Matchinfo

GAIS

Syrianska FC

2

GAIS

2
Superettan tisdag 2 september @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 under tisdagen mot Syrianska FC. Man gjorde det efter ett straffmål och ett självmål från hemmalaget.

    Man kunde andas ut en aning när domaren blåste av matchen på Södertäljes Fotbollsarena. Efter ett 0-2-underläge kunde GAIS vända tack vare en straff inskickad av Kieron Cadagon och ett självmål efter ett skott av Ariel Lassiter som styrdes in i eget mål. Men spelmässigt var det ett litet steg bakåt jämfört med matchen mot Varbergs BoIS.
GAIS började dock matchen bra och fick redan ett jätteläge efter sju minuters spel när Joel Johansson sprang på en perfekt slagen boll och var ensam med målvakten i hemmalaget – men avslutet räddades av Dejan Garaca. Kort därefter nickskarvade Gabriel Altemark-Vanneryr bollen strax utanför målvaktens vänstra stolpe efter ett inspel från Kieron Cadagon.

    Hemmalaget kom dock in i matchen och skapade väldigt mycket oro i GAIS-försvaret med sina hörnor som ställde Tommi Vaiho flera gånger. Vaiho fick, för övrigt, göra en fin räddning på ett distansskott av Charbel Georges i mitten av den första halvleken.
Hemmalaget skulle göra matchens första mål. Robert Massi fick bollen efter en fast situation där en rensning misslyckades av Richard Ekunde – och Massi drog på med ett direktskott som snyggt letade sig in i mål för de gulröda. 1-0 och det stod sig till halvtid.

    Den andra halvleken domineras något mer av Syrianska men GAIS hade en riktigt vass chans när Kieron Cadagon sköt tätt över ribban. Dock skulle Syrianska uttöka sin ledning i den 62:a minuten. Nikola Grubjesic fick ett perfekt inspel av Sharbel Ghoddos efter en kontring och serben satte dit sitt tionde mål för säsongen. Tungt för GAIS.
Men man skulle reducera. I den 70:e minuten rivs Gabriel Altemark-Vanneryr ner av målvakten Dejan Garaca och tilldöms straff. Engelsmannen Kieron Cadagon kliver fram och gör inget misstag och sätter dit 2-1. Fyra minuter från slutet kommer en kvittering också efter bra forcering från GAIS. Ariel Lassiter drar på ett skott från vänster som ändrar riktning tack vare en motståndarback och bollen styrdes in i mål. 2-2 och resultatet stod sig.

Syrianska FC 2 - 2 GAIS

  • tisdag 2 september 2014 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 1277
  • Domare: Patrik Eriksson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

16 apr 16 15:00 Superettan GAIS - Syrianska FC 1 - 1
05 Nov 16 16:00 Superettan Syrianska FC - GAIS 1 - 0
16 apr 17 17:00 Superettan Syrianska FC - GAIS 2 - 1
12 aug 17 18:00 Superettan GAIS - Syrianska FC 2 - 1
28 apr 19 17:30 Superettan Syrianska FC - GAIS 0 - 0