Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Degerfors IF

1
Superettan tisdag 30 september @ 18:30

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS föll med 0-1 mot Degerfors och noterade sin andra raka förlust.

     Insatsen mot Degerfors under måndagen var inte alls bra och man undrade egentligen vad som hände. Spelet fanns inte alls där och bortalaget spelade efter sin matchplan och gjorde det riktigt bra. Att avsluta 16 gånger på bortaplan är inget annat än ett imponerande resultat.
Undertecknad ska vara väldigt kortfattad om matchen – GAIS kom in fel från första början och matchplanen att låta Degerfors ha mycket boll var ingen bra idé. Tanken att vi skulle ställa om på kontring fanns inte då bortalaget var organiserade i sitt försvarsspel och uppspelen från mittbackarna och innermittfältarna var inte alls bra. Dock ska det noteras att många gånger hade de inga att spela på alls så man chansade ofta med en långboll i hopp om att någon av yttrarna eller Petrit Zhubi skulle gå i djupled alternativt att Gabriel Altemark-Vanneryr skulle skarva vidare bollen.

     Nej, hade det inte varit för Tommi Vahio så hade vi kunnat förlorat med större siffror. Han spikade igen flera gånger och gjorde bland annat en tokräddning från jättenära håll i den första halvleken som är en fantastisk prestation av honom.
Matchens enda mål kom i den 57:e minuten när Degerfors ställde om och Ferhad Ayaz kom på språng. Han drog dit 0-1 till bortaklackens jubel. P-O Ljung valde trots det att inte göra ett byte förrän det var en dryg kvart kvar av ordinarie tid. Fredrik Jonsson kom in och tillsammans med Gabriel Altemark-Vanneryr och Björn Andersson fick de bilda en trio på topp som skulle vinna nickdueller i ett desperat försök att göra mål. Närmare än en nick från Richard Ekunde efter en hörna vr man dock inte och man gick förlorande ur striden.

GAIS 0 - 1 Degerfors IF

  • tisdag 30 september 2014 @ 18:30
  • Superettan 
  • Åskådare: 2701
  • Domare: Patrik Eriksson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

28 jun 16 19:30 Superettan GAIS - Degerfors IF 2 - 2
03 okt 16 19:00 Superettan Degerfors IF - GAIS 1 - 0
27 maj 17 18:00 Superettan Degerfors IF - GAIS 2 - 1
28 aug 17 19:00 Superettan GAIS - Degerfors IF 1 - 0
18 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Degerfors IF 1 - 1