 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 1
04 okt 15 16:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 4 - 0
11 mar 18 17:00 Svenska Cupen Östersunds FK - GAIS 1 - 0
29 feb 20 14:30 Svenska Cupen Östersunds FK - GAIS 4 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914