Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Jönköping Södra

3
Superettan lördag 4 oktober @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

Det börjar bli riktigt jobbigt i GAIS-lägret just nu. Efter en urusel inledning släppte GAIS in tre mål efter bara 20 minuters spel och det avgjorde tillställningen till slut. Grönsvart har nu tre raka förluster.

     Nu är det jobbigt läge igen. Vi förlorar för tredje matchen i rad och två av de matcherna är på hemmaplan vilket gör det än mer jobbigare då vi bara har en hemmamatch kvar mot seriens starkaste lag i Hammarby. Vi måste helst vinna två av de återstående matcherna för att undvika ett kval. Det är stor presspå spelarna och ledarna just nu.
Matchen startade kaotiskt med grönsvarta ögon sett. Vi släpper in tre mål inom loppet av sexton minuter och ser rädda och förvirrade ut på planen inledningsvis. Passningar går fel, vi tappar boll och uppspelen är totalt bedrövliga. Målen är ganska enkla från bortalaget, som dock gör det riktigt bra och inleder matchen med ett fartfyllt spel och fina omställningar. Man märkte inledningsvis att det var toppen mot botten, helt klart.

     0-3-underläge och det var bara för spelarna att starta om matchen. Och det gjorde man på ett bra sätt. Efter en hörna av Adam Eriksson nådde Richard Ekunde högst och nickade in sitt allra första mål i den grönsvarta dressen. Jättekul för Ekunde, som verkligen förtjänar det målet efter hans insatser i den grönsvarta dressen.
Vi dominerade matchen mer och mer och skapade oreda i gästernas försvar. Chanser skapades och det kändes nära ett reduceringsmål innan pausvilan. Björn Andersson hade bland annat en frispark som målvakten räddade fint på. Man visst skulle målet komma. Efter ett inspel från vänster stötte bortalagets Jesper Manns in bollen i eget mål och 2-3 innan halvtid var väldigt viktigt. Tommi Vahio ska ha beröm som startade upp anfallet.

     Vi inleder den andra halvleken på ett bra sätt och bibehåller det spelet som vi såg under den andra halvan av den första halvleken. Vi försöker att komma till några lägen men vi hade en hel del problem att komma till riktiga avslutningslägen. J-Södra stod upp bra defensivt sett och rensade bort många bollar och gav inte GAIS mycket ytor för att skapa de riktigt heta chanserna. Sen hade domaren Jim Petersson inte kontroll under matchen. Han delade ut väldigt många konstiga frisparkar, missade två-tre strafflägen där han minst borde ha dömt en straff och gav dessutom ett osäkert intryck vilket gjorde att det blev mycket frustration bland båda lagens spelare och ledare emellanåt.
P-O Ljung valde att ta in Petrit Zhubi och Shkelqim Krasniqi i jakten på en kvittering men man klarade inte av att få dit målet. De hetaste chanserna stod J-Södra för när man bland annat prickade stolpen och hade ett friläge efter en misslyckad passning av Tommi Vaiho, som dock revanscherade sig med en fin räddning. 2-3 blev slutresultatet.

GAIS 2 - 3 Jönköping Södra

  • lördag 4 oktober 2014 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2560
  • Domare: Jim Petersson
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

04 okt 14 16:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 3
27 apr 15 19:20 Superettan Jönköping Södra - GAIS 1 - 0
30 sep 15 18:15 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 2
01 apr 18 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 1
05 maj 19 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914