Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Falkenbergs FF

1
Träningsmatch fredag 25 mars @ 16:00

GAIS - Falkenberg

Matchrapport från GAIS.se:

Efter en försäsong med framför allt resultat som inte gått GAIS väg kom ett genrep mot allsvenska Falkenbergs FF inför den seriepremiär i Superettan som är mindre än en vecka bort. Det var en match som för Grönsvarts del faktiskt bådade gott.

Och det skedde på den arena som GAIS hade som hemmaarena under 34 år det vill säga åren 1958-92 innan flytten tillbaka till Gamla Ullevi (innan den revs och byggdes upp igen som nya Gamla Ullevi).

Stora Ullevi är en arena som inte bara är omodern i ålder räknat (snart 60 år) utan också avseende sin funktion där det var så långt till planen från sektion ABC respektive PQR att kikare inte hade varit helt onödig. Kanske att en hyggligt fullsatt arena hade kunnat lyfta sinnena en smula…men en regnig långfredag år 2016? Men behovet av en match på gräs var viktigt och Ullevi var ett alternativ.
Dock hade GAIS lyckats ordna det så fiffigt att publiken inte bara kunde se matchen från under tak och därmed slippa regnet utan också nyttja loungen i Ullevi vilket gav möjlighet till såväl yttre som inre värme.

Men över till matchen.
Med tanke på att det var fråga om genrep var det extra fokus på startelvan eftersom flera eller kanske alla ingår i den elva som chefstränaren Benjamin Westman ställer på benen lördagen den 2 april.

Tommi Vaiho i mål fick en backlinje framför sig bestående av från vänster Malkolm Moenza, lagkaptenen Steven Old, Carl Nyström och James Sinclair.

I 4-2-3-1-uppställningen spelade ”tvåorna” Bragi Bergsson och Craig Henderson som framför sig fick Liam Lloyd Davis till vänster, Luther Singh som ”tia” och Kieron Cadogan till höger med Teteh Bangura på topp.

Det här var en startelva som tog ett klart grepp om händelserna på plan – det behövde man inga grönsvarta glasögon för att se – med ett snabbt passningsspel och ett presspel som gjorde det hart när omöjligt för FFF att bygga upp anfall.

GAIS hann med både stolpskott av Cadogan, ett avslut som sedan rensades till hörna, och en ribbträff efter frispark från höger men det var Falkenberg som tog ledningen i den 32:a matchminuten. En kanske inte helt resolut rensning gjorde att bollen letade sig ut till Per Karlsson vars inlägg nådde den engelske bjässen Hakeem Arabas huvud och vidare in i mål.

Grönsvart kunde dock svara några minuter senare när bollen letade sig ut till höger till Cadogan som tittade upp och bland alternativen valde en passning snett inåt bakåt till en framstormande Bragi Bergsson som prickade stolpe in till 1-1. Allt skedde i min 37.

Lagen gick till pausvila där GAIS hade anledning att vara mer besviket vad gäller halvtidsresultatet sett till spelet och antalet chanser.

Efter paus och tillfälle till korrigeringar samt (antagligen) en verbal uppsträckning från FFF-tränaren Hans Eklundh till sina mannar kom Falkenberg till spel i andra halvlek med en annan inställning och attityd.

Spelet jämnades ut en smula men de goda intentionerna från GAIS förändrades inte där passningsspelet fortsatte att vara gott liksom presspelet.

I den 77:e minuten byttes Bergsson och Bangura ut och in kom Rennie Smith och Shkelqim Krasniqi.

Matchen slutade 1-1. Med det resultatet och framför allt innehållet i den matchen går GAIS in i den sista träningsveckan som ska leda fram till seriepremiären lördagen den 2 april kl 15.15 då IK Frej från Täby norr om Stockholm står för motståndet.

Biljetter till premiären köper ni på denna Ticnet-länk.

/Gästande matchrapportör

GAIS 1 - 1 Falkenbergs FF

  • fredag 25 mars 2016 @ 16:00
  • Träningsmatch 
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

25 sep 13 19:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 3 - 1
25 mar 16 16:00 Träningsmatch GAIS - Falkenbergs FF 1 - 1
28 apr 17 19:00 Superettan Falkenbergs FF - GAIS 1 - 2
05 aug 17 16:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 1 - 1
15 apr 18 15:00 Superettan GAIS - Falkenbergs FF 0 - 2