Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Hammarby IF

0
Superettan söndag 26 oktober @ 13:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS kryssade hemma mot Hammarby under söndagen inför 10 450 åskådare på Gamla Ullevi. Hammarby förde spelet under matchen men GAIS låg rätt i sina defensiva positioner och hade de hetaste chanserna men fick aldrig in bollen i mål.

     Det var en match som var mer präglat av kamp och vilja än skönspel och klara målchanser. GAIS valde från start att låta Hammarby föra boll och istället ligga rätt i sina postioner och eventuellt ställa om snabbt med sina snabba yttrar och med en snabb djupledslöpande Joel Johansson på topp. Dock så åkte Joel Johansson på en mycket tidig skada efter en hård tackling och han fick utgå efter 20 minuters spel. P-O Ljung valde att ta in islänningen Ásgeir Börkur Ásgeirsson istället. Han tog plats på mitten tillsammans med Reuben Ayarna, Adam Eriksson flyttades ut till högerkanten och Kieron Cadogan flyttades upp på topp.
Hammarby hade väldigt mycket boll och fick mycket bra support från de 4-5000 bortasupportrarna som hade kommit för att se sitt Bajen spela i hopp om en trepoängare och därmed avancemang till Allsvenskan. Men man skapade inte speciellt mycket. Man hade dock en hel del farliga frisparkar signerade Kennedy Bakircioglü som oroade GAIS-försvaret men i övrigt hade man svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Nämnde Bakircioglü hade dock ett mycket fint, lågt skott utanför straffområdet som Tommi Vaiho tvingades rädda precis vid hans vänstra stolpe. Riktigt nära där.

     Den första halvleken började likt den första med mycket bollinnehav från bortalaget och ett mer defensivt inriktat GAIS, som försökte att pressa Hammarby till att göra misstag. Och det lyckades GAIS med några gånger. Man skapade faktiskt matchens vassaste chanser genom att bryta boll två gånger om. Först vann Kieron Cadogan bollen på högerkanten och skickade in en boll mot en stormande Gabriel Altemark-Vanneryr som var jättenära att stöta in bollen men han missade precis. Den andra heta chansen kom också efter att Kieron Cadogan vunnit boll. Han passade till Gabriel Altemark-Vanneryr som kommer fri med målvakten och ska avsluta med vänstern men en spelare kommer emellan. Någon av chanserna måste gå på mål.
Hammarby pressade GAIS men fick inte riktigt upp tempot på matchen och målen uteblev på Gamla Ullevi. 10 450 åskådare fick se en mållös tillställning mellan ett bortalag, som med all största sannolikhet lirar allsvenskt 2015, och ett hemmalag som får kriga vidare för att undvika kval.

GAIS 0 - 0 Hammarby IF

  • söndag 26 oktober 2014 @ 13:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 10450
  • Domare: Lars Olsson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

23 maj 13 19:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 1 - 0
19 sep 13 19:00 Superettan Hammarby IF - GAIS 3 - 1
18 jun 14 19:20 Superettan Hammarby IF - GAIS 1 - 3
26 okt 14 13:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 0 - 0
25 feb 18 17:00 Svenska Cupen Hammarby IF - GAIS 3 - 3