Matchinfo

GAIS

Varbergs BoIS FC

3

GAIS

1
Superettan lördag 6 april @ 14:30

Från SvenskaFAns, Simon Kostofski:

GAIS föll med 3-1 mot Varbergs BoIS under lördagen i premiärmatchen av Superettan 2013 på Påskbergsvallen. Varberg tog vara på sina chanser som man fick och GAIS fick återvända hem till Göteborg med noll poäng i bagaget.

     Efter matchen så var det många tankar som snurrade runt. Är vi inte bättre än så här? Varför skapade vi inte mer när vi hade bollen på offensiv planhalva? Varför gör vi så enkla misstag i försvarsspelet? Svaret är tämligen enkelt; laget är inte 100% samspelta och har svårt att hitta rätt på planen. Dock så ska man inte gå och tänka på att laget inte är samspelta hela tiden – för med den här spelartruppen kan man begära lite mer.
Planen var dock i sämsta skick och såg mest som en åker. Om man vill spela bollen på marken är det väldigt svårt att få igång ett bra passningsspel och det såg man under långa stunder när GAIS hade bollen. Andreas Drugge hade svårt att hitta den avgörande passningen till en av spelarna längre upp i banan och det var mest lite chansbollar som levererades.

     Matchen började på sämsta tänkbara sätt. Varberg har bollen på deras vänsterkant och skickar in ett inlägg som Gabriel Altermark Vanneryr nickskarvar in i mål. 0-1 och ett väldigt passivt försvarsspel måste sägas. Patrik Wallin hade inte alls koll på Altermark Vanneryr och Björn Andersson lyckades inte att nå upp för att nicka bort bollen samtidigt som Tommi Vaiho blev helt ställd.
GAIS jobbade dock in sig i matchen och vi hade ganska mycket boll. Många bollar gick via Adam Eriksson och Andreas Drugge som skulle fördela bollarna centralt eller till en av kantspelarna. Men som tidigare skrivet så hade man svårt att hitta en avgörande passning och det blev mest att någon spelare fick utmana en Varberg-spelare en mot en och försöka få fram en målchans. Linus Tornblad fick mycket bollar att jobba på men resultatet blev inte riktigt vad man hade hoppats på.

     I den 36:e minuten smällde det dock bakom Peter Dahlberg i Varbergsmålet.Tommi Vaiho tog en utspark som hamnade hos Joel Johansson. Han kämpade med Erkan Saglik i en duell och lyckades knuffa bort honom, vända mot mål och dra på ett fantastiskt fint skott som gick som en vacker båge över Dahlberg. 1-1 och stort jubel bland oss 1 700 GAIS-supportrar på plats. Men lyckan varade inte för evigt. Knappa två minuter senare har Varberg ett mycket fint anfall som resulterar i att Alexander Mellqvist får stå helt fri mot Vaiho och han drar in bollen i mål. 2-1 och åter igen ett ganska tveksamt försvarsagerande. Att man inte är samspelta börjar visa sig mer och mer. För Varberg hade faktiskt inte så mycket än de två målen under den första halvleken men man gjorde det bra som utnyttjade de ytor man fick.

     Det var riktigt tungt att gå ut till halvtidsvila med 1-2 i baken. Thomas Askebrand och Dime Jankulovski hade nog en hel del att tänka på och förmedla i halvtidsvilan till sina spelare. Man började ändå den andra halvleken ganska bra och man fortsatte att hålla bollen inom laget och utnyttja lite ytor men GAIS hade jättesvårt att hitta de bra ytorna under matchens gång. Varberg låg mest på försvar och försökte kontra när man väl fick chansen. GAIS hade dock en mycket fin chans senare. Andreas Drugge tog en frispark några minuter in i den andra halvleken och slog bollen i kryssribban. Riktigt nära att det kunde ha blivit 2-2 där men marginalerna var inte med oss i matchen.
Thomas Askebrand gjorde två byten i den andra halvleken där Jeffrey Aubynn och Malkolm Moënza fick entra planen istället för Patrik Wallin och Linus Tornblad. Patrik Wallin, som faktiskt hade två chanser inne i straffområdet där avsluten dock var ganska svaga. Men byterna gav inte den effekten som man hade önskat och dessutom fick lagkaptenen Kenneth Gustafsson sitt andra gula kort i den tredje tilläggsminuten och fick lämna planen. Till råga på det så drog Varberg in ett 3-1-mål i den sista tilläggsminuten och sänkte GAIS kvitteringschanser totalt.

     Det var en tung förlust för oss supportrar som hade tagit sig till Påskbergsvallen. Det var verkligen en fantastiskt uppladdning dock signerat Gårdakvarnen som hade planerat allting fantastiskt bra. Det är bara att tacka extremt mycket för det jobb som lades ner! Sedan att det kom så mycket folk till Varberg är väldigt imponerande. Att ta över en stad bara så där är vackert och det visar att vi supportrar alltid finns där. Vi finns alltid med er!

     Tommi Vaiho gjorde en okej insats i målet men kanske borde ha tagit det sista målet, som han inte orkade att hålla. Inblandad i 1-1-målet ska sägas efter sin långa utspark.
Jesper Florén gjorde en godkänd insats och försökte fylla på så gott det gick. Kanske att han borde vara aktuell för en plats längre upp i banan där han tidigare har huserat. Mittbackarna Björn Andersson och Andreas Augustsson hade lite problem vid målen och är kanske inte helt synkade ännu. Borde ha varit lite mer på tårna vid något av målen. Kenneth Gustafsson var som vanligt stabil men åkte på en utvisning i slutet. Borde inte ha fått ett gult kort i den första situationen i alla fall.
Linus Tornblad hade svårt att skapa något och han bör hellre spela i en av de två anfallsplatserna som finns, något som undertecknad flaggade för i införrapporten. Han kan hitta mycket större ytor i en anfallsposition. Patrik Wallin på den andra kanten gjorde det helt okej och kom igång lite under slutet innan hans byte. Det centrala mittfältet med Adam Eriksson och Andreas Drugge fick väldigt mycket boll och mycket ansvar gick på Drugge. Han gör det ganska bra stundtals men har svårt att hitta den riktigt perfekta passningen – men det kommer, är alldeles övertygad om det. Adam jobbade mycket i det tysta och fick en liten mer tillbakadragen roll på mittfältet. Fördelar ändå massa passningar men kanske borde ha gjort det lite snabbare. Dock en bra insats av Adam i hans Superettan-debut.
Joel Johansson gör det klart godkänt men har lite svårt att hitta de rätta ytorna, där Varbergs försvar dock gjorde det bra. Drömmål av Joel i alla fall och skönt att en forward fick näta. Mohammed Abdulrahman gör en del bra saker på planen med lite instick och bra passningar men har ganska svårt att göra något vettigt framåt. Tuff start för nigerianen som dock har potential att bli något extra.
Inhopparna Malkolm Moënza och Jeffrey Aubynn hann inte att uträtta så mycket under sina inhopp.

Varbergs BoIS FC 3 - 1 GAIS

  • lördag 6 april 2013 @ 14:30
  • Superettan 
  • Åskådare: 4461
  • Domare: Magnus Ahlsén
14
Matcher
4
Vunna
2
Oavgjorda
8
Förlorade

Tidigare möten

06 apr 13 14:30 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 3 - 1
03 aug 13 16:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 1
07 maj 14 19:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 1 - 0
23 aug 14 16:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 2 - 0
06 apr 15 16:45 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 1
15 aug 15 15:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 2 - 3
18 jun 16 16:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 1 - 0
25 jul 16 19:30 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 4 - 2
25 mar 17 15:00 Träningsmatch GAIS - Varbergs BoIS FC 1 - 1
17 maj 17 19:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 7 - 1
04 Nov 17 16:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 3 - 0
24 jun 18 15:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 2 - 2
19 aug 18 15:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 2
19 okt 19 13:30 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 1