Matchinfo

GAIS

Östers IF

0

GAIS

1
Superettan söndag 19 oktober @ 18:20

Från Svenska Fans, Simon Kostofski:

GAIS tog en tung skalp när man besegrade Öster på bortaplan med 1-0 efter ett mål inprickat av Joel Johansson.

Känslan att vinna sådana här matcher är obeskrivlig för den som inte förstår. Den här segern var viktig på många sätt. Självförtroendet för spelarna, alla supportrar som har gått runt med hjärtat i halsgropen hela säsongen – men framförallt är det viktiga här att vi tar tre poäng och avancerar i tabellen. Ibland kan det vara mycket snack men liten verkstad. Mer ”tänk om vi vinner”-snack än att vi faktiskt gör det. Nu tar vi dock en blytung seger mot en konkurrent och nu kan vi gå in till matchen mot Hammarby med en bra känsla.
Matchen då? Ja, första halvleken såg det bra ut och man höll sig till P-O Ljungs matchplan väldigt bra. Öster skapade inte mycket alls medan GAIS tryckte på och hade en hel del fina kombinationer. Efter bara åtta minuters spel så fick Joel Johansson den först heta chansen med ett skott strax över.

     GAIS såg pigga ut och hittade varandra mycket bra och anfallarna Joel Johansson och Gabriel Altemark-Vanneryr fick mycket bättre bollar att jobba på jämfört med exempelvis hemmamatchen mot Degerfors. De oroade hemmalagets försvar flera gånger om och ”Gabbe” vann många frisparkar till GAIS fördel.
Efter dryga halvtimmen spelad så skulle GAIS ta ledningen i matchen. Ariel Lassiter avancerade med bollen på vänsterkanten och passade Joel Johansson strax utanför straffområdet. Joel fick mycket tid på sig att göra en 360-snurr på ett passivt Öster-försvar och han drog på ett vänsterskott som snyggt placerades in i mål via stolpen. 1-0 till grönsvart och stort jubel bland de drygt 200 tappra GAIS-supportrar som hade tagit sig till Växjö.

     Öster var inte nöjda med sin första halvlek och tränare Roberth Björknesjö bytte ut sin anfallare Alhaji Gero redan i den 40:e minuten och gjorde ett byte i halvtid också. Det gav de rödblåa en positiv effekt och man skapade massa chanser. Deras lagkapten Denis Velic växte ut till en nyckelfigur ju längre matchen led och gjorde lite för många bra passningar med GAIS-ögon sett.
Vi blev tillbakapressade och det var väl tanken att vi skulle vara det men ställa om när vi väl vann boll. Problemet var att Öster tog hand om andrabollarna väldigt mycket och ett tag såg det riktigt jobbigt ut. Men P-O Ljung gjorde byten och tog ut en trött Ariel Lassiter till förmån för Malkolm Moënza. Strax därefter kom genidraget när han bytte ut Gabriel Altemark-Vanneryr och satte in islänningen Ásgeir Börkur Ásgeirsson. Man bytte från ett 4-4-2-system till 4-2-3-1, ett spelsystem som har funkat tidigare när vi är pressade (läs; under Roland Nilssons tid exempelvis).

     Hemmalaget hade flera bra chanser att sätta dit ett kvitteringsmål men avsluten var inte på topp och Tommi Vaiho gjorde ett par riktigt fina ingripanden som höll oss kvar i matchen. Alexander Henningsson hade bland annat ett friläge där Vaiho stod i vägen.
GAIS fick ett friläge i slutet när man ställde om efter att Öster tappat boll. Petrit Zhubi passade en fristående Ásgeirsson som kom fri med målvakten. Han drog på ett skott som gick mot mål men en Öster-försvarare rensade på mållinjen. Tråkigt att islänningen inte fick in bollen där.
Öster försökte att skapa chanser men GAIS dödade mycket tid genom att ha bollen vid hörnflaggan på övertid. Man höll undan Öster-pressen och tog en väldigt viktig trepoängare!

Östers IF 0 - 1 GAIS

  • söndag 19 oktober 2014 @ 18:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 3847
  • Domare: Dragan Banjac
MÅL AST
12 24 Hampus Andersson
13 26 Malkolm Moenza Ariel Lassiter
14 5 Emil Eliasson
15 3 Asgeir Börkur Asgeirsson Gabriel Altemark-Vanneryr
16 10 Petrit Zhubi Joel Anell
17 7 Shkelqim Krasniqi
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
1
Vunna
3
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

24 jul 17 19:00 Superettan GAIS - Östers IF 2 - 2
08 aug 17 19:00 Superettan Östers IF - GAIS 2 - 0
16 mar 18 18:30 Träningsmatch Östers IF - GAIS 2 - 2
22 maj 18 19:00 Superettan Östers IF - GAIS 1 - 3
05 apr 19 19:00 Superettan GAIS - Östers IF 1 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914